Maryś Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam. Jaki dobry panel przedni do kontroli pracy wentylatorów i posiadający czujniki temperatury możecie polecić. Cena w granicach 120-180 zł. Niebieskie podświetlenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam. Jaki dobry panel przedni do kontroli pracy wentylatorów i posiadający czujniki temperatury możecie polecić. Cena w granicach 120-180 zł. Niebieskie podświetlenie ? Chieftec Thermal Killer DT5000 w granicach 85zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Chieftec Thermal Killer DT5000 w granicach 85zł.Trudno znaleźć gdzie można ten panel kupić ? Mnie przypadł do gustu Zalman Panel ZM-MFC1 Plus -Black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A moze Scythe Kama Meter? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Ja sobie chce strzelic Sunbeam Lightbus, bo mam zamiar zrobic oswietlenie w rytm muzy na Sylwka, tylko kurde nigdzie nie moge znalezc tego Sunbeama :( Byl pare dni temu na msc.pl, a dzis juz nie ma, czekam na odpowiedz, moze mi zamowia. Podobno pod wentyle tez sie rewelacyjnie spisuje, zakres V to 0-12V :) Edytowane 14 Listopada 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_76 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Polecam Scythe Kama Meter. 4 termometry, regulacja 4 wiatraków, wyświetlacz LCD. Co prawda nie możemy wszystkiego robić naraz (pokrętłem zmieniamy który wiatrak i termometr chcemy obserwować, zmieniać). Sygnalizacja alarmem w wypadku usterki wiatraka. Wybór możliwości podświetlenie (jest i niebieski) Edytowane 15 Listopada 2007 przez swiety_76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam. Dziękuję bardzo Wszystkim za propozycje. Najbardziej liczy się funkcjonalność. Przeanalizowałem jeszcze raz swoje potrzeby. Stwierdziłem, że praktycznie wystarczyłaby sama regulacja obrotów. Został jeszcze np. Zalman multi-panel ZM-MFC2. Czytałem pochlebne opinie. Raczej wybiorę prostotę, myślę, że i funkcjonalność : Zalman Panel ZM-MFC1 Plus -Black Powinien dobrze komponować się z Antkiem NSK6000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 a czy ktoś wie może czy panel Zalmana ZM-MFC2 zmieści sie bezproblemowo w budzie Chieftec'a Chieftec BA-02B-B-B? Tzn. czy drzwiczki będą się bez problemu zamykać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Sprawdź, drogi założycielu wątku, zanim zakupisz panel - w jakim zakresie daje regulację napięć podawanych na wentylatory. Można wybrać cudowny panel z regulacją 7-11V i całą przyjemność szlag trafia. Ja mam Akasę Fan Control Pro (AK-FC-03) 5,25'' i regulacja to pełne 5-12V, cztery pokrętła (do 17W na kanał - czyli nawet 4 wentylatory do jednego można podłączyć rozdzielaczem), cztery czujniki, zmienne panele przednie i czytelny, choć nieco za bardzo cofnięty wyświetlacz - gdy obudowa stoi na ziemi lub niewiele wyżej to trzeba się niestety mocno schylić by zobaczyć co widnieje na wyświetlaczu. Zalman, który wybrałeś bardzo klasyczny w designie - do Anteca chyba w sam raz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Dzięki Labovsky. Zrezygnowałem z odczytu temperatury. No więc zdecydowałem się. Kupiłem tego Zalmana. Zalman Panel ZM-MFC1 Plus -Black Ładny design - szczotkowane czarne Al, prostota. Zakres regulacji 5-11V(+/-5%). Antec NSK6000 też już stoi. Kiedy będzie czas to wszystko poskładać ? Dziękuję Wszystkim za pomoc. Edytowane 15 Listopada 2007 przez Maryś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 @Maryś dobry wybór! cieszy mnie, że porzuciłeś wodotryski na rzecz funkcjonalności i designu. również interesuje mnie ten panel - do nowego kompa. mam nadzieję tylko ze mi wystarczy grosza, bo to jednak 120, a trochę mnie kusi by na RAID wydać;) w każdym bądź razie: albo ten albo żaden. tylko czarny czy srebrny........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Sprawdź, drogi założycielu wątku, zanim zakupisz panel - w jakim zakresie daje regulację napięć podawanych na wentylatory. Można wybrać cudowny panel z regulacją 7-11V i całą przyjemność szlag trafia. Ja mam Akasę Fan Control Pro (AK-FC-03) 5,25'' i regulacja to pełne 5-12V, cztery pokrętła (do 17W na kanał - czyli nawet 4 wentylatory do jednego można podłączyć rozdzielaczem), cztery czujniki, zmienne panele przednie i czytelny, choć nieco za bardzo cofnięty wyświetlacz - gdy obudowa stoi na ziemi lub niewiele wyżej to trzeba się niestety mocno schylić by zobaczyć co widnieje na wyświetlaczu. Zalman, który wybrałeś bardzo klasyczny w designie - do Anteca chyba w sam raz. Pozdrawiam A co przyjacielu polecisz w przypadku takich wymagań: -kontrola trzech lub czterech śmigieł -jak największy zakres regulacji (a da się do 0V?) -pokrętła jak najmniejsze (może przyciski?), tak by zamykały się drzwi od obudowy (antec SLK3000B) -czarny front :) -czujnikiem temperatury też nie pogardzę ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...