jkotor Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Witam, Mam taki problemik ostatnio. Mam angielską wersję windowsa, i żadne aplikacje nie mają problemów z polskimi literami poza komunikatorami. Teraz korzystam z tlenu, wcześniej to samo było z gg. Po prostu jak ja piszę polskie znaki, to do odbiorcy dochodzą zwykłe łacińskie, a jak ja dostaję wiadomość z ogonkami, to zamiast tego mam jakieś krzaczki typu procencik albo coś innego. Myślałem że to sprawka gg, ale w tlenie jest to samo, co czyni sytuację dla mnie dziwną. Co lepsze, w okienku z kontaktami widzę nazwy użytkowników i ich opisy z polskimi znakami, a jak dostaję wiadomość która została wysłana w momencie, kiedy ja byłem wylogowany (niedostępny) to też pojawiają się polskie znaki. Dodam jeszcze, że te problemy pojawiły się po reinstalce systemu. Wcześniej na tym samym windowsie gg działało w porządku. Może jakieś pomysły? ;) EDIT: Wersja windy to XP pro z service packiem 2 Edytowane 11 Listopada 2007 przez jkotor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Dziwna sytuacja - pomysłów brak. ja bym próbował: - zainstalować kolejny system - może na następnej instalce będzie OK, - poprawki do Windowsa, - inna wersja tlenu, chociaż, jak gg i tlen wariują, to raczej nie kwestia komunikatora. - kombinować, kombinować..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...