karol26 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Wczoraj zauważyłem ze mam blokadę na porty których używa uTorrent do pobierania,przez co zmniejszona jest max prędkość pobierania o 50% a nawet więcej .Blokadę sprawdzałem w uTorrent.W win xp mam dodanego uTorrenta do wyjątków zapory. Jakoś rozwiązali problem zapchanej sieci bo od kiedy jest blokada portów net chodzi na 90% prędkości nawet w szczycie,wybrali najłatwiejsze i zarazem najgorsze dla nas rozwiązanie #$%##$$ co za ludzie ,dobrze ze umowe mam tylko na 12 miechów Jest możliwość żeby jakoś ominąć ich blokady tak żeby torrent leciał na max.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) tu masz ogólny temat o tym providerze http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=95901&st=600 to czy vectra blokuje porty warto ich spytac osobście (z ciekawości co odp), jeśli tak by faktycznie było oznacza to że złamiali warunki umowy, nie przyjmuj do wiadomości że to sytuacja wyjątkowa na czas określony (to jakby normalnym było łamać umowy "tak tylko na chwilkę" :lol: ) wspomnij też o Urzędzie Komunikacji Elektronicznej Edytowane 16 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol26 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Dzięki za odpowiedz na razie będę obserwował co sie dzieje , jak na razie porty nie są zablokowane.zobaczymy po południu. Nie czytałem umowy dokładnie :) ale tam chyba nie ma mowy nigdzie ze nie maja prawa blokować portów ani nic takiego jeśli sie mylę to proszę mnie poprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slomaa Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja tam zarówno w vectrze w olsztynie jak i w bartoszycach nie zauważyłem aby blokowali jakiekolwiek porty. Też ciągnę trochę torrentem (utorrentem) i jest w porządku. Zresztą zawsze można zmienić port nasłuchu w ustawieniach utorrenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol26 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 no i wyglada na to ze jadnak blokuja porty w godz 16-21 poza tymi godzinami zasuwa 2x szybciej nawet poza zwiekszona predkoscią . zamiana portu nasluchu niec nie daje bo zachwile port jest zablokowany znowu Ma ktos pomysly co z tym zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...