Skocz do zawartości
RadekBB

Fl90 T7500 Czy Hp Pavilion Dv6670

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupic mocnego laptopa w okolicach 3500- 4200 przede wszytskim do pracy, ale też troche do zabawy.

Czytałem dużo o FL90 i było sporo dobrego nawet na notebookscheck,

ale dużo osób mówi ze tylko Pavilion.

Poniżej mam konkretne oferty. I konkretne moje pytanie - jak to jest z tymi dwoma laptopami jeżeli chodzi o tempertaure pracy, głośność i przede wszystkim AWARYJNOSC I WSPARCIE, SERWIS.

Co wybrac jaka jest róznica w jakości (bo w wydajności jest na pewno na korzyśc FL90). Co byście mi polecili?

Recenzja FL90

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Compal-FL90.4123.0.html

Oferta FL90

http://allegro.pl/item262837228_vbi_fl90_t...wifi_rabat.html

OFERTA HP Pavilion dv6670

http://allegro.pl/item264956140_hp_pavilio...free_w_24h.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dv6670 i jak dla mnie to dobry wybor, aczkolwiek gram tylko od czasu do czasu (wiadomo ze crysis nie posmiga ale nie jest beznadziejnie), jest dobrze wykonany. Co do systemu to teraz wszystkie maja viste wiec skoro ci ona nie odpowiada i mialbys sie bawic w usuwanie to lepiej chyba kadlubek + winxp. Mi tam vista nie muli i jestem z niej jak narazie zadowolony :)

Edytowane przez kukov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie sa odrzuty tylko sam sobie skladasz takiego laptopa kupujesz obudowe z plyta glowna i wybierasz do tego procesor, ram dysk itd podobnie jak sklada sie stacjonarne w efekcie wychodzi taniej tyle ze gwarancja zwykle jest sklepowa czyli sklep znika-gwarancja znika :) co do serwisu to nie mam pojecia ,co do trwalosci podobnie, jesli jednak chcesz sie pozbyc visty to lepiej kadlubek choc ja bym namawial do sprobowania visty wlasnie wypuscili jakies update'y poprawiajace stabilnos i szybkosc przy 2GB ramu vista juz calkiem ladnie smiga co do gier to na tym co w sygnaturze odpalilem colina mcrae dirt w 800x600 detale medium i nawet dalo sie grac a gra jest dosc wymagajaca za hp przemawia tez wyglad :) te kadlubki sa brzydkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest z awaryjnością, temp pracy i gwarancją Delli?

Awaryjność niewielka.

W PL przez oficjalny serwis obsługiwana jest tylko gwarancja Next Biznes Day. zapytaj sie sprzedawcy jaki typ gwarancji obsługuje, jeśli CAR to w razie awarii trzeba będzie lapka odsyłać do US.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi