860lacov Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Tak jak w temacie. Muszę sobie kupić ładowarkę do telefonu nokia 6234. o wyboru są 3 modele. AC-3E, AC-4E, AC-5E Na początku myślałem, że 5E skoro jest ładowarką najnowszą to i pewnie będzie najlepsza. Później zacząłem przyglądać się informacjom jakie są na nich nadrukowane i okazało się, że wszystkie mają te same parametry prócz wartości mA 3E ma 350 miliamperów 4E ma 890 miliamperów 5E ma 800 miliamperów (tu akurat nie jetem pewny bo na allegro wszystkie zdjęcia są słabe i nie widać, ale sprzedawca tak napisał) Do tej pory byłem pewny, że im więcej miliamperów tym lepiej, ale najnowszy model ma ich poro mniej niż model poprzedni. Jaką w takim razie wybrać? Dodam, że ceny są w zasadzie jednakowe. Czy da się sprawdzić (nie idąc do serwisu czy ładowarka jest oryginalna?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Niektórzy mają takie zdanie na ten temat: Im mniej miliamperów tym ładuje wolniej ale bardziej do pełna. Im więcej miliamperów to telefon się szybciej ładuje lecz również szybciej pada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Kup taką jak miales seryjnie przy tym telefonie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Odkopię swój własny temat :) Dostałem od brata nokię N95 8GB. Telefon jest z Anglii i brat zostawił sobie ładowarkę także ja na razie jadę na ładowarce rodziców (AC-3E) Trochę czasu już upłynęło od kiedy założyłem temat więc może pojawiły się nowe poglądy :) Czy to co napisał mafia jest zgodne z rzeczywistością i powinienem zostać na ładowarce ac-3e czy może jednak zakupić, którąś z szybszych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Na pewno im więcej miliamperów tym szybciej bateria się naładuje. Nie słyszałem natomiast żeby od zbyt szybkiego ładowania bateria padła, jak i od wolnego ładowała się "bardziej" :D Zajrzyj do instrukcji co piszą na temat zalecanych ładowarek, na nich raczej nie uda Ci się nic zepsuć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Domyślam się, że nie zepsuję:) Kupię chyba Ac-5E bo jeśli się nie mylę to taka jest standardowo do N95 8GB. Dzięki za odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Mam dokładnie taką samą fabrycznie z n95 8gb, ale również czasami ładuję telefon ładowarką z 6310i + przejściówka od sluchawki BT i mimo iż ładuje się trochę dłużej, to jakiegoś przedłużonego czasu pracy nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melania Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 A ja czytałam artykuł, że ma zostać wprowadzona na rynek uniwersalna ładowarka pasująca do kilku modelów telefonów, gdzie nie będzie trzeba do każdego zakupywać oddzielnej ładowarki, jak narazie to tylko plany, ale mam nadzieję że dojdzie do realizacji, firmy które poparły pomysł to m.in. Nokia i LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 A ja czytałam artykuł, że ma zostać wprowadzona na rynek uniwersalna ładowarka pasująca do kilku modelów telefonów, gdzie nie będzie trzeba do każdego zakupywać oddzielnej ładowarki, jak narazie to tylko plany, ale mam nadzieję że dojdzie do realizacji, firmy które poparły pomysł to m.in. Nokia i LGSiostro, takie wieści krążą od kilku ładnych lat - miałoby to być złącze mini-USB, takie jak jest w Motorolach i niektórych Nokiach. Tu mi kaktus zakwitnie i zaowocuje, jeśli do tego dojdzie. Chyba, że postawią się Chińczycy, którzy produkują już niemal wszystkie telefony na świecie i u których telefon z innym złączem ładowania niż mini-USB nie może być sprzedawany. Prosto i skutecznie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Producenci są do tego stopnia nie mili że deformują minimalnie gniazdo mini usb by uniemożliwić ładowanie zwykłym kablem usb np. HTC i na co to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 I na to nic, zwykly kabel USB jak najbardziej sie tam zmiesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...