Skocz do zawartości
tukamon

Pytania o RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pare pytan i problemow dotyczacych ramu:

1. czy podkrecajac ram mozna go spaic tak jak proca?

2. jakie sa najwydajniejsze ustawienia ramu w biosie? prosze o dokladne parametry, bo jesli chodzi o ram to jestem zielony.

pare zdjec:

przy takim ustawieniu windows sie wiesza przy wlaczaniu:

tukamon.w.interia.pl/1.jpg

tak mialem ustawione gdy wyciagnalem 571 fps w q3 :twisted:

tukamon.w.interia.pl/2.jpg

tukamon.w.interia.pl/3.jpg

tukamon.w.interia.pl/shot0020.jpg 571 :D

a to jedna z kosci:

tukamon.w.interia.pl/4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SPRZEDAJ kingstony bo to so lipy . Nie pokrecisz duzo tego proca 2,4 :P miałem te same co ty pc-333 . Pewnego dnia z ciekawośc pozyczyłem od kumpla pc 266 (128mb 8x16 ) spectec'a i zostałem poprostu wszcząśnięty 190fbs i ramy sie jeszcze nie poddały(komp był stabilny przeszedł całego 3dmarka i chodzi do dzisiaj ) ;p www.michu-rekord.prv.pl !! ramy w biosie ustawiaj na auto i pokrecej fbs'ami a pozniej jak komp sie bedzie wieszał to zmieniaj napięcie Vcore ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dobre Kingstony ale niestety nie w polsce. Miałem kiedyś PC150+ i były fajne. Teraz mniałem PC333 i samsungi mają lepsze timingi i lepiej idą. co powiecie na CL 1.5 @ 172 Mhz

Popis pokaż nam swojego. Jestem ciekaw czym ty się możesz pochwalić. U mnie z WC i neonu też się śmiali. Nie chce mi się tego oglądać. Ale nie krytykuj innych jeśli sam nie MOD-ujesz

To jest fajna zajawka. Dużo kasy i dużó pracy a efekty różne.

Na Vmoda ja poświęciłęm całą noc tak mi się ręce tręsły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx michu, ale ja nie bee krecil fsb pamieci [czy co to tam jest :)] bo do wyboru w biosie mam: 100/133/166/200 i nic poza tym, dlatego pytalem sie o timingi. jezeli ktos wie jak najlepiej ustawic pamieci to prosze o podpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...