Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

short story: 3 dni temu moj stary kochany dysk ze wszystkimi danymi a było ich 250GB przeniósł się na łono Abrachama wraz z całym dorobkiem naszej czteroletniej przygody... Sciągnelem HDD regenerator'a zrobilem skana i w pierwszych 1,5GB wykryło 128 bad sektorow a przy 129 dysk wysiadł. Zaczeło cos stukać w srodku a komp juz nie wykrywał dysku. Rozkrecilem twardziela i zobaczylem ze to ta igielka w srodku tak sobie z gory na dol pyka. No i mam teraz problem z wyborem dysku bo płyte glowna i kompa mam dosyc starego bo prawie 4 lata no i na te wakacje zamierzalem wymieniac kompa ale do wakacji musze miec jakis dysk. To jest moj dysk i mam pytanie czy kupic jakiegos szmelca ok 40GB a potem na wakacje zakupic juz porządny dysk czy teraz kupic juz dobry i wstawic pozniej do nowego kompa. Bo kompletnie nie wiem o co chodzi z tymi Sata, ata i w ogole. Wiem ze moj swietej pamieci dysk był ata133. Jezeli na mojej plycie pojdą jakies nowe fajne dyski to poleccie od razu jakis dysk taki do 4 stowek zeby mial te 300GB albo 400GB. Generalnie zeby byl dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi padł WD 80 i kupiłam za 30zsł WD10.

Ciężko znaleźć coś taniego, pierwotnie myslalam ze kupie szmelca 40GB do 50zł, to raczej niewykonalne, chyba ze po znajomości. ;]

Ale na system i niezbedne programy do prayc wystarczyło, po miesiacu kupiłam 320GB Samsunga.

To tyle z mojej historii. lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też padł WD80... 5 razy. Przyrzekłem sobie nigdy więcej wd, ale seria AAKS/AAJS mnie zachęciła, to kupiłem sobie i zadowolony jestem jak do tej pory. (Choć dysk ma dopiero 2 miesiące.) Przed nim miałem 160GB Barracude 9 i była głośniejsza i według testów troszke wolniejsza, choć to marginalne różnice, których nie sposób poczuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi