Skocz do zawartości
Nessay

3DMARK 2001SE kto da więcej??

Rekomendowane odpowiedzi

Axel, daj więcej czadu. Ti500 jak dobrze pójdzie podkręcisz na 285/580 ( chyba, że to mój były egzemplarz po prostu tyle wytrzymywał, no bo napięcia dla AGP nie podnosiłem ). Mój wynik osiągnąłem na dętkach 40. 41. Zresztą to trochę dziwne, bo wcześniej też tyle nie chciał pójść ( było 275/575). Zmieniałem BIOS MoBo i może on coś tam namieszał. Nie wnikam bo i po co. Kręć do bólu bo ponad 10k na Ti500 to chyba nieźle ( no nie biorę pod uwagę platformy opartej o jakieś wykręcone na maksa PIV ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu, czadu to ja dam. Zawsze jak podkręcam to do kresu wytrzymałości. Odpuszczam dopiero gdy któryś raz pod rząd się niebieski ekran pokaże ;)

Narazie nie mam możliwości i czasoo się bawić tym zestawikiem. Musze czekać do czwartku, wtedy postaram się zapodać proca na 2100+ i grafike 260/550-560 (ostatnio się ciął 3d mark jak dałem 260MHz na GPU - pevnie za wysoka temperatura. Może teraz pójdzie...).

Już oczekuje 9500ptk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po drobnych korektach - zmiana sterownikow, lekkie podkrecenie proca - wynik podskoczyl do ponad 10 600.

Sa jeszcze duze rezerwy. Proc jest podkrecony niewiele i na boxowym coolerze. Podobnie grafika na standardowym dla tego modelu chlodzeniu.

http://service.madonion.com/compare?2k1=4934904

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWIEDZCIE MI CZY MOJ WYNIK W O/C NIEJEST REKORDEM POLSKI???? dodam ze mam niecale 3k na swoim sprzecie to przecie duzoo(jak na ten konfig)

jak ci na tym zlezy to zaraz wezme gf2mx prolinka siostry i puszcze go na wyzszym taktowaniu (narazie max co robi to 290/200- rdzen/mem) przy troszke lepszym chlodzneiu niz standartowy coolerek (mysle np. o kaskadowych peltach albo szybciutko zloze jakies chlodzonko dla wody i nie bedziesz sie cieszyl tym wynikiem za dlugo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWIEDZCIE MI CZY MOJ WYNIK W O/C NIEJEST REKORDEM POLSKI???? dodam ze mam niecale 3k na swoim sprzecie to przecie duzoo(jak na ten konfig)

jak ci na tym zlezy to zaraz wezme gf2mx prolinka siostry i puszcze go na wyzszym taktowaniu (narazie max co robi to 290/200- rdzen/mem) przy troszke lepszym chlodzneiu niz standartowy coolerek (mysle np. o kaskadowych peltach albo szybciutko zloze jakies chlodzonko dla wody i nie bedziesz sie cieszyl tym wynikiem za dlugo :P

Eh berqt nie dołuj ludzi :lol: . Swoją drogą ja na Gf2mx kręconym tylko c:220,m:176 miałem nieco ponad 3k (dokładnie chyba 3031).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem z 3dmarkiem poniewaz na moim sprzecie ( mam teraz zainstalowanego xp ) wywala podczas testu.

W ogóle xp mnie wkurze. Po za konkursem :

Czy ktoś wie jak ustawić aby xp ustawial jak najwiękasze odświeżanie jakie monitor potrafi. Bo jak na razie u mnie jest zawsze 60 hx i bordzo mnie to doluje!!!

Obraz się znieksztalca itp.

Prosze o pomoc. Aha co do 3d marka to bez krecenia na moim piecu wyszlo 3830. a po kręceniu coś kolo 4200-4300 ( nie pamiętam@!!!

Chcialem zrobic test na xp bo podobno cos polepsza system ale mi wywala podczas testu!!!!!!Ja mam problem z 3dmarkiem poniewaz na moim sprzecie ( mam teraz zainstalowanego xp ) wywala podczas testu.

W ogóle xp mnie wkurze. Po za konkursem :

Czy ktoś wie jak ustawić aby xp ustawial jak najwiękasze odświeżanie jakie monitor potrafi. Bo jak na razie u mnie jest zawsze 60 hx i bordzo mnie to doluje!!!

Obraz się znieksztalca itp.

Prosze o pomoc. Aha co do 3d marka to bez krecenia na moim piecu wyszlo 3830. a po kręceniu coś kolo 4200-4300 ( nie pamiętam@!!!

Chcialem zrobic test na xp bo podobno cos polepsza system ale mi wywala podczas testu!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde, powiedzcie coś o moim wyniku, bo nie wiem czy cieszyć się czy płakać :D

Ale ty niecierpliwy... wynik masz normalny.

Sheep, masz pravie identyczny sprzęt co ja i tylko 4300ptk? 8)

Postaraj się jeszcze troszke sprzęt podkręcić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZE Ja na moim PIII 733MHZ i Gf 4 Titanum 4200 128m Prolinka mam 5949 marków ale po O/C 250/310 i 459/550 na sterach 40.52 i tu mam pytanie jakie stery byscie polecili do karty jak powyżej czy mają wogóle jakies znaczenie.

Pozdrówka

alex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Secoh, wiesh co to jest edycja postów?

Przedwczoraj udało mi się wycisnąć w default 5104ptk, a w 640x480/16bit 6826ptk. Dzięki zastosowaniu detonatorów 40.72, które mi nie wieszają karty przy extremalnych częstotliwościach (udało mi się ją puścić na 240/415Mhz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 4981 na swoim GForce 2 ti 64 DDR :):):)

jeszcze troche pokombinuje i przekrocze 5k

a zaczełem od 3456 :(

a więc kombinujcie a może sie polepszy HAHAHA :)

żadnego overlockingu :) a wynik idzie w góre :)

Jak to możliwe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...