Skocz do zawartości
GRANDMASTER

Mobile Intel® Gm965 Express Chipset

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam lapa z podpisu. obecnie mam 1GB DDR2 667, interesuje mnie czy ten chipset obsłuży DDR2 800

kiedyś czytalem że ktos kupić 800 i działało mu na 667.

konkretnie kupiłbym ta pamięć Kingston SO-DIMM 1GB DDR2 800 MHz CL5

http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/SO_D...pelny,id,35434/

proc to C2D T5470 fsb 800 2MB MEROM

według strony intela obsluguje DDR2 533-800

http://www.intel.com/cd/products/services/...sets/345195.htm

jednak nie widziałem u nikogo w lapie ddr2 na 800 puszczonych

Edytowane przez GRANDMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciągle dręczy mnie ten problem. czemu w specyfikacji płyty jest napisane że obsługuje zakres pamięci od 533 do 800 a max działa na 667 :? Info że 800 będzie działało na 667 jest 100% pewne? ktos to sprawdzał? czemu intel tak to ogranicza? lukasrz może ty mówiłeś o procu na 667 to racja że pamięci też tak zejdą, ale w moim przypadku proc jest też na 800, więc nie pójdzie to synchro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrzałeś w mój podpis jakiego mam laptopa i procesor? też mam procesor 800MHz i co z tego, pamięci chodzą na 667MHz i tak będą, nie wiem czemu tak jest....

Ja posiadam wydajniejszą wersję chipsetu bo nie GM965 a PM965 i tez nie odpalę pamięci na 800MHz.

Spokojnie mozesz kupic 800 ale beda chodzic na 667, niestety. Poza tym na stronie intela jest napisane: Support for dual channel DDR2 667 MHz memory technology

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi