normandy Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Hej! Mam taki problem z kompem, czasami mój dysk wydaje dziwne odgłosy. Jakby taki pisk a po chwili odgłos rozpędzania (trochę jak odrzutowiec Suszę zęby ) Czasami dzieje się to podczas obciązenia, czasami podczas normalnej pracy. Kiedy się tak stanie komputer odmawia posłuszeństwa, poprostu na monitorze zostaje bez ruchu to co było i komputer nie odpowiada na nic, tylko na reset i power. Po resecie zacina się w oknie ładowania systemu (XP). Gdy odczekam jakiś czas (20 minut) znów mogę go włączyć. Już się mi tak kiedyś stało, jakieś 2.5 roku temu. Wyglądało to identycznie. Mobo: AsRock K7Vt2 Zasilacz: Codgen 300W (wiem że to nienajlepszy zasilacz ale czy to możliwe aby to przez niego? kompa mam już 5 lat, i oba dyski wytrzymały 2.5 roku więc czy to zasilacz?) Jeśli zasiłka co niedrogiego polecacie? Nie będzie żadnego upgradu kompa. GPU:9550 Ram: 256 + 512 266MHz CPU:AMD Athlon 1800+ XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wrzuć raport ze SMARTa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
normandy Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 SMART-a? Wpisałem w google SMART + pobierzm lecz wyszukało tylko jakieś programy zabezpieczające. Screen z HD Tune | Health http://img223.imageshack.us/my.php?image=beztytuuhw4.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...