Skocz do zawartości
Pretorianinrico

Chieftec 350 Czy 400 W Do Mocnego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten zastaw pociagnie na Chieftec (GPS-350EB-101A) 350W

czy tez trzeba kupic Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W

ten 350 W jest ponoc cichszy ?

E2160 ( bedzie krecony maks 3ghz )

Gigabyte P35-DS3R

2 x 1 giga Kingstone 667

Radeon X1950 Pro Asus 256MB

WD 250 giga

CoolerMaster Elite 330 Black-Silver

nie ukrywam ze maks na zasilacz to 150 zl

ten chieftec 350 W mam od dwoch lat i jest super cichy....ten 400w ..ponoc czasem przegina ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się pod ten temat, bo nie chce nowego robić :wink:

Mam Pentiuma 4 3.0 GHz 4x256 ramu płytę gigabyte 915g ^^ i jakiś tam wentylator z boku obudowy kartę planuje Galaxy 8600ge. Wiem, że te starsze podzespoły ciągnął więcej prądu i nie wiem czy 400W wystarczy, czy lepiej dołożyć do 450W.Jak co to mam max 200 na jakąś dobrą zasiłke, bo słyszałem, że chieftec'i sie psuja często ;/

Edytowane przez Michu_mk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet ten P4 nie sprawi ze Twoj komputer bedzie bral wiecej niz 200W.. Odnosnie rewelacji o czestym psuciu sie Chieftec'ow hmm moze sytuacja ma sie podobnie jak w przypadku dyskow WD - byly najczesciej montowane w zestawach komputerowych swego czasu i zaczely krazyc opinie, ze najczesciej sie psuja.

btw. starajcie sie czytac chociaz ostatnia strone dzialu "zasilacze i obudowy" - gwarantuje ze znajdziecie tam odpowiedzi na 99% gnebiacych Was pytan. Korzystanie z opcji "szukaj" pewnie przyjdzie z czasem ;)

Edytowane przez Slow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi