Maniakalny Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) 1. Części: -NL11F -skraplacz medium od Dimasa -mój parownik + zapinka -obudowa homemade, wymairy około 54x21x24cm, panele z czarnej półprzeźroczystej plexi Wyniki: -44*C @ celeron d 6,1ghz 1,64V @ SPI, idle -48*C utrzymuje spokojnie e6600 @ 4,3ghz 1,63V@2h orthos 2. Części: -NL9F po wstępnej polerce :lol: -skraplacz z vapo -parownik z vapo -buda z prometei mach2, wymairy okolo 45x19x24cm Wyniki: -34*C @ celeron d 5,7ghz 1,54V @ SPI, idle -39*C (układ nie wykalibrowany do konca) dwa układy obok siebie ;) Edytowane 12 Marca 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 dobre <szok> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Unit dla XA przypomina mi pewną kaskade z wyglądu (pudło) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 jak zwykle Polak potrafi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ładna buda i napis. Ogólnie super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 3. Częsci: -NL11F -skraplacz od dimasa -parownik rev2.5 ( kapa w ssącej) -panele z fluoroescencyjnej zielonej plexi B-) -akumlator na ssaniu zapobiegający zalewaniu kompresora przy mniejszych obciązeniach lekki burdel w kablach ale ogarne to wyniki w nastepnym weekend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 eee tam, posysaja te SS jak ty ;] Pocwicz skilla w izolowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 eee tam, posysaja te SS jak ty ;] Pocwicz skilla w izolowaniu.izo poprawiona :lol2: troche nowych fot :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Testowales te agregaty na jakims dummy load? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 fajne ;) i nawet sie jakas elektronika wkradla ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Testowales te agregaty na jakims dummy load? ta 1. -32*C 235W 15 bar 2. -22*C 235W (28 bar :lol:) długa kapa a chciałem zeby ss nisko celka trzymało 3. jeszcze nie wiem fajne ;) i nawet sie jakas elektronika wkradla ;P thx elektronika: jakies tam funkcje dźwięki podświetlenie lcd nie ma bo spaliłem wszystkie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 spaliłes ;p non pr0 :lol: joke ;) efcety ładne, a tak z ciekawości gdzie kupiłeś taką plexi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 efcety ładne, a tak z ciekawości gdzie kupiłeś taką plexi? w hali obok :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 czyli ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) w hali obok :lol: czyli ? :blink: plexi kupuje w agencji reklamowej ta fluoro drozsza 2-3x niz kolorowa zwykla btw dallas hax :lol: Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) lol nie wiedziałem, że powstał temat, gdzie występuje moje FC. Jedna sugestia, w opisie popraw "4.6 GHz 1.63v" na "4.3 GHz 1.63v" :lol: To teraz mogę wrzucić w sumie parę wyników. Najniższa temp. w biosie którą widziałem: Konfiguracja testowa: 2x DFI Blood Iron - Dzięki Jarek (www.ddr2.pl) C2D E6600 "L632" 2x1 GB Mushkin XP2 PC6400 - Dzięki Radek (www.gskill-poland.com) Radeon X1300 HyperMemory Pentagram 1050W "ES" - dziękuję panom z Pentagram Holding Wyniki: 4.3 GHz 1.63v Orthos stable... 4.6 GHz SPI 16M (32M nie próbowałem) Pentium D 915 @ 5.5 GHz SPI 16M E4500 - akt I Procuś zapowiadał się bardzo ładnie. Fabryczny VID=1.25, na 1.4v bootował na 3.6 GHz itp.... Jednakże pozory mylą niestety... Pod FC okazał się słaby, ale 100% OC zrobione! Wadą procesora z pewnością była jego temperatura - źle założona czapka. W SPI 16M miałem już plusowe temperatury, a na moim E6600 na podobnych MHz przy Orthosie dzielnie mam wciąż duże minusowe Max screen jak widać. Czas nawet przyzwoity. Choć niestety robiony był na starym, zasyfionym i wolnym systemie <czytaj> Max SPI 1M. O ile pamiętam 4 czas na świecie na tym procku <spoko> Na koniec max FSB... 440 na AC, 472 na FC. Bardzo duży przyrost! Takiego jeszcze nie widziałem na FC :] Edytowane 29 Grudnia 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) lol nie wiedziałem, że powstał temat, gdzie występuje moje FC. Jedna sugestia, w opisie popraw "4.6 GHz 1.63v" na "4.3 GHz 1.63v" :lol: To teraz mogę wrzucić w sumie parę wyników. Najniższa temp. w biosie którą widziałem: :oops: poprawione btw jakiś gosć sprawdzał czujke kontrolera na DI i pokazywał mu minimum -65-65,1*C choć miał -80*C na pr0 termometrze wczoraj obaliłem ten mit, widziałem -65,2*C foto z 0,1*C wyzszą temp bo mam słaby reflex :mur: w porównaniu do prometei :lol: moja czujka jest super dokładna -60,0*C kontroler -59,6*C UEI DT200 Edytowane 3 Stycznia 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) nowe SS :], texas style B-) kompresor 1,5HP, skraplacz 1,5kW, evap + zapinka rev2.0 + kontroler z duzym lcd obudowa alu z panelami z czarnej plexi testy wkrótce Edytowane 12 Marca 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Piekna robota :) Maniakalny masz smykałkę do takich wynalazków. Czekam na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Jaka przybliżona cena takiego maleństwa? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Przepraszam ze odkopuje tak stary temat. Ale co z testami? Bo wiem że autor ma ten sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 -50-55*C load na q6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekak Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Maniakalny jestem pod wrażeniem twoich wszystkich prac. Gratulacje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 dawno nic tu nie bylo 2 fc w 2 dni od zamowieniado wykonania 10 dni (10godzin przed przyjazdem zamawiającego ukonczylem mocniejszy agregat) zalozenia - jak najtaniej, jak najlepiej z nowych częsci, (czyli szrołdow i elektryki nie robiłem, przyszły wlasciciel powiedział ze sobie da z tym rade ;) nl11F unit -27-30*C load 250W sc18 unit -36-39*C load 250W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Z czystej ciekawości... Jaki jest koszt wykonania FC pod core i7? temperatury nie muszą być jakieś powalające, pytam czysto teoretycznie :) Koszt zrobienia, eksploatacja i ile to cholerstwo ciągnie z gniazdka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) 1000-1200 ciągnie okolo 200-250W Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 A gaz do tego kupuje sie tylko raz i juz hula? :P I jak z glosnoscia? Bo jak mam wydac na WC 1000 i jeszcze sie martwic czy w lecie wytrzyma, te 4.2GHz to wole dolozyc troche i FCeta chyba uzywac :P + extreme OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Tak, tylko raz gazem nabijasz, układ jest zamknięty. Jak jest szczelny, to będzie działać przez wieki :) Sam też nie rozumiem jak można wydać 1000 zł na WC na rzecz 10-15C niższej temp na CPU, która w OC nie daje nic. Sprawę w 90% przypadków załatwia Karakorum za ~70 zł, ewentualnie jakiś Thermalright za ~100 zł. W wypadku FC przynajmniej temperatury są konkretne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) jezeli ma sie juz wc to chyba najrozsadniej jest zamowic chillerka imo Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Sew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ta, a przy skraplaniu się wody sie nabawisz nerwicy, bo będzie wszędzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...