Skocz do zawartości
Gość KOzi]K[

Starta Główka śruby W Laptopie... Jak Wyciagnąć

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

Starłem krzyżakowe wejście (+) i teraz zostało mi coś takiego o . Przyklejałem śrubę poxipolem ale o dziwo poszczał przy przekręcaniu. Może ktoś wie jak ja można wyciągnąć?. Kolega mówił żeby rozwiercić cześć śruby i klapka sie otworzy ale za to nie będę mógł wyciągnąć gwintu:/.

Pozdro i dzięki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz spory problem - 3ba było uważać i zastosować odpowiedniego rozmiaru dobry wkrętak.

rozwiercanie odradzam bo rozwalisz caly gwint - z tego co moge sobie wyobrazić jest ona za mała.

ewentualnie moze rozwiercic jakis zegarmistrz albo inny fachmen, ktory ma precyzyjną wolnoobrotową wiertatkę na statywie.

moze uda Ci się chwycić ją kombinerkami od boku ?

albo kupić klej do metalu - coś takiego kiedys widziałem w sklepach z wiertłami i innymi pierdami - chyba Bizon czy ktoś to produkuje

albo płynny metal (coś takiego jak pasta do procków) to jak zaschnie to podobno dosyć mocno trzyma, ale czy na tyle zeby odkrecic - tego nie potwierdze

http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...talog,kat,4292/

albo sprobowac kapnąć w ten otworek cyną i natychmiast zatopic w niej srubokret, ale sruba może byc tłusta i tak nie chwyci, a latwo mozna cos stopić

ewentualnie tak jak kolega mówi, ale nie rozwiercić tylko sprobować zeszlifować główkę śruby - po otwarciu powinna jej resztka wystawać a wtedy kombinerki!

sposoby raczej marne, innych nie widze a wszystko wymaga ogromnej precyzji

jaka to klapka? od ramu - to ja wyłam - wtedy chwycisz koncowke sruby kombinerkami, pod warunkiem, ze wczesniej kupisz sobie zapasową

podsumowując - ja bym udał się z tym do zegarmistrza - pewnie zrobi Ci za dyszkę, albo dwie i najmniej zniszczy ze wszystkich z wykorzystaniem tego co napisalem w zielonej linijce

TAK CZY SIAK STRASZNIE ZMOCZYŁES !

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A probowałeś wcisnąć w otwór w śrubie plaski śrubokręt ? kiedyś miałem podobna sytuacje ale śruba była na tyle miękka ,że przy małej rzeźbień w śrubie udało się w nią wcisnąć płaski śrubokręt i odkręcić śrubę.

Propozycja ,żeby rozwalić śrubę do reszty jest całkiem niezła bo i tak z niej pożytku już nie będzie a klapki bym nie rozwalał chyba ,że w ostateczności bo to klapki nie będzie i śruby też :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś próbowałem rozwiercić wkrętarką z wiertlem 1mm do metalu(1 zl od ruskich) i w sumie po 10 min nic metalu nie zjadło a wiertło pękło.

Probowałem zrobic po dwóch stronach śrubki otworki i wsadzić śrubokręt plaski ale wiertło uciekało i w sumie to mi tylko plastyk w kolo objechalo:/.

Wyłamywał raczej nie będę bo nie chce mi sie szukać takiej samej klapki (17' z tej serii w Polsce jest mało).

Jutro kolega przyniesie wiertarkę porządna i wiertla wiec może sie uda....

Lipa, bo śruba miała być zamieniona na inna ale niestety wcześniej rozwaliłem:p.

Pozdro i dzięki za porade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K[' date=14 lis 2007, 17:48' post='2813627]

dziś próbowałem rozwiercić wkrętarką z wiertlem 1mm do metalu(1 zl od ruskich) i w sumie po 10 min nic metalu nie zjadło a wiertło pękło.

Probowałem zrobic po dwóch stronach śrubki otworki i wsadzić śrubokręt plaski ale wiertło uciekało i w sumie to mi tylko plastyk w kolo objechalo:/.

a pisałem! ostrożność i dokładnośc ponad wszystko - oraz statyw do wiertarki

chyba nie chciałbym widzieć twojego nowego sprzętu po takich zabiegach!

jak skończy się tylko na pocharatanej klapce to będzie cud!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi