Skocz do zawartości
yellowww

Lapek Hp Pavilion Zdechł...

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko bylo ok az 2 dni temu wlaczam rano lapa i... swieca sie tylko diody i zero reakcji. Matryca sie nie wlacza (ciemny ekran) i nie slychac ani dysku, ani procka.

Jedynie 2 krotkie jakby pikniecia, przerwa i znowu dwa krotkie pikniecia. Nie sa jednak typowe dla pikniec BIOSU.

Moze wiecie co moze byc przyczyna usterki? Albo sie juz z tym spotkaliscie?

Dodam, ze wyjmowalem kosci pamieci, zmienialem je miejscami oraz probowalem z innymi, odlaczalem rowniez hdd i nic. Wiecej go nie bede rozkrecal, bo jest nowy i ma gwarancje. Chcialbym jednak uniknac wysylania go do serwisu. Choc pewnie sie bez tego nie obejdzie.

Moje podejrzenie pada na mobo...

Z gory dzieki i pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko bylo ok az 2 dni temu wlaczam rano lapa i... swieca sie tylko diody i zero reakcji. Matryca sie nie wlacza (ciemny ekran) i nie slychac ani dysku, ani procka.

Jedynie 2 krotkie jakby pikniecia, przerwa i znowu dwa krotkie pikniecia. Nie sa jednak typowe dla pikniec BIOSU.

Moze wiecie co moze byc przyczyna usterki? Albo sie juz z tym spotkaliscie?

Dodam, ze wyjmowalem kosci pamieci, zmienialem je miejscami oraz probowalem z innymi, odlaczalem rowniez hdd i nic. Wiecej go nie bede rozkrecal, bo jest nowy i ma gwarancje. Chcialbym jednak uniknac wysylania go do serwisu. Choc pewnie sie bez tego nie obejdzie.

Moje podejrzenie pada na mobo...

Z gory dzieki i pzdr.

podobny problem mial kiedys szwagier na swojej Toshibie - padla plyta glowna - niestety tylko serwis...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie poczytalem w necie, ze strasznie duzo Pavilionow ma ten problem... Wiec chyba nie tylko ja trafilem na padake.

Cos mi sie wydaje, ze (pewnie nieswiadomie), ale wypuscili na rynek spora serie wadliwych plyt. W kazdym razie po tej akcji i po poczytaniu troche na necie strasznie sie zrazilem do lapkow HP :thumbdown:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi