Rafal2!omu$$ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 short story: 3 dni temu moj stary kochany dysk ze wszystkimi danymi a było ich 250GB przeniósł się na łono Abrachama wraz z całym dorobkiem naszej czteroletniej przygody... Sciągnelem HDD regenerator'a zrobilem skana i w pierwszych 1,5GB wykryło 128 bad sektorow a przy 129 dysk wysiadł. Zaczeło cos stukać w srodku a komp juz nie wykrywał dysku. Rozkrecilem twardziela i zobaczylem ze to ta igielka w srodku tak sobie z gory na dol pyka. No i mam teraz problem z wyborem dysku bo płyte glowna i kompa mam dosyc starego bo prawie 4 lata no i na te wakacje zamierzalem wymieniac kompa ale do wakacji musze miec jakis dysk. To jest moj dysk i mam pytanie czy kupic jakiegos szmelca ok 40GB a potem na wakacje zakupic juz porządny dysk czy teraz kupic juz dobry i wstawic pozniej do nowego kompa. Bo kompletnie nie wiem o co chodzi z tymi Sata, ata i w ogole. Wiem ze moj swietej pamieci dysk był ata133. Jezeli na mojej plycie pojdą jakies nowe fajne dyski to poleccie od razu jakis dysk taki do 4 stowek zeby mial te 300GB albo 400GB. Generalnie zeby byl dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Mi padł WD 80 i kupiłam za 30zsł WD10. Ciężko znaleźć coś taniego, pierwotnie myslalam ze kupie szmelca 40GB do 50zł, to raczej niewykonalne, chyba ze po znajomości. ;] Ale na system i niezbedne programy do prayc wystarczyło, po miesiacu kupiłam 320GB Samsunga. To tyle z mojej historii. lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Mi też padł WD80... 5 razy. Przyrzekłem sobie nigdy więcej wd, ale seria AAKS/AAJS mnie zachęciła, to kupiłem sobie i zadowolony jestem jak do tej pory. (Choć dysk ma dopiero 2 miesiące.) Przed nim miałem 160GB Barracude 9 i była głośniejsza i według testów troszke wolniejsza, choć to marginalne różnice, których nie sposób poczuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2!omu$$ Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 http://www.data-store.pl/product-pol-519-D...5040VLAT80.html dobry dysk do mojej plyuty glownej? czy moze cos lepszego sie znajdzie? to mojA PLYTA GLOWNA http://www.giga-byte.com.tw/Products/Mothe...?ProductID=1704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...