Skocz do zawartości
beka

Laptop Do 1500 , Ale ...

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, mam kupić rodzinie jakiegoś lapa do 1,5k. Chcą mieć oryginalnego Wina, żeby jakoś wyglądał i się nie rozleciał, i ma mieć taką grafikę, żeby szły Sims 2 :lol2: (siostra)

Pozdrawiam i czekam na propozycje

Beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 1500 to widzę jedynie Acer'a Extensa 5220, ale on jest z linuxem [;

za to sprzęt nowy i z 2-letnią gwarancją, właśnie piszę z niego tego posta, a lapka zamówiłem mojej pannie

sims 2 na laptopie za 1,5k? zapomnij...

imho do 2k żadnej grafy nie uświadczysz w lapku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 1500 to widzę jedynie Acer'a Extensa 5220, ale on jest z linuxem [;

za to sprzęt nowy i z 2-letnią gwarancją, właśnie piszę z niego tego posta, a lapka zamówiłem mojej pannie

sims 2 na laptopie za 1,5k? zapomnij...

imho do 2k żadnej grafy nie uświadczysz w lapku

Nie musi być nowy przyjacielu, poza tym dzięki za Acera ;]

Patrzyłem IBM T40/T41, Delle D600, mam teraz otwartego IBM'a R50 i właściwie jedno pytanie - będą na tym Sims 2 śmigać :huh: ?? Jeśli tak to biorę, przypomnę - grafiki to R7500 i R9000 (każda z własną pamięcią) i dochodzę do wniosku, że jak na GF2 chodziło to i tu zadziała :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kiedyś miałem della d600 to nfs underground na tym śmigał bardzo miło. Nie wiem jakie wymagania mają simsy ale powinny chodzić.

Ja polecam d600 albo hp nc6000, tylko wersje z prockami 1,6 lub wyższe (dothan z 2mb cache). Widziałem na allegro że dają na to kilkumiesięczne gwarancje. Co do systemu to widziałem też takie z windą ale mało, musisz dobrze poszukać albo poprostu dokupić windowsa i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym windows do używanego laptopa to raczej lipa bo dostajesz tylko naklejkę na spodzie obudowy a klucz będzie działał tylko z odpowiednią wersją językową. Na swoim D600 mam naklejkę, próbowałem wpisać ten klucz przy instalacji i nie zadziałało. No ale może za mało próbowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim miałem podobnie, próbowałem mocno i też nie zadziałało :-|

Do delli jest płyta preinstall z własnym kluczem do całej serii, która zawiera windowsa, sterowniki i soft dell.

Co do instalacji z płyty z samym wndowsem to klucz zadziała jeśli jest to zwykła wersja oem, nie corporate, która jest w polsce bardzo popularna:) i nie retal...

Oryginalne płyty preinstall oem można kupić za 20-30 zł (często na allegro)

Co do NC6000 to grafika R9600 jest dużym plusem, aczkolwiek ten model ma często problemy z płytą głowna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi