Skocz do zawartości
Kapitan

Komp Martwy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z kompem. Otoz znajomy przywiozl mi do pzejrzenia kompa, ktory dzialal i nagle padl. Pewnego dnia po prostu nie wystartowal (monitor nie zaskakuje) Niewiele myslac powiedzialem plyta glowna. Kupilem nowa Asusa za 130zl model bodajze K8V-X SE, wczesniej byl to tez Asus tyle, ze K8N. Na pokladzie Sempron 2500. Niestety wyglada na to,z e to chyba jednak procek. Probowalem podlaczyc speakera - ale nie wydaje zadnych dzwiekow. Na plycie mam proca, pamiec i kart graficzna. Karta odpada, probowalem inna - z innego kompa, to samo. Przelozylem podejrzana karte do innego kompa - dziala. Ram wyjmowalem - tez nic. Any ideas?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej jednak zasilacz jak nie startuje wogóle, w ciągu 15 lat grzebania w kompach nie spotałem się z przypadkiem zepsucia się procesora oczywiście nie mówię tu o spaleniu. Na dzień dzisiejszy procesory to najmniej awaryjny podzespół komputera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz, bankowo.

Jestescie pewni? Plyta sie wlacza, dioda zasilania sie pali, wiatraczki sie kreca, cedek, dysk zaczyna pracowac,. ale tak poza tym ciemnosc. Jak mowilem karte graf wymienilem i sprawdzalem czy dziala na innym kompie - i dziala, plyta jest nowa. Pamiec wyjmowalem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi