Kirk42 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam! Na dniach bede zmieniał sprzęt, komputer będzie mi slużył do wszystkiego tj. od prac biurowych, przez CAD-a do mniej wymagających gier, najbardziej wymagająca to będzie Colin McRae: Dirt, oprócz tego sluchanie muzyki sciaganie, mam to do siebie że np podczas projektowania 3D w Cadzie zdarza mi sie ropbic jeszcze wiele innych rzeczy stąd aż 4 GB ramu. Myślę również o jakimś drobnym podkręceniu procesora bo 2GHz to moze być alo, a zrobic z tego np 3GHz nie powinno być problemu. Oto co wymysliłem: -Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB BOX -Abit IP35 -DDR2 1GB PC5400 667MHz Corsair CL5 VS1GB667D2 x4 -GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic+ NE/860TS+T321 -Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 8MB ST3250820A -Nagrywarka DVDR LG Multi GSA-H66N SATA OEM Black -Faksmodem Pentagram Hex2 56i OEM -Zasilacz Tagan easycon TG430-U15 430W Całość wychodzi okolo 2000zł brutto Proszę o ocenę tego zestawu i ewentualne poprawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Płyta Foxconn P35A Grafika - jak starczy - to X1950PRO Zasilacz ... drogawy ... W tej cenie masz Tacens 480W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 kompa bede brał w apollo bo bedzie to jeden z 22 kompow a mam tam czasem dobre rabaty,a oni nie hadluja foxconnem,a z tego c owiem to Abit jewst bardzio dobry, grafike ta chce bo jest to grafika jakiej teraz uzywam i jestem zadowolony, moze docelowo pomysle o jakims 8800GTS,a z zasilaczem to podobnie jak płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 kompa bede brał w apollo bo bedzie to jeden z 22 kompow a mam tam czasem dobre rabaty,a oni nie hadluja foxconnem,a z tego c owiem to Abit jewst bardzio dobry, grafike ta chce bo jest to grafika jakiej teraz uzywam i jestem zadowolony, moze docelowo pomysle o jakims 8800GTS,a z zasilaczem to podobnie jak płyta nie gts tylko 8800gt :wink: 22 kompy juz miales :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Abit ma duży rozrzut jakości, trafi Ci się fajny to OK, jak nie to suszarka w łapę... Zasilacz - no to w apollo Corsair 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluebird Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Abit IP35 nie ma tej wady tylko IP35-E :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 No właśnie. I między innymi ja mam takie problemy że bez suszarki ani rusz. Oczywiście to nie jest jakiś tam częsty problem, tylko jak najbardziej sporadyczny. Poza tym płyta jest super. A przy okazji zapytam się o Asusa P5K. Wygląda bardzo interesująco i ma wiele pochlebnych opinii od użytkowników w komputroniku. Czy nie będzie to lepsza płyta od mojego Abita, czy Foxconna ? W grę wchodzą możliwości OC. Pytam, bo może bym kupił inną płytę, a Abita oddał na gwarancję a następnie sprzedał. Nie chce mi się czekać miesiąc czasu na naprawę płyty - umarł bym z tęsknoty za netem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Abit IP35 nie ma tej wady tylko IP35-E :mur:Ile osob mialo IP35 zeby to stwierdzic? To jest praktycznie to samo mobo , ludzie pisza ze to wina kondziorow a ja na to , ze zimnych lutow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluebird Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Na tym forum nie było osoby z IP35 z tą wadą Na xs i innych też nie widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) nie gts tylko 8800gt :wink: 22 kompy juz miales :lol2: Nie. Zamawiam tam 22 komputery do firmy w tym jeden dla mnie, po co w domu bylo by mi 22 kompy Co do zasilacza to zostalbym przy Taganie, bo sugerowalem sie opiniami na zenfist.pl, o Taganie piszą tam bardzo dobrze, lepiej niz o Corsairze, a Tagan ma dodatkowo odpinane kable w sumie o czyms takim mysle, a roznica jest 50 zł, a akurat na zasilaczu nie bede oszczedzał. A jezeli chodzi o Tego Abita, no kurcze w koncu Abit zawsze słynął z dobrych płyt, no i moze na p[oczatku cos im tam nie wychodzilo, z reszta nie bylo by moze wiekszego problemu bo komp chodzi u mnie 24h, wiec jak w koncu odpale to bedzie chodził :P Edytowane 12 Listopada 2007 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...