beni0 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam. Problem dotyczy nagrywarki BENQ DW1640 (bios: BSOB). Otoz chodzi o to, ze po wlozeniu do napedu nagranej na tej wlasnie nagrywarce plytki DVD, windows jej nie widzi, tj. gdy sie rozkreca, ikona napedu dvd w moim komputerze zmienia sie ze "STACJA DYSKÓW DVD-RM" na "STACJA DYSKÓW CD".. Po kliknieciu w ikone nie ma nic, tj. wolne miejse - 0bajtów, całkowity rozmiar - 0 bajtów. Próbowalem juz kombinowac z pozostalymi biosami i nic. Zainstalowalem nawet sterowniki ASPI (Force ASPI oraz inne) - tez nic. Jestem troche podlamany, bo gdy nagrywam na dvd moje dane, potem ich nie widac, a musze koniecznie zwolnic miejsce na dysku. Dodam jeszcze, ze zawartosc plytki (tzn pojemnosc nagranych danych) jest widzialna w programach nero oraz qsuite (np. 3904mb - czyli waga nagranych przeze mnie danch)... Naped plytki cd czyta. Spotkalem sie juz wiele razy z podobnym problemem w internecie, jednak zazwyczaj uzytkownicy rozwiazywali ten problem........kupujac nowy naped :/ Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...