oliwa Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No witam Sprawa jest poważna i nie moge sobie z nia sam poradzić. Kupiłem Epox-a 8rda+ poinstalowałem wszystko i bardzo czesto (czytaj prawie zawsze) wyskakuja mi beos (nie wiem czy tak sie pisze ale chodzi mi o neibieski ekran w win xp) ewentualnie jak nie to to wychodzi na pulpit. Pod winme to samo (znaczy sie wytchodzi na pulpit) DOdam tylko ze testowalem rozne detonatory Kop przeszedl 3 godzinny test pamieci ram procka. Wiec wychodze ze musi byc cosa nie tak z geforce4 mx440 a wszystko sprawdzalem na dwoch egzemplarzach. Nie wiem co robic help ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Czy system byl kladziony na nowo po zmianie sprzetu??? Czy tylko zmieniales sterowniki na nowym sprzecie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Witam podaj jeszcze: - jakie masz pamieci, zasilacz, proc & temperature proca i wersje biosu plyty itp... bo przyczyn wykladania sie systemu moze byc naprawde duzo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No to tak. Co do sytsemu to glupi nie jestem :) Oczywiscie po formacie co do pamieci: TwinMos - ale na bank dobrze chodza (oczywiscie dwa x ddr takie same) zasilacz rubikon 300W (w sumie chyba nie zly - ale jutro bede mial feel) proc 1700+@2400+ ze slynnej seri - ale tez go katowalem i bylo ok tem max 50 stopni plytka epox 8rda+ v1.1 bios najnowszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 cos mi sie wydaje ze to NA PEWNO grafa bo wlasnie wywalilo mi blue screna na ekranie i bylo cos w nim na temat ktoregos z plikow od sterownika nvidi a tesowalem juz trzy komplety help mi MOJA GRAFA to GEFORCE 4 MX440 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ja stawiam na zasiłkę podobne miałem problemy kiedyś z radkiem 8500 i sie okazało że zasilacz nie wyrabiał, był to też codeshit inaczej rubikon, pożycz od kogoś zasiłkę inną i wtedy sprawdz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No to tak. Co do sytsemu to glupi nie jestem :) Oczywiscie po formacie co do pamieci: TwinMos - ale na bank dobrze chodza (oczywiscie dwa x ddr takie same) zasilacz rubikon 300W (w sumie chyba nie zly - ale jutro bede mial feel) proc 1700+@2400+ ze slynnej seri - ale tez go katowalem i bylo ok tem max 50 stopni plytka epox 8rda+ v1.1 bios najnowszy Ten sprzet co mam wpodpisie taka sama zasilka spokojnie ciagnela... spalila sie po podkreceniu Radka na 310/300 i procka na 2350 VCORE 2.025... Wiec moze to i ona... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Wy to byscie od razy zganiali wszystka na biedna zasilke :wink: Dla tego MX440 powinna w zupelnosci wystarczyc... Na odkreconym sprzecie i nominalnych ustawieniach tez tak sie tobie zawiesza :?: czy jak masz swiezy system bez sterow do grafy to tez sie zawiesza :?: Podaj jakie masz ustawienia w biosie: Proc - napiecie jakie masz ustawione, jakie FSB itp... Pamieci tak jak wyzej + jakie masz ustawione timmingi dla tych pamieci oraz taktowanie, czy ida jako synchro 100% z FSB czy moze jakies inne wydziwiaste ustawienie :wink: I bardzo wazne jakie odczyty napiec masz w biosie i w systemie pod obciazeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Ten sprzet co mam wpodpisie taka sama zasilka spokojnie ciagnela... spalila sie po podkreceniu Radka na 310/300 i procka na 2350 VCORE 2.025... Wiec moze to i ona... SuCHyY bez przesady... 8) Przecie to tylko MX440 a nie taki Wampir na Powera jak R8500 :wink: a i sprzecik niezbyt podkrecony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwa Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 No i witam ponownie Ustawiłem bios na optimal i komp przeszedl 30 miut zapetlonego 3dmarka no nie wiem co o tym sadzic ale teraz jest 1700@2600 i napiecie na 1.8 i poki co ok test ustawilem na godzinny sadze ze to moze byc zasilacz jutro dostane http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11080979 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...