Skocz do zawartości
KrokodyL

Nie spali się?

Spalil Ci sie kiedys procek przy kreceniu?  

1. 1. Spalil Ci sie kiedys procek przy kreceniu?

• Tak
      6
    • Nie
      24
    • Nie bawie sie w overclocking
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlonka 1800+ 0.17 mikrona. Cooler to CoolerMaster niewiadomojaki (gościu w sklepie mówił że do 2600+). Podkręcałem go już do 2100+ i działał stabilnie. Chciałem się zapytać czy jak bym go podkręcił do 166x12.5 czy by się nie spalił i działał znośnie(narazie jade na 133x12,5). Sprzęt w podpisie.

PS: niestety nie wiem jaka to seria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@#$^@#$^@#$^@^%*&$%@#%@!$~!~!

ja pier***************

jesZcze ejden taci topic i sie powiesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!

nie wiadomo, jaki to coolermaster!

krec go i sprawdzaj temp. , hjezeli ebdzie wysoka odkrec, jak nie, to sie ciesz!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze 0.18 mikrona jak już :) Po drugie szczerze wątpię żebyś na jakimkolwiek coolerze wyciągnął na nim FSB 166 przy mnożniku 12.5 Zwłaszcza na tej mobo. Max 152 mhz udało mi się na niej uzyskać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie potrafie docenić XP w 0.13. Wielkiej różnicy temp pracy nie wiedze. o/c może lepszy. Ale nie jest to taki skok jak o/c PiV 0.18 W i 0.13 NW ( 1.7@.2.2 i 1.8 @ 3.3 ). Każdy nawet bardzo podkręcony może być stabilny tylko treba tego chcieć. Czy z resztą nie ma drugie takiej samej ankiety tylko bez trzeciej odpowiedzi. Jak mu nie będzie za ciepło będzie chodził latami. Nie słuchaj sie opinii innych tylko kręć ile wlezie. Może twój proc ma ukryte możliwości o/c tylko o tym nie wiesz. A nie dowiesz się jeśli nie sprubujesz. Tylko nie pytaj się na ile podkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...