Skocz do zawartości
Nessay

3DMARK 2001SE kto da więcej??

Rekomendowane odpowiedzi

Ja narazie czekam nalepsze sterowniki bo jak narazie na 3dmarku 2001, mam zaledwie 6000 ze standardowym ustawieniem procka i karty czyli 1.4GHz i karty 300/550, na windowsie XP, na dole parametry kompa z kartą. :D

Chyba masz za mało jak na tą konfigurację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie czekam nalepsze sterowniki bo jak narazie na 3dmarku 2001, mam zaledwie 6000 ze standardowym ustawieniem procka i karty czyli 1.4GHz i karty 300/550, na windowsie XP, na dole parametry kompa z kartą. :D

cos masz mocno nasmiecone w systemie... na jakies 2500-3000 punktow nasmiecone. :wink: i czekac na cud nie masz co, szybszych sterow nie bedzie (przynajmniej o tyle szybszych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym z tego wycisnął 10.5 :wink:

może uciebie by poszło ale umnie nawet nic niedaje podkręcanie, według mojej tezy stery mu niepozwalają piąć się na góre. :D
bez zadnego krecenia powinienes miec DUZO wiecej punktow. masz cos powaznie zje....ne w konfiguracji. przyjrzyj sie dokladnie, bo to azx niemozliwe... :? :wink:

spojrz na ten konfig i wynik. stery te same:

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5589568

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u ciebie irnlng w Game 1 Car Chase - Low Detail 96.4 FPS Game 1 Car Chase - High Detail 28.5 FPS, umnie w tym stanie low 130fps a hight 39.3, tylko że w tym sęk że tanta karta jest na chipie titanium a mój na mmx, (tu lepiej ale za całoś mniej dostaje) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u ciebie irnlng w Game 1 Car Chase - Low Detail 96.4 FPS Game 1 Car Chase - High Detail 28.5 FPS, umnie w tym stanie low 130fps a hight 39.3, tylko że w tym sęk że tanta karta jest na chipie titanium a mój na mmx, (tu lepiej ale za całoś mniej dostaje) :D

damn, przepraszam, bylem na 100% pewien, ze mx gainwarda nazywa sie 600 a ti 650 :oops: . moj wielki blad i raz jeszcze sorki, ze Ci .... zawracalem. a roznice w pierwszym tescie to wina procesora, od niego tam b.duzo zalezy.

PS 650 to na pewno nie jest oznaczenie titanium?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam jakieś 6000 ale to chyba jest mało. W sumie to nie jest źle. Do niedawna miałem 1300 na PII 333 i Diamond Viper v550 Riva TNT :)

Ja teraz na tym co w podpisie tylko ze proc na 1950 i grafa 300/330 wyciskam zaledwie 7300 marków, coś chyba te gigabyte są zwalone bo przeciez na starszym sprzędzie(link u dołu) wycisłem ponad 1000 marków więcej :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak mam malo tych 3d mark punktow. kto ma pomysla dlaczego mam tak malo??

W sumie to mam jeszcze male pytanko do wszystkich. Mam radka i korzystam z Win XP. ale jak instaluje dowolny program do tweaku (bylo ich kilka) to w momencie kiedy daje zastosuj zmiany (przy podkreconych parametrach) to komp mi sie resetuje jakbym wcisnal reset na obudowie. Co moze to powodowac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test był na Windows XP z DirectX 9.0 jak zapewne przeczytałeś. Procesor taktowany tak samo jak wcześniej, grafika na 300/600, pamięci ustawiłem na cl 2 3-3-5 i przy tych ustawieniach chodzily na 384MHz. Ciągle jeszcze mam zasilacz 250W, jak się zmieni na coś lepszego to może osiągnę więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...