yellowww Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wszystko bylo ok az 2 dni temu wlaczam rano lapa i... swieca sie tylko diody i zero reakcji. Matryca sie nie wlacza (ciemny ekran) i nie slychac ani dysku, ani procka. Jedynie 2 krotkie jakby pikniecia, przerwa i znowu dwa krotkie pikniecia. Nie sa jednak typowe dla pikniec BIOSU. Moze wiecie co moze byc przyczyna usterki? Albo sie juz z tym spotkaliscie? Dodam, ze wyjmowalem kosci pamieci, zmienialem je miejscami oraz probowalem z innymi, odlaczalem rowniez hdd i nic. Wiecej go nie bede rozkrecal, bo jest nowy i ma gwarancje. Chcialbym jednak uniknac wysylania go do serwisu. Choc pewnie sie bez tego nie obejdzie. Moje podejrzenie pada na mobo... Z gory dzieki i pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wszystko bylo ok az 2 dni temu wlaczam rano lapa i... swieca sie tylko diody i zero reakcji. Matryca sie nie wlacza (ciemny ekran) i nie slychac ani dysku, ani procka. Jedynie 2 krotkie jakby pikniecia, przerwa i znowu dwa krotkie pikniecia. Nie sa jednak typowe dla pikniec BIOSU. Moze wiecie co moze byc przyczyna usterki? Albo sie juz z tym spotkaliscie? Dodam, ze wyjmowalem kosci pamieci, zmienialem je miejscami oraz probowalem z innymi, odlaczalem rowniez hdd i nic. Wiecej go nie bede rozkrecal, bo jest nowy i ma gwarancje. Chcialbym jednak uniknac wysylania go do serwisu. Choc pewnie sie bez tego nie obejdzie. Moje podejrzenie pada na mobo... Z gory dzieki i pzdr. podobny problem mial kiedys szwagier na swojej Toshibie - padla plyta glowna - niestety tylko serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 No nie jest to za bardzo pocieszjace, ale jeszcze bardziej uswiadczam sie w przekonaniu, ze to rzeczywiscie mobo :( A nie wiesz moze co padlo w plycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 ... A nie wiesz moze co padlo w plycie? niestety nie, Toska poszla na serwis, jak wrocila to tylko z info ze wymienili mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Mam tutaj dwa laptopy z tym bledem ( no podobnym ) - Nowa plyta potrzebna gdyz na twojej padla sekcja zasilania.(cos z sekcji gdyz na nia sklada sie wiele elementow np kondensatory) Trafiles poprostu w wadliwy model...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Tak sobie poczytalem w necie, ze strasznie duzo Pavilionow ma ten problem... Wiec chyba nie tylko ja trafilem na padake. Cos mi sie wydaje, ze (pewnie nieswiadomie), ale wypuscili na rynek spora serie wadliwych plyt. W kazdym razie po tej akcji i po poczytaniu troche na necie strasznie sie zrazilem do lapkow HP :thumbdown: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...