Kapitan Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam. Mam problem z kompem. Otoz znajomy przywiozl mi do pzejrzenia kompa, ktory dzialal i nagle padl. Pewnego dnia po prostu nie wystartowal (monitor nie zaskakuje) Niewiele myslac powiedzialem plyta glowna. Kupilem nowa Asusa za 130zl model bodajze K8V-X SE, wczesniej byl to tez Asus tyle, ze K8N. Na pokladzie Sempron 2500. Niestety wyglada na to,z e to chyba jednak procek. Probowalem podlaczyc speakera - ale nie wydaje zadnych dzwiekow. Na plycie mam proca, pamiec i kart graficzna. Karta odpada, probowalem inna - z innego kompa, to samo. Przelozylem podejrzana karte do innego kompa - dziala. Ram wyjmowalem - tez nic. Any ideas? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Zasilacz?Dlaczego niby zasilacz? Proc na 99% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gallp Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 raczej jednak zasilacz jak nie startuje wogóle, w ciągu 15 lat grzebania w kompach nie spotałem się z przypadkiem zepsucia się procesora oczywiście nie mówię tu o spaleniu. Na dzień dzisiejszy procesory to najmniej awaryjny podzespół komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Zasilacz, bankowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Zasilacz, bankowo. Jestescie pewni? Plyta sie wlacza, dioda zasilania sie pali, wiatraczki sie kreca, cedek, dysk zaczyna pracowac,. ale tak poza tym ciemnosc. Jak mowilem karte graf wymienilem i sprawdzalem czy dziala na innym kompie - i dziala, plyta jest nowa. Pamiec wyjmowalem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 proca sprawdz na inym kompie - moze plyta trup.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Wyjmij i wsadź proca, mi tak pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Miałem podobnie u siostry na kompie.. ramy padły. Uszkodzone pierwsze 64kb rozruchu. I kaplica. Całe szczęście miałem jeszcze takie same. Mnie też się nie wydaje ze procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...