Skocz do zawartości
corgar

Ocena Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Mobo: MSI P6N SLI-F v2 /nVidia 650i/

Procek:Intel Pentium Dual Core E2160 /1.8GHz, 1MB, 800MHz, BOX/

Grafa: PowerColor Radeon X1950Pro (Arctic Cooling) 512MB DDRIII /256bit/ TV-out DVI-out

Ram: OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0

Zasilacz: Feel 350W (ze starego kompa)

Hdd: Maxtor 30gb ;p ( ze starego kompa) l w przyszłości jakiś 160, albo 250 gb

i jeszcze jakaś nagrywarka DVD ( nie pamiętam jaka)

Razem: 1328 zł

Czy ten zestaw jest dobry?? A możę należy wprowadzić jakieś zmiany.

Na razie planuje zakup takiego zestawu. Części wziąłem z podwieszonego topicu.

Czy zasilacz który mam pociągnie taki zestaw? Narazie nie planuje żadnego oc .

W przyszłości chciałbym zainwestować w jakiegoś mocniejszego procka, Crossfire lub SLI i 4gb ramu, więc jeśli trzeba dokupić zasilacz to taki żeby pociągnął rozbudowany zestaw.

Jeśli macie jakieś propozycje zmiany tego zestawu to piszcie tylko żeby nie wyszło drożej niż teraz.

Edytowane przez corgar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

O czym jest ten dział?

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

Procesory

Płyty główne

RAM

Karty graficzne

Gotowe zestawy

Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp

Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym

http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=54

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem nazwę tematu, aby pasował do tego forum.

BTW. Sorki że tak chamsko odpisałem, ale zdenerwowany byłem. Masz racje topic powinien być w innm dziale.

Corgar

Edytowane przez corgar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo: MSI P6N SLI-F v2 /nVidia 650i/

Procek:Intel Pentium Dual Core E2160 /1.8GHz, 1MB, 800MHz, BOX/

Grafa: PowerColor Radeon X1950Pro (Arctic Cooling) 512MB DDRIII /256bit/ TV-out DVI-out

Ram: OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0

Zasilacz: Feel 350W (ze starego kompa)

Hdd: Maxtor 30gb ;p ( ze starego kompa) l w przyszłości jakiś 160, albo 250 gb

i jeszcze jakaś nagrywarka DVD ( nie pamiętam jaka)

Razem: 1328 zł

Czy ten zestaw jest dobry?? A możę należy wprowadzić jakieś zmiany.

Na razie planuje zakup takiego zestawu. Części wziąłem z podwieszonego topicu.

Czy zasilacz który mam pociągnie taki zestaw? Narazie nie planuje żadnego oc .

W przyszłości chciałbym zainwestować w jakiegoś mocniejszego procka, Crossfire lub SLI i 4gb ramu, więc jeśli trzeba dokupić zasilacz to taki żeby pociągnął rozbudowany zestaw.

Jeśli macie jakieś propozycje zmiany tego zestawu to piszcie tylko żeby nie wyszło drożej niż teraz.

Nie inwestował bym w SLI lepiej kup płyte z P35. W przyszlosci bedziesz mogl wsadzic np. Core Quadro jak juz bedzie w przyzwoitej cenie.

SLI sie nie opłaca bo powiedzmy za rok jak bedziesz chciał dokupic drugą karte to za niewiele wieksza kase na pewno bedzie juz karta szybsza niz te dwie beda razem.. poza tym nie wszystkie gry wykorzystuja SLI (szczegolnie te starsze) wiec nie bedzie roznicy czy dokupisz druga karte czy nie i tak to nic nie da.

mozesz zaoszczedzic troche na ramie bo zupełnie nie potrzebne Ci takie kosci jak napisałeś. zupełnie wystarcza Kingstony 667 nawet jesli bedziesz bawil sie w podkrecanie (chyba ze chcesz naprawde extremalnie podkrecac)

za oszczedzona kase wes jakis zasilacz bo ten moze nie dac rady.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

BTW. w innym topicu ktoś pyta o Mobo do komputera, a ty jakoś bez pretensji udzieliłeś odpowiedzi, a przecież zgodnie z twoim mysleniem topic powinien pójść do działy o Mobo.

Corgar

Widać nie rozumiesz dalej. Dział dotyczy tylko: GOTOWYCH ZESTAWÓW, PROCESORÓW, PŁYT GŁÓWNYCH, PAMIĘCI RAM, KART GRAFICZNYCH. Zapytałeś o zasilacz to odesłałem Cie do innego działu.

Płyte weź foxconna p35a, zasilacz zmień na jakiś inny co pociągnie tego kompa a ramy starczyłyby 667.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi