f3nikz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Mam głośniki genius 5.1 5005 i potrzebuję do nich w miarę dobrej karty muzycznej, podkreślam, że nie jestem jakimś mega audiofilem.. Kompa wykorzystuje przede wszystkim do filmów i odsłuchu pokaźnej biblioteki empetrójek. Mam 2 typy i teraz proszę was o radę, która z tych kart będzie dla mnie lepszym wyborem: Aha i ma to być karta muzyczna góra do 150zł bo bardziej zależy mi na innych podzespołach mojego peceta. -Creative Audigy 2 ZS gold (tą mogę mieć za 100-130zł) - któraś z tańszych wesji Sound Blaster X-Fi Z góry dzięki za support:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 -Creative Audigy 2 ZS gold (tą mogę mieć za 100-130zł)Jestem za tą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 jak do muzyki to bierz 2zs,, fajna karta i jak na kreafa ma niezłe brzmienie,, z perspektywy czasu oceniam ją lepiej niż xfi,, niby brzmiącego lepiej (wersja gold dzisiejsza, kiedyś music..). dobre drivery bez marketingu i brzmiąca w sumie równiej i przyjemniej,, 2zs mogłem słuchać,, xfi sprzedałem dosyć szybko ze wzgledu na jej na dłuzszą metę uciążliwe suche i efekciarskie brzmienie ;] a tak w ogóle kup pcmkę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Za 150zł to raczej trudno kupić prawdziwe X-Fi, możesz dostać co najwyżej XtremeAudio. I to właściwie może być świetna karta do Twoich zastosowań, tylko kup ten sam sprzęt za 50zł pod nazwą SB Live! 24. Dopóki nie planujesz korzystać z gier komputerowych, to może być nawet lepsze rozwiazanie niż Audigy2 ZS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Audigy 2 ZS - dzwięk super, poza tym masz FireWire i GamePort (ja korzystam z obu bo nie mam na płycie FW i mam joya na GP) Btw. Nie mogę GamePortu uruchomić na Viście, tzn menadżer urządzeń wykrywa ale nie instaluje sterowników, które mam ze strony creative. Wie ktoś jak to rozwiązać? Edytowane 15 Listopada 2007 przez Iwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...