Skocz do zawartości
Nessay

3DMARK 2001SE kto da więcej??

Rekomendowane odpowiedzi

dziekuje :)

tez chcialbym osiagac takie wyniki :(

pomecz troszke sprzet, bo ja Cie dogonie niedlugo :wink:
wiedzialem ze trzeba bylo podniesc napiecie i krecic dalej procka ze o radiatorach na pamieciach GF4 niewspomne :(

coz nobodys perfect ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że tylko dla mnie brak jakieś konkurensji. Wogóle na forum żadko kto ma kyro2, ale jak by ktoś był chętny do zawodó to zapraszam...

Aktualny wynik to 3219.

A dziś mi Kaeres pisał najlepszy wynik dla durnia do 1200 i kyro2 z MadOnionu i już biję go o ponad 200 ptk. (czyli jakieś 6-7 %).

Teraz pozostaje tylko pożyczyć modem i po kłopocie 9bo net mam tylko w chacie). Ale wcześniej będe robił wszystko by przebić 3300 :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że tylko dla mnie brak jakieś konkurensji. Wogóle na forum żadko kto ma kyro2, ale jak by ktoś był chętny do zawodó to zapraszam...

Aktualny wynik to 3219.

A dziś mi Kaeres pisał najlepszy wynik dla durnia do 1200 i kyro2 z MadOnionu i już biję go o ponad 200 ptk. (czyli jakieś 6-7 %).

Teraz pozostaje tylko pożyczyć modem i po kłopocie 9bo net mam tylko w chacie). Ale wcześniej będe robił wszystko by przebić 3300  :D  :D  :D

tak popatrzylem:

duron 1800 +kyroII = 3336p - najlepszy wynik durona z kyro

duron 1410 +kyroII = 3236p

duron 1174 +kyroII = 3018p (to ten od Kaeresa chyba?)

skalowanie z procesorem? czy granica mozliwosci karty?

gon lepiej tego:

unknown 2ghz fsb 200 kyro II : 4321p :wink: (ma ustawiona kompresje tekstur dxt1. Co to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak popatrzylem: 

duron 1800 +kyroII = 3336p - najlepszy wynik durona z kyro

duron 1410 +kyroII = 3236p

duron 1174 +kyroII = 3018p (to ten od Kaeresa chyba?)

skalowanie z procesorem? czy granica mozliwosci karty?

gon lepiej tego:

unknown 2ghz fsb 200 kyro II :  4321p :wink: (ma ustawiona kompresje tekstur dxt1. Co to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jest?

No to już wiem ile muszę osiągnąć (choć będzie baaardzo ciężko) 3337 :D

Probelm w tym że mój durak stabilnie działa do ok. 1200 czyli w grę wchodzi magistrala 184 przy mnożniku 6,5. No tyle może moje pamiątki po odpowiednim wygrzaniu się i odpowiednim chłodzeniu może pójdą. Ale poważnie wątpięczy się uda...

Ale i tak niedługo będzie mały vmodzik i wtedy kyro powinno działać zamiast @183 na jakies @190.

Jak tylko będe miał nowe chłodznei na nim złożone to skombinuję jakiś cyfrowy miernik i odpowiednio dopasuję volty...

Bo na razie te 1219 to już były maksymalnie wymęczone (pamięci dopiero za 5 razem pociągnęły taką magistralę, znaczy cały test wytrzymały..)

Ale to co pisał Kaeres się zgadza. Najlepszy wynik dla durnia do 1,2 ( i też do 1,3) to 3018, który już biję o ponad 200 ptk :P :P :P

A co dxt1 comression:

http://www.techspot.com/reviews/hardware/3...blaster-3.shtml

http://www.penstarsys.com/Reviews/video/in...400/mx400_3.htm

http://oss.sgi.com/projects/ogl-sample/reg...compression.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za linki. czyli, ze koles z najlepszym wynikiem(3336) dodatkowo sciemnil w tescie, bo uzyl dxt1, zeby podniesc wynik.

pozdarwaim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za linki. czyli, ze koles z najlepszym wynikiem(3336) dodatkowo sciemnil w tescie, bo uzyl dxt1, zeby podniesc wynik.

pozdarwaim

Właśnie sęk w tym że nie ściemnił, bo to jest standardowe ustawienie przy kyro2. A zawsze powtarzane jest by robić na defaulcie!!!

PO prostu kyro wykorzystuje tą kompresję textur.

ps. już mam 3261!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zrobiłem reinstalke systemu wgrałem nowe sterowniku agp najnowsze stry gainwarda 41,04 przed reinstalacja miałem w 3d marku 5100 a po wgraniu tych sterów wzrozło do 5325 :D jeszcze zrobie testy na podkręconym procesorze i karcie może wyciągne 6000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki system?? Powinien pujsc nawszystkich bezproblemowo sciagnij z www.futuremark.com

na xp sie qurna nie chce zainstalowac, kumpel ma taki sam proble, THX :!:

Mi sie bez zadnych problemow zainstalowal, moze zle Wina zaistalowales i sie nie hce instal zrobic. Nie mam pomyslu aby ci cis wiecej doradzic, niestety

pablo163 w zupelnozci sie z toba zgadzam, tem temat to chyba powinien byc juz dawno przyklejony w koncu nigdy nie wygasnie wieczna gwarancja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 3d mark 2000 mam 3300 punktow :( , a 2001 SE nie idzie zainstalowac

Ty sie ciesz ze nie chce ci sie zainstalowac bo chyba bys sie zastrzelil :D, bo w 2001 to gora 1500pkt zdobedziesz :P.

PS: Nom temacik powinien byc przyklejony bo to chyba najlepsy temat mozna sobie porownac wyniki do roznych kompow lub o podobnych konfigach, dobra sprawa :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...