Gość Kyniek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ..bez fajerwerków. Opisy do zdjęć postaram się jutro porobić. Z ciekawostek nadmienię iż pompka ma już 2.5 roku :) nadal cichuteńka :) maty sam docinałem - 2 warstwowe - pod spodem mata bitumiczna a na wierzchu gąbka jak widać. Pierwszy raz docinałem maty - starałem się by wyszło równo - no ale już nie będę się nad tym rozwodził - zapraszam do oglądania http://www.mnp.net.pl/kyniek/WC_0.aspx w dalszej perspektywie chcę powymieniać wentyle na jednolite - narazie jest choinka... chłodnicę też by się przydało - w końcu ma 4 lata... a oploty na kable od mobo Hmmmm wolałbym je jakoś ukryć... przy następnej wersji WC - się nimi zajmę... więcej fotek... Hmmmm nic szczególnego... nie wiem czy jest sens... http://www.mnp.net.pl/kyniek/wc_8800GTX.aspx tu jest sporo fotek jak niegdyś schłodziłem 8800GTX który poszedł z dymem - więc nieaktualne ale można popatrzeć ;) radiatorami też można ostro schłodzić grafę :) co do wentyli z boku to oprócz 3x120 zaopatrzonych w filtry nie może innymi drogami dostawać powietrze - a więc pozostałem wentyle wywalają powietrze po za budę a dostaje się jedynie przez wentyle z filtrami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Na twoim miejscu zacisnął bym czymś węże na bloczku na NB :) WC bardzo fajnie się prezentuje szczególnie to mobo z całym tym systemem chłodzenia i firmowym bloczkiem odrazu. No i maty bardzo fajnie komponują się z niepomalowaną obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jakich węży użyłeś ? Tak ogólnie wszystko OK, lecz pobawił bym się z estetyką: wsunął bym głębiej dyski, jeszcze się trochę pobawił z kablami, lecz to tylko takie moje widzimisię... Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Dyski wsunąć to będzie ciężko... przecież nie wezmę brzeszczota i nie utnę ich - taka to głupia konstrukcja budy 6 lat temu niestety nie projektowano w sposób tak ergonomiczny jak obecnie :( Przy następnej rewizji trochę przeorganizuje kabelki - pewnie masz na myśli walające się kabelki od wentyli dmuchających na grafę w slocie PCI?? Na twoim miejscu zacisnął bym czymś węże na bloczku na NB :) WC bardzo fajnie się prezentuje szczególnie to mobo z całym tym systemem chłodzenia i firmowym bloczkiem odrazu. No i maty bardzo fajnie komponują się z niepomalowaną obudową. czemu miałbym użyć jakiś zacisków? Przecież by je zdjąć będę musiał rozcinać je wzdłóż by nie wyrwać bloku - więc po co mam jeszcze używać zacisków które psują estetyczne wrażenie? Właśnie dla bloku kupiłem tą płytę :) co do mat.... sam je wycinałem i co chwila mierzyłem czy dobrze... ech... ciężkie to było... Edytowane 13 Listopada 2007 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 bardzo fajnie sie to prezentuje :) 2 pytanka: W gornej pokrywie masz wycieta dziure, zeby potwietrze mialo gdzie uciekac? Masz jakis patent za motowanie chlodnicy na gorze? Na czym sie ona trzymie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 W górze obudowy mam wywiercone otwory do przykręcenia chłodnicy - z użyciem dziur do zamontowania wentyli - wewnątrz jest wycięty prostokąt umożliwiający roch powietrza - jego wymiary są takie jak blachy chłodnicy (te po bokach co się mocuje wentyle na nich). Powietrze wpada przez chłodnicę do budy poprzez firltry przeciwkurzowe a reszta otworów albo jest zablokowana matami albo są umieszczone wentyle które wypompowywują powietrze. Ruchy konwekcyjne są tak nikłe że można je z powodzeniem zaniedbać. Lepiej raz na tydzień odkurzaczem wyczyścić filtry niż samą chłodnicę co 2-3 tygodnie - wiąże się to z odkręceniem wentyli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 A jaki to konkretnie rozmiar węża, że na NB wszedł? Bo mi Evga na Maximusa właśnie wymieniają i nie wiem jak to z tym blokiem na NB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 8/10 - na NB Maximusa jest choinka 9.5mm :) więc po tygodniu by nie przy ściągnaiu nie wyrwać bloku konieczne będzie rozcinanie węża :rolleyes: żadnych zacisków - oczywiście w pudełku z maximem znajdziesz sporo przejściówek - ale spokojnie można je olać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak dla mnie bardzo ładne WC. Ale faktycznie, całość psują te dwa różne wentyle :) Zapodaj może jeszcze fotkę całej budy z jakiegoś ładnego profilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) WC, co tu powiedzieć złożone poprawnie, bo jak inaczej po tylu latach może być. Ale powiem szczerze, że niezłą choinkę masz w tej obudowie ... jedna taśma czarna, druga czerwona; na mobo sloty niebieskie i białe; radiatory w około socketu koloru miedzianego, blok aluminiowego; ciecz w układzie zielona .. do tego na boku jeden wentyl niebieski, drugi biały. Wiem że elementów na mobo nie da rady zmienić, oraz to że nie każdemu zależy na estetyce, ale to że całośćsie prezentuje bardzo chaotycznie jest faktem. Masakra ;) p.s.: dodany do gali pozdro Edytowane 13 Listopada 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Maszrację - myślę że na obecną chwilę są 4 pilne rzeczy : - czerwony kabel na czarny zamienić (niestety musi być długi :( i nie wiem czy znajdę tak długi jak ten czerwony - coś zrobić z kabelkami od mobo (ledy na budzie i pwsw i rssw) - wentyle na chłodnicy - każdy inny - myślę o xthermalach bez ledów. - niebieski revoltec na xthermala bez ledów (albo inny nawiew na pamięci - ale wentyl 80mm jest najcichszy - cichszy niż wynalazek OCZ) Maximus to dopiero choinka sama w sobie :wink: na zdjęciach nie widać ledów , LCD postera ;) zdjęcia z perspektywy całej budy postaram się zrobić - ale nie wiem czy zamieszczę - na zewnątrz komp wygląda jeszcze bardziej choinkowanto!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jeśli mogę również zabrać głos w dyskusji to bardzo podobają mi się takie WC. Wszystko ładnie i elegancko zrobione. Co do opinii innych że niby to choinka... Widziałem dużo innych bud które naprawdę wyglądały jak choinka, Twoja jest raczej umiarkowana i to również duży [+]. Ogólnie bardzo mi się podoba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...