Gość Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam Zastanawiam sie ostanio zeby umiescic dysk sata na zewnatrz obudowy w jakims pojemniku wyciszjącym.Mysle tez o kupieniu jakiegos nowego zamiast tego tak aby nie byl slyszalny wogole. Czy mozna kupic cos nieslyszalnego w okolicach 320gb-500gb? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 a czemu na zewnątrz obudowy w pojemniku a nie wewnątrz (też w pojemniku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam Zastanawiam sie ostanio zeby umiescic dysk sata na zewnatrz obudowy w jakims pojemniku wyciszjącym.Mysle tez o kupieniu jakiegos nowego zamiast tego tak aby nie byl slyszalny wogole. Czy mozna kupic cos nieslyszalnego w okolicach 320gb-500gb? Pozdrawiam bardzo ciche sa dyski Western Digital (WD) Caviar serii AAJS (8MB Cache) Lub AAKS (16MB Cache). Pamietaj ze po zamknieciu dysku w dzwiekoszczelnej obudowie zacznie Ci sie on duuuuzo mocniej nagrzewac co znaaaaacznie skroci jego czas zycia. Musisz pomyslec o takim rozwiazaniu jak np.: Scythe Quiet Drive :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 A mówi Wam coś ten HDD co mam u siebie? (widać go w podpisie) :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A mówi Wam coś ten HDD co mam u siebie? (widać go w podpisie) :-) Hitachi to nic wiecej jak stary IBM ;) A dysk zupelnie normalny, ale cos mowic niechce ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Nie zakładając nowego tematu, chcę wyciszyć dysk, jeden już jest wyciszony na spodzie obudowy pod nim gąbka. I jest cisza, ale mam kłopot z 2 dyskiem, nie mam już miejsca na spodzie. Co radzicie zrobić?, myślałem nad umieszczeniem dysku na napędzie DVD, ale nie wiem czy sie nie przegrzeje. Na razie zrobiłem takie nieco obciachowe wyciszenie dysku, którego tu nie pokaże :P, ale spełnia swoją role, ale mi to sie nie podoba bo psuje cały efekt. Edytowane 19 Listopada 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Zrób to: http://forum.dzikie.net/index.php?action=s...at&id=17759 Jak zrobisz dokładnie, satysfakcja gwarantowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...