Skocz do zawartości
sellah

Ocena Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E6750

Płyta Główna : MSI P6N SLI-F v2

Pamięć Ram : Goodram 2x1GB 800Mhz

Karta Graficzna : 2x Palit 8800GT 512MB

Zasilacz : OCZ GameXStream 600W

HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS

Napęd : Pioneer DVR-212D SATA

Ot, zestaw z przyklejonego tematu, tylko inny procesor.

Zastanawialem sie tez nad mniejszym dyskiem (200GB - ponizej tego chyba nie oplaca sie kupowac?) i slabszym zasilaczem (500-550W) tylko nie wiem czy wszystko bedzie w porzadku.

A, i jeszcze jak ktos moglby uzyc czarodziejskiej kuli i powiedziec na ile mniej wiecej KOMFORTOWEGO grania starczy taki zestaw, bylbym wdzieczny.

Edytowane przez sellah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw bardzo dobry, tyle, że jest Core2Duo E6750 ;). Ale to tylko taka kosmetyka. Zasilacz do 2x 8800GT powinien mieć te 600W, a HDD jest najbardziej opłacalne w swojej cenie ;).

Nic dziwnego, w koncu to ni mniej, ni wiecej Twoja lekko zmodyfikowana propozycja. Mowiac najbardziej oplacalne masz na mysli 320, tak? Stockowe chlodzenie starczy? Nie planuje nieziemskiego o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój zestaw uważam za bardzo dobre dostosowanie do swoich potrzeb ;). Po prostu ta 320 będzie bardzo opłacalna. Miałem ten sam dylemat - pierwotnie miałem wziąć 200GB, ale jak zobaczyłem ile wystarczy dopłacić do 320GB - wziąłem 320GB ;). Jak nie planujesz nieziemskiego OC, to BOX wystarczy, ale jeżeli zależy Ci na ciszy, to bym zmienił wiatrak na AC Freezer 7 Pro PVM (65 zł w ESC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój zestaw uważam za bardzo dobre dostosowanie do swoich potrzeb ;). Po prostu ta 320 będzie bardzo opłacalna. Miałem ten sam dylemat - pierwotnie miałem wziąć 200GB, ale jak zobaczyłem ile wystarczy dopłacić do 320GB - wziąłem 320GB ;). Jak nie planujesz nieziemskiego OC, to BOX wystarczy, ale jeżeli zależy Ci na ciszy, to bym zmienił wiatrak na AC Freezer 7 Pro PVM (65 zł w ESC).

Ok ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem to bezsens brac 2 8800gt bo duze wzrostu wydajnocsi nie bedzie a jak ten tysiac zatrzymasz i jak wyjda nowe karty sprzedasz ta i kupisz o wiele lepsza :)

Z sensem. Coraz więcej gier to obsługuje, a w cenie jednego 8800GTX, masz 2 karty , z których jedna po o/c się z nim bije, czyli > może być miodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x 8800GT przebiją po OC 2x8800Ultra. A czym Ty kierowałeś się kupując X1300Pro ?

nie mialem neta i nie mialem sie kogo poradzic :wink:

ale jedna 8800gt na razie spokojnie mu starczy a jak wyda nowe grafy ta to sprzeda i ten zostawiny tysiac dolozy i bedzie mial lepsza karte :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi