Skocz do zawartości
Gość

Dysk Sata Na Zewnatrz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam sie ostanio zeby umiescic dysk sata na zewnatrz obudowy w jakims pojemniku

wyciszjącym.Mysle tez o kupieniu jakiegos nowego zamiast tego tak aby nie byl slyszalny wogole.

Czy mozna kupic cos nieslyszalnego w okolicach 320gb-500gb?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zastanawiam sie ostanio zeby umiescic dysk sata na zewnatrz obudowy w jakims pojemniku

wyciszjącym.Mysle tez o kupieniu jakiegos nowego zamiast tego tak aby nie byl slyszalny wogole.

Czy mozna kupic cos nieslyszalnego w okolicach 320gb-500gb?

Pozdrawiam

bardzo ciche sa dyski Western Digital (WD) Caviar serii AAJS (8MB Cache) Lub AAKS (16MB Cache). Pamietaj ze po zamknieciu dysku w dzwiekoszczelnej obudowie zacznie Ci sie on duuuuzo mocniej nagrzewac co znaaaaacznie skroci jego czas zycia. Musisz pomyslec o takim rozwiazaniu jak np.: Scythe Quiet Drive :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zakładając nowego tematu, chcę wyciszyć dysk, jeden już jest wyciszony na spodzie obudowy pod nim gąbka. I jest cisza, ale mam kłopot z 2 dyskiem, nie mam już miejsca na spodzie. Co radzicie zrobić?, myślałem nad umieszczeniem dysku na napędzie DVD, ale nie wiem czy sie nie przegrzeje. Na razie zrobiłem takie nieco obciachowe wyciszenie dysku, którego tu nie pokaże :P, ale spełnia swoją role, ale mi to sie nie podoba bo psuje cały efekt.

Edytowane przez robowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi