Skocz do zawartości
Nessay

3DMARK 2001SE kto da więcej??

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam na niekręconym sprzęcie 6300+

a jaki masz sprzęt?

Durona 1000 na MSI i G4TI4200

a jak podkręcę durona na 1133 to w 3DMark2001 mam ponad 7400

no Stary ale Ty masz GF4... gdybym ja miał taki to by dopiero był wynik :D :!:

ja tylko podałem mój wynik :D może zmienię procka ale chyba poczekam na te 0,13 bo na razie to co mam mi styka a nie mam zacięcia do bicia rekordów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tak w 2001 ~4500, a w 2001se to wiesz ile

Mam bardzo podobnego kompa, tzn wolniejszy procek bo 1420mhz, plyta identyczna, wiecej ramu (maly chyba wplyw na wynik) i Gf2Ti 64 zamiast 32 i chyba powinienes uzyskac lepszy jednak wynik niz aktualny...na jakich driverach jedziesz , przypadkiem nie 23.xx ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo podobnego kompa, tzn wolniejszy procek bo 1420mhz, plyta identyczna, wiecej ramu (maly chyba wplyw na wynik) i Gf2Ti 64 zamiast 32 i chyba powinienes uzyskac lepszy jednak wynik niz aktualny...na jakich driverach jedziesz , przypadkiem nie 23.xx ?

no to wygląda tak, Twój procek 1420 mój 1533, Twoja grafa 265/430 64MB moja 250/400 32MB i mam detonatory 28.32 no nie wiem, może nie jest aż tak źle? nie wiem czy pamięć w grafie może mieć jakiś wpływ na wynik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 4270 bez podkręcania grafy. (stery 29.42)

Do que_pasa : w Sandrze przegrywam znacznie z Twoim procem (moje wyniki 3517 i FPU1716, MMedia 7005/8030) ale w 3DMarku to wypada celek blado :( - rzeczywiście przydłby Ci się ddr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no podkrecilem go i tylko ze bez dodatkowego chlodzenia juz wiecej niewycisne

a rdzeń na więcej nie idzie? czy też to last stabilne

a podobno te karty cienko się kręca :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na poniszym konfigu wyciągam 3014 ale po podkręceniu grafy (220/380). Dla pamięci jest takie dziwne taktowanie bo NVMax tak podaje, identycznie w zakładkach do sterów, natomiast w Powerstripie standardowo jest 166 MHz....

Pozdrawiam bywalców forum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) Ja mam w 3DMARKU 2001SE w 1024x768x32 6150pkt mógłbym wyciągnąć troche więcej jak bym miał pamięci DDR(musze sobie je kupić)

Duron(MORGAN) 1200@1320Mhz , 256MB SDRAM,LEADTEK WinFast GEFORCE 3Ti 200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 4270 bez podkręcania grafy. (stery 29.42)

Do que_pasa : w Sandrze przegrywam znacznie z Twoim procem (moje wyniki 3517 i FPU1716, MMedia 7005/8030) ale w 3DMarku to wypada celek blado :( - rzeczywiście przydłby Ci się ddr.

I to jest właśnie ból celerona , procek jest zajebisty tylko płyty główne są do [gluteus maximus]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w porywach 4050

Popracuj nad driverami tzn zmien na inne bo imho powinno byc troche wiecej...chyba ze to wina Celerona (tylko nie zaczynac znowu dyskucji o wyzszosci jednego nad drugim).

Już wyjaśniam skąd mój kiepski wynik, a więc:

karta garficzna prolink(no o/c), ale z moim kompem to jest tak

1. używam go do pracy w swojej firmie

2. chodzi na nim kupa pierdół których nie bardzo mogę wyłączyć:

- norton Antivirus

- norton personal firewall

- poza tym komputer jest w domenie i przy okazji jest serwerm plików i drukarek

- ma dwie karty sieciowe

- chodzi w tle apache

- MsExchange(dla prób, uczę się)

- i inee <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły jak download accelerator, jakieś przypominacze4 jakieś bazy danych itd.

Problem jest w tym że mam za mało ramu, po starcie systemu pozostaje mi wolnych tylko ok.80 MB, a procesy które są w tle zapychają mi teraz procka na jakieś 10%

kolejna sprawa system był stawiany 16 miesięcy temu, jak wymieniałem dyski to po prostu wszystko przekopiowałem łącznie z systemem bo konfiguracja i instalacja wszystkiego co mam trwała by ze dwa dni a ja nie mogę sobie na to pozwolić. Poza tym rejestr jest zaśmiecony przez różne programy (fotosklep, corel , flash itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mały ten wynik masz na tym PIII 800 (133) ? ::roll:

Ja na cfg celek 900 - GF2MX winfast - MSI - 192 RAM mam w 3DMarku2001 SE default ponad 2200

Mam stare detonatory (v.7.58 zoptymalizowane dla DX7) . A 3dmark2001 jest robiony dla DX8. Poza tym nowe sterowniki (seria XP) wypada marnie u mnie w grach. Nie przejmuje sie wynikami benchmarkow, nie sa za bardzo wiarygodne. Wazne, ze gry chodza bardzo dobrze i nie tna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wygląda tak, Twój procek 1420 mój 1533, Twoja grafa 265/430 64MB moja 250/400 32MB i mam detonatory 28.32 no nie wiem, może nie jest aż tak źle? nie wiem czy pamięć w grafie może mieć jakiś wpływ na wynik?
Xon to jeskiego detenatora polecasz do gf2 ti.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...