Skocz do zawartości
Wolflang

Zestaw Do Cam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję komputera do CAM-u a dokładniej do Unigraphics'a. Na tym komputerze będą wykonywane skomplikowane obliczenia - nie będzie natomiast wykonywane jakieś skomplikowane modelowanie, teksturowanie itp 3D.

Podkręcać raczej też nie zamierzam - ale wychodzę z założenia że "Lepiej mieć a nie potrzebować niż potrzebować a nie mieć" (: - kasowo mam się zamknąć w 10k netto. Jako system operacyjny będzie tam działał Windows XP Professional.

Jako że sam nie siedzę mocno w sprzęcie - po konferencji z kolegą który mi powiedział co jest co obecnie - złożyłem taki zestawik:

Procesor - Intel Core2 Quad Extreme QX6850 3,00 GHz (S775) BOX

Chłodzenie - Thermalright IFX-14 + Wentylator Noctua NF-S12-1200 + Pasta Zalman STG-1

Płyta główna - Gigabyte GA-X38-DQ6

Pamięć - Kingston HyperX DDR2 2x 1GB 800MHz CL3 Ultra Low-Latency - 2 szt. - łącznie 4 GB

Karta graficzna - GeForce 8800 GT Gigabyte 512MB TV & 2x DVI (PCI-E)

HDD - Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) 2 szt. - Raid 0

FDD - FDD Sony MPF82E 1.44MB 3.5" External USB

Napęd - LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H54L LightScribe bulk black

Obudowa - Chieftec CH-01B-B-SL + Zasilacz Chieftec (CFT-500A-12S) 500W

Monitor - 20,1" NEC MultiSync 2090UXi silver-black

Pozdrowienia

Edytowane przez Wolflang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi