Szczur3K Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam, z okazji że zamieniłem się z kumpel obudowami na big towerka na dodatek mój TT niemiłosierni hałasuje i już dawno zamierzałem się ze zrobieniem WC więc wczoraj byłem na zakupach w Cooling.pl :) Na razie kupiłem tylko pompkę Black Water Silent Pump i chłodniczkę też Black Water Advenced 122 rev. 2.0. I obudowa (przód źle złożony bo tylko do zdjęcia :) ) Na górze będzie zamontowana chłodnica z dwoma wentylami na 5V. Na froncie docelowo (jak zmieni się grafika) będzie jeszcze jedna chłodnica ale 1x120 + wentyl też na 5V, a na tyle będzie 8x8 również na 5V :) Pompa będzie w zatokach 3.5 a dysk powędruje na górę. I teraz co sądzicie o takim rozmieszczeniu i obiegu powietrza?? Teraz waham się nad wyborem bloku. Mój procek to Athlon XP 3.0@3.2. W najbliższym czasie nie zapowiada się na zmianę... Myślę o X3Nie albo Urielu II, ewentualnie Nukleon V2. Który z nich byłby najlepszy? Obudowa będzie trochę przerabiana i przemalowana ale o tym później :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Z tyłu wywiew jak już a z przodu zasysa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 pozatym jezeli chłodnica ma byc na górze to wentyle maja wypompowywac !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 pozatym jezeli chłodnica ma byc na górze to wentyle maja wypompowywac !! Juz dawno udowodniono na tym forum, że to nie ma większego znaczenia. Na logikę rzecz biorac, masz rację. Różnicy w stopniach praktycznie nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczur3K Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Otwór na górze już wycięty, zostało tylko ładnie go obrobić. Gdyby nie to że padły mi kości to już by było WC zrobione bo nie musiałbym kasy wydawać ale za to mam Corsairy 2x512 XMS CL2 :) Co powiecie o Urielu II na mojego proca?? Nada się do oc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczur3K Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Już jakiś czas temu zlożylem te chlodzenie jako tako żeby tylko chodzilo jednak po tygodniu mobo wraz z grafiką się spalilo Tu macie fotki tego co bylo: Ogólnie jak na pierwszy raz chyba nie najgorzej mi wyszlo zwlaszcza że nie bylo wykończone,jedyne co mnie strasznie wkurzylo to te dupne weżę.... Muszę se lepsze sprawić. Niedlugo nowe fotki jednak już na nowej platformie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Gdyby nie to że padły mi kości (...) nie musiałbym kasy wydawać... ... mobo wraz z grafiką się spalilo...Wszystko OK- ale nie czas już czasami zainwestować w jakiś solidny/firmowy zasilacz? Edytowane 19 Grudnia 2007 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczur3K Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wszystko OK- ale nie czas już czasami zainwestować w jakiś solidny/firmowy zasilacz? Wiem wiem, nowy zestaw będzie już zapewne Tagan zasilal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 jak zes spalil mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczur3K Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Tzn tak to dziala ale tylko z kartą pod pci więc AGP się spalilo razem z kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...