Skocz do zawartości
Kirk42

Zestaw Na Core Duo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na dniach bede zmieniał sprzęt, komputer będzie mi slużył do wszystkiego tj. od prac biurowych, przez CAD-a do mniej wymagających gier, najbardziej wymagająca to będzie Colin McRae: Dirt, oprócz tego sluchanie muzyki sciaganie, mam to do siebie że np podczas projektowania 3D w Cadzie zdarza mi sie ropbic jeszcze wiele innych rzeczy stąd aż 4 GB ramu. Myślę również o jakimś drobnym podkręceniu procesora bo 2GHz to moze być alo, a zrobic z tego np 3GHz nie powinno być problemu.

Oto co wymysliłem:

-Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB BOX

-Abit IP35

-DDR2 1GB PC5400 667MHz Corsair CL5 VS1GB667D2 x4

-GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic+ NE/860TS+T321

-Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 8MB ST3250820A

-Nagrywarka DVDR LG Multi GSA-H66N SATA OEM Black

-Faksmodem Pentagram Hex2 56i OEM

-Zasilacz Tagan easycon TG430-U15 430W

Całość wychodzi okolo 2000zł brutto

Proszę o ocenę tego zestawu i ewentualne poprawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompa bede brał w apollo bo bedzie to jeden z 22 kompow a mam tam czasem dobre rabaty,a oni nie hadluja foxconnem,a z tego c owiem to Abit jewst bardzio dobry, grafike ta chce bo jest to grafika jakiej teraz uzywam i jestem zadowolony, moze docelowo pomysle o jakims 8800GTS,a z zasilaczem to podobnie jak płyta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompa bede brał w apollo bo bedzie to jeden z 22 kompow a mam tam czasem dobre rabaty,a oni nie hadluja foxconnem,a z tego c owiem to Abit jewst bardzio dobry, grafike ta chce bo jest to grafika jakiej teraz uzywam i jestem zadowolony, moze docelowo pomysle o jakims 8800GTS,a z zasilaczem to podobnie jak płyta

nie gts tylko 8800gt :wink:

22 kompy juz miales :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. I między innymi ja mam takie problemy że bez suszarki ani rusz. Oczywiście to nie jest jakiś tam częsty problem, tylko jak najbardziej sporadyczny. Poza tym płyta jest super.

A przy okazji zapytam się o Asusa P5K. Wygląda bardzo interesująco i ma wiele pochlebnych opinii od użytkowników w komputroniku. Czy nie będzie to lepsza płyta od mojego Abita, czy Foxconna ? W grę wchodzą możliwości OC.

Pytam, bo może bym kupił inną płytę, a Abita oddał na gwarancję a następnie sprzedał. Nie chce mi się czekać miesiąc czasu na naprawę płyty - umarł bym z tęsknoty za netem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit IP35 nie ma tej wady tylko IP35-E :mur:

Ile osob mialo IP35 zeby to stwierdzic? To jest praktycznie to samo mobo , ludzie pisza ze to wina kondziorow a ja na to , ze zimnych lutow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie gts tylko 8800gt :wink:

22 kompy juz miales :lol2:

Nie. Zamawiam tam 22 komputery do firmy w tym jeden dla mnie, po co w domu bylo by mi 22 kompy

Co do zasilacza to zostalbym przy Taganie, bo sugerowalem sie opiniami na zenfist.pl, o Taganie piszą tam bardzo dobrze, lepiej niz o Corsairze, a Tagan ma dodatkowo odpinane kable w sumie o czyms takim mysle, a roznica jest 50 zł, a akurat na zasilaczu nie bede oszczedzał.

A jezeli chodzi o Tego Abita, no kurcze w koncu Abit zawsze słynął z dobrych płyt, no i moze na p[oczatku cos im tam nie wychodzilo, z reszta nie bylo by moze wiekszego problemu bo komp chodzi u mnie 24h, wiec jak w koncu odpale to bedzie chodził :P

Edytowane przez Kirk42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi