hojrak6 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Niedawno kupilem laptopa HP DV6640EW. Mam znim taki problem ze gdy wjedzie w stan wstrzymania to po wybudzeniu matryca w ogole si enie wlacza. Wszystkie lampki zaczynaja sie palic, wiatraczek startuje, wszystko by bylo si gdyby nie to ze matryca niechce sie wlaczyc. Mam windowsa XP. STerowniki wszystkie zainstalowane. Instalowalem jak na forum: http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=4797&hl=dv6640ew Niestety nie zwrocilem uwagi czy pod wista sie tez tak dzieje. Po weekendzie jak znajde chwile to napisze recenzje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 hej ... taki problem pojawia się w lapkach hp miałem podobne objawy w nx6110 teraz borykają się z tym użytkownicy 6715b http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243071&st=180 rozwiązania brak !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Czyli na VISCIE by bylo to samo ?? czy to tylko wina niedopracowanych sterownikow na XP ?? Jeszzce pytanie, chce zmienic ram na 2x1 giga i czy lepiej 800Mhz czy to bez ronicy czy 667 ?? roznica w sumie tylko 4 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 hojrak czyli uruchomiles na tym xp'ka? mi w sklepie mowili ze nie ma pod to sterownikow na ta platforme - a jesli zainstaluje mimo wszystko xp i sie spierniczy to na gwarancje nie przyjma... hym ja tam ekspertem nie jestem ale poszukaj czegos co ma mozliwie najnizsze timingi bo to jednak procek amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 wszystkie sterownikia są do tych modeli HP. Ja osobiście zostałem przy Viście ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 hym ale na stronei suportu hp sa sterki tylko do sieci i bajerkow, nic o grafice dzwieku procesorze itp... sciagales ze stron producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 ostatnio był temat o HP i tam był link do sterów. Wystarczy, że poskładasz z różnych modeli DV6xxx stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Czyli na VISCIE by bylo to samo ?? czy to tylko wina niedopracowanych sterownikow na XP ?? Jeszzce pytanie, chce zmienic ram na 2x1 giga i czy lepiej 800Mhz czy to bez ronicy czy 667 ?? roznica w sumie tylko 4 zl. Mam ten sam laptop od dwóch dni i na Viście jestem, żadnych podobnych problemów nie zauważyłem więc możliwe, że wina jest po stronie XP która nie jest już tak spierana przez HP. Ja zmieniłem na 2GB RAM i lapek płynnie chodzi na Viście dzięki temu. Jedyny minus coś szybko bateria sie wyczerpuje i troche Athlon się grzeje (Ouć w moje uda parzy :P) Edytowane 19 Listopada 2007 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Radzyn a jakie wziales pamieci ?? 667 czy 800 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermar Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Hojrak6- problem pojawia sie za kazdym razem czy tylko czasami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 zawsze. W opcjach zasilania ustawilem: wstrzyamnie : nigdy wyl monitor nigdy wyl dyski nigdy, Gdy zanykam klape to i tak monitor gasnie, musi miec jakis wylacznik. Problem musial byc spowodowany wstrzymaniem, nadal jak robie wstrzymanie to nie dziala. Ale gdy zamkne klape, tak ze dziala normalnie to sie wylacza i potem wlacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermar Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 zawsze. W opcjach zasilania ustawilem: wstrzyamnie : nigdy wyl monitor nigdy wyl dyski nigdy, Gdy zanykam klape to i tak monitor gasnie, musi miec jakis wylacznik. Problem musial byc spowodowany wstrzymaniem, nadal jak robie wstrzymanie to nie dziala. Ale gdy zamkne klape, tak ze dziala normalnie to sie wylacza i potem wlacza. Ja mam viste - co prawda nie ta pre instalowana tylko czysta i tylko raz zdarzyla mi sei podobna sytuacja (mam pavilonka 6615 od jakiegos miesiaca). Narazie ciezko mi stwierdzic czy byl to jednorazowy kaprys czy problem bedzie sie powtarzal. Jesli chodzi o gasniecie LCD po zamknieciu klapy przy jednoczesnym wyl.wstrzymywaniu systemu dla tej akcji - mam tak samo - chyba jest to niezalezne od OS'a. Jak mozna przeczytac pod linkiem ktory ktos wkleil wyzej - niektorym gasnie wyswietlacz przy zwyklym uzytkowaniu - ciekawe jak sie maja te problemy do Twojego... btw mi vista wstaje w ciagu 45sek lacznie z ekranem HP invent - moze warto dac jej szanse? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) Moze wato jej dac szanse, ale jak narazie wgralem XP z uczelni, wiec nie bede robil formata. Xp tez mi sie dlugo wlacza, wiec nastepnym razem zainstaluje viste. Jakie temperatury mniej wiecej powinnien miec ten model ?? Ja przy chodzeniu po necie mam: CPU 50 - 55 (przy 55 wiatrak daje na maxa i chlosdZI so 50) DYSK 41 Wiatraczek caly czas jest wlaczony i chodzi na min obr, nigdy sie nei wylacza czy to bateria czy AC. Gdy uniose lekko tyl to tem spada do 44.(podstawiam plik karteczek) Edytowane 28 Listopada 2007 przez hojrak6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Na viscie tez wystepuje problem z niepodnoszeniem sie monitora po uspieniu Nie zawsze aczkolwiek niekiedy Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 witam... pisałem o tym w wątku 6715b, ale Wam przekleję: "oto co znalazłem czytając o Pavilonach - dotyczy to czarnego ekranu, z którym mielismy problemy. Jako, że to też HP(a raczej Microsoft, lub Windows jak kto woli ;) ) myślę, że mozna przeczytać i przetestować tego fix'a" http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=153286 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Mam teraz takie pytanie z innej beczki. Chcialbym aby laptop po uruchomieniu robil z tej wbudowanej kamerki zdjecie uzytkownika wlaczajacego kompa, albo nagrywal sie 10s filmik, oczywiscie w tle tak zeby osoba odpalajaca lapa nie wiedziala o tym. Czy jest jakies oprogramowanie do tego ?? Ogolnie mysle zeby samemu to napisac, ale problem w tym ze nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac:) troszke programowalem, ale nigdy z uzyciem jakiegos sprzetu. Edytowane 29 Listopada 2007 przez hojrak6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 A co Ty otworzyłeś cafe@internet na pavilonach ? no takiego odjechanego pomysłu z tą kamerką to chyba jeszcze nikt nie miał! jest coś takiego jak hasło na bios,system i logi systemowe i to wystarcza milionom uzytkowników laptopów na Świecie a tym którym nie wystarcza dodali jeszcze czytnik linni papilarnych wybacz, ale nie kumam nawet gdyby złodziej czy ktoś niepowolany to i tak by pewnie znał taka funkcję i naklejil plaster na nią kurde - ludzie to potrafią przejść samych siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Hmm Mieszkam w mieszkaniu studenckim. Mieszkaniu oprucz mnie sa jeszcze 3 osoby. Ktos podczas mojej nieobecnosci poprostu korzystal/korzysta z mojego lapa. Wiem ze moge zalozyc haslo itp. Ale chce wiedziec kto to, zeby ten ktos niemogl sie wyprzec bede mial fote/filmik Edytowane 29 Listopada 2007 przez hojrak6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 a ja Ci na to: dobry zwyczaj nie pożyczaj: Kolego wydaleś na to kupe kasy, więc jakoś zadbaj o niego, schowaj - jak zalożysz haslo na pewno się już nie dobiorą nie wiem z kim mieszkasz, ale wypada grzecznie powiedzieć, że do takich spraw jest cafe ewentualnie za zgoda i pod obecność właściciela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojrak6 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 hmm Bardziej chodzi mi o to zeby zobaczyc mine tego kogos jak zobaczy filmik na ktorym sobie bez mojej wiedzy korzysta z kompa. A haslo i tak zaloze, tylko po tym jak bede mial filmik/zdjecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Proponuję zagranie typu CBA, albo 007 udaj, ze gdzies sie spieszyles i zapomniales wylaczyc kompa, a w tle zostaw włączone nagrywanie poza tym - jak mogles dopuścić do takiej sytuacji i zainstalowac windowsa bez hasla sam kusisz lossssssssss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...