Skocz do zawartości
karol26

Vectra Blokuje Porty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zauważyłem ze mam blokadę na porty których używa uTorrent do pobierania,przez co zmniejszona jest max prędkość pobierania o 50% a nawet więcej .Blokadę sprawdzałem w uTorrent.W win xp mam dodanego uTorrenta do wyjątków zapory.

Jakoś rozwiązali problem zapchanej sieci bo od kiedy jest blokada portów net chodzi na 90% prędkości nawet w szczycie,wybrali najłatwiejsze i zarazem najgorsze dla nas rozwiązanie #$%##$$ co za ludzie ,dobrze ze umowe mam tylko na 12 miechów

Jest możliwość żeby jakoś ominąć ich blokady tak żeby torrent leciał na max.??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu masz ogólny temat o tym providerze

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=95901&st=600

to czy vectra blokuje porty warto ich spytac osobście (z ciekawości co odp), jeśli tak by faktycznie było oznacza to że złamiali warunki umowy, nie przyjmuj do wiadomości że to sytuacja wyjątkowa na czas określony (to jakby normalnym było łamać umowy "tak tylko na chwilkę" :lol: )

wspomnij też o Urzędzie Komunikacji Elektronicznej

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz

na razie będę obserwował co sie dzieje , jak na razie porty nie są zablokowane.zobaczymy po południu.

Nie czytałem umowy dokładnie :) ale tam chyba nie ma mowy nigdzie ze nie maja prawa blokować portów ani nic takiego jeśli sie mylę to proszę mnie poprawić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zarówno w vectrze w olsztynie jak i w bartoszycach nie zauważyłem aby blokowali jakiekolwiek porty. Też ciągnę trochę torrentem (utorrentem) i jest w porządku. Zresztą zawsze można zmienić port nasłuchu w ustawieniach utorrenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi