Skocz do zawartości
Maryś

Panel Przedni - Kontrola Wentyli, Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sobie chce strzelic Sunbeam Lightbus, bo mam zamiar zrobic oswietlenie w rytm muzy na Sylwka, tylko kurde nigdzie nie moge znalezc tego Sunbeama :( Byl pare dni temu na msc.pl, a dzis juz nie ma, czekam na odpowiedz, moze mi zamowia. Podobno pod wentyle tez sie rewelacyjnie spisuje, zakres V to 0-12V :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Scythe Kama Meter. 4 termometry, regulacja 4 wiatraków, wyświetlacz LCD. Co prawda nie możemy wszystkiego robić naraz (pokrętłem zmieniamy który wiatrak i termometr chcemy obserwować, zmieniać). Sygnalizacja alarmem w wypadku usterki wiatraka.

Wybór możliwości podświetlenie (jest i niebieski)

Edytowane przez swiety_76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dziękuję bardzo Wszystkim za propozycje.

Najbardziej liczy się funkcjonalność.

Przeanalizowałem jeszcze raz swoje potrzeby.

Stwierdziłem, że praktycznie wystarczyłaby

sama regulacja obrotów.

Został jeszcze np. Zalman multi-panel ZM-MFC2.

Czytałem pochlebne opinie.

Raczej wybiorę prostotę, myślę, że i funkcjonalność :

Zalman Panel ZM-MFC1 Plus -Black

Powinien dobrze komponować się z Antkiem NSK6000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź, drogi założycielu wątku, zanim zakupisz panel - w jakim zakresie daje regulację napięć podawanych na wentylatory. Można wybrać cudowny panel z regulacją 7-11V i całą przyjemność szlag trafia.

Ja mam Akasę Fan Control Pro (AK-FC-03) 5,25'' i regulacja to pełne 5-12V, cztery pokrętła (do 17W na kanał - czyli nawet 4 wentylatory do jednego można podłączyć rozdzielaczem), cztery czujniki, zmienne panele przednie i czytelny, choć nieco za bardzo cofnięty wyświetlacz - gdy obudowa stoi na ziemi lub niewiele wyżej to trzeba się niestety mocno schylić by zobaczyć co widnieje na wyświetlaczu.

Zalman, który wybrałeś bardzo klasyczny w designie - do Anteca chyba w sam raz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Labovsky.

Zrezygnowałem z odczytu temperatury.

No więc zdecydowałem się.

Kupiłem tego Zalmana.

Zalman Panel ZM-MFC1 Plus -Black

Ładny design - szczotkowane czarne Al, prostota.

Zakres regulacji 5-11V(+/-5%).

Antec NSK6000 też już stoi.

Kiedy będzie czas to wszystko poskładać ?

Dziękuję Wszystkim za pomoc.

Edytowane przez Maryś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maryś

dobry wybór! cieszy mnie, że porzuciłeś wodotryski na rzecz funkcjonalności i designu.

również interesuje mnie ten panel - do nowego kompa. mam nadzieję tylko ze mi wystarczy grosza, bo to jednak 120, a trochę mnie kusi by na RAID wydać;)

w każdym bądź razie: albo ten albo żaden.

tylko czarny czy srebrny........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź, drogi założycielu wątku, zanim zakupisz panel - w jakim zakresie daje regulację napięć podawanych na wentylatory. Można wybrać cudowny panel z regulacją 7-11V i całą przyjemność szlag trafia.

Ja mam Akasę Fan Control Pro (AK-FC-03) 5,25'' i regulacja to pełne 5-12V, cztery pokrętła (do 17W na kanał - czyli nawet 4 wentylatory do jednego można podłączyć rozdzielaczem), cztery czujniki, zmienne panele przednie i czytelny, choć nieco za bardzo cofnięty wyświetlacz - gdy obudowa stoi na ziemi lub niewiele wyżej to trzeba się niestety mocno schylić by zobaczyć co widnieje na wyświetlaczu.

Zalman, który wybrałeś bardzo klasyczny w designie - do Anteca chyba w sam raz.

Pozdrawiam

A co przyjacielu polecisz w przypadku takich wymagań:

-kontrola trzech lub czterech śmigieł

-jak największy zakres regulacji (a da się do 0V?)

-pokrętła jak najmniejsze (może przyciski?), tak by zamykały się drzwi od obudowy (antec SLK3000B)

-czarny front :)

-czujnikiem temperatury też nie pogardzę

?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi