Skocz do zawartości
mikaelus

IQ w Europie :D

Rekomendowane odpowiedzi

Qrde zrobił bym sobie taki test. Tylko jak :?

hmmm, znajdz w necie test, i sobie go zrob :P Zaden problem. Tylko chyba ciezko znalezc. Ale zaraz poszukam.

Robienie testow programikami jest ało wiarygodne, w Lo w konkursie szkolnym wygrałem darmowe testy na IQ :) (normalnie sie placi kolo 30-40 zeta chyba), dlugo dosyc trwały jakos miedzy 2 a 3 godziny w osrodku-poradni ksztaucenia, czy jakos tak, ale poszło lepiej niz myslałem bo miałem 112 ( sondzilem ze bedzie duzo gozej bo w szkole mierne oceny mialem, ale to dlatego ze nsie nieuczylem :D ) w tabeli wynikow srednia ilosc punktow przecietnego czlowieka wynosi 95, wiec warszawiacy to nieźli spryyciaze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No byli ludzie ze 180 i wiecej. A max to mi sie kojarzy liczba 300...

Btw. Czytalem (z glupiego zrodla ale co tam), ze jesli IQ jest wysokie, wcale nie oznacza to "madrosci" danej osoby, bywa tak, ze osoby o baaardzo wysokim IQ nie moga sobie poradzic w zyciu codziennym z najprostszymi czynnosciami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw. Czytalem (z glupiego zrodla ale co tam), ze jesli IQ jest wysokie, wcale nie oznacza to "madrosci" danej osoby, bywa tak, ze osoby o baaardzo wysokim IQ nie moga sobie poradzic w zyciu codziennym z najprostszymi czynnosciami

Bo jest róznica miedzy "madroscią" a "inteligencją".

No jestesmy na czele europejskiej stawki ale jakos nie widac tego w zyciu codziennym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo IQ wcale nie sprawdza twojej wiedzy czy

umiejętności, tylko jest to zazwyczaj kilkanaście zadań

które niejako mają określić typ człowieka jego osobowość

predyspozycje szybkośc kojarzenia itp.

Najwięcej w polsce (z badanych osóB) miała taka

panienka która w wieku 14 lat zdała maturę.

189 IQ o ile dobrze pamiętam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo IQ wcale nie sprawdza twojej wiedzy czy

umiejętności, tylko jest to zazwyczaj kilkanaście zadań

które niejako mają określić typ człowieka jego osobowość

predyspozycje szybkośc kojarzenia itp.

Najwięcej w polsce (z badanych osóB) miała taka 

panienka która w wieku 14 lat zdała maturę.

189 IQ o ile dobrze pamiętam .

Muszę się poprawić , bo ktoś mi zarzuci że nie wiem o czym pisze

Zazwyczaj wysoki IQ mają erudyci , czyli osoby uzdolnione w wielu dziedzinach.Nie polega to na ich nie przeciętnej wiedzy lecz na sposobie udzielania odpowiedzi , i wysnuwaniu trawnych wniosków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie sami!

http://members.shaw.ca/delajara/NationalIQs.html

Ej, no nie jest tak źle :D

kurcze ten test robil chyba woj Sam bo francuzi wypadaja najgorzej :wink: :lol: :lol:

to ze holendrzy maja pierwsze miejsce to wynik nalogowego wypalania ziela w tym depresyjnym kraju :wink: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 125 :P znalazlem na www jakis test z mensy, zrobilem i mam :). 1y raz cos takiego robie w pelnym skupieniu itd i wyszlo OK :) (a przedtem duzo testow nie robilem no i jeszcze pozno jest :) juz druga A.M. :P ) NIe jestem geniuszem ale moze byc :P. Zreszta te testy ti bardzo fajna sprawa :) umysl sie ksztaltuje przez to :P. Jak chcecie moge dac linka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja z zupełnie innej beczki

Jak się chamstwo mierzy :?: :lol:

Jeżdżę samochodem i normalnie momentami krew mnie zalewa. :evil:

co raz więcej beretów jeździ

Podejrzewam, że w takim porównaniu chamstwa, Warszawa byłaby na ostatnim miejscu :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi