Skocz do zawartości
Vaernil

Jaki Zasilacz Tymczasowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tytułem wyjaśnienia: wcześniejsze tematy mam przeczytane.

Problem jest taki: mam zasilacz ENERMAX LIBERTY ELT 500AWT (dane nt. sprzętu w sygnaturce). Niestety zaczął piszczeć (ciągły, wysoki dźwięk podobny do głosu świerszcza). Jest na gwarancji więc chcę go reklamować, ale....

potrzebuję coś na 2-4 tyg. w "zastępstwie". Co moglibyście polecić niedrogiego "na chwilę" żeby chodziło ale i zniszczeń nie zrobiło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Piszesz, że jakikolwiek codegen. ok. a ile wat minimum, musiałby mieć?

Nie widzisz ze Krajzis ktory dolaczyl dzisiaj, robi sobie z Ciebie jaja? NIE DOTYKAJ CODEGENA

Poszukaj jakiejs delty fortona na alledrogo tak z 350-400w i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem ma być tymczasowy, do chwili załątwienia reklamacji, więc za jak najmniejszą kasę.

Do Twojego, jednak dość mocnego zestawu Fortron nie wystarczy.

Weź co najmniej Amacroxa AX-450PNF.

Patrzyłem na allegro - wychodzi trochę drogo bo ok. 150 zł

nie ma jakiejś tańszej opcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznica miedzy AX400 a AX450 to 40PLN. Piewszy ma 18A i 16A na +12V a drugi 2x 18A.

AX400 ma sumarycznie na 12V 25A, AX 450 ma sumarycznie 29A i to jest istotniejsza informacja od podanej przez Ciebie :rolleyes: Do tego tymczasowego zasilania dobrze będzie pasował Chief 400W http://www.apollo.pl/store/show_detail/16272 taniej raczej niczego nie znajdziesz bo Delt 400W na allegro już nie ma

ed: w apollo przesyłka jest gratis (z przelewem)

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi