Skocz do zawartości
Robo

Co I Jak Po Formacie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam troche głupie pytanie, ale czy jest jakiś poradnik/mógłby mi ktoś wyjaśnic, w jakiej kolejności powinno instalować się wszystko zaraz po formacie ? Może to i śmieszne, ale teraz instalowałem wszystko chaotycznie no i niestety komp jest zasyfiony..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No po pierwsze to system operacyjny. Potem to co najważniejsze - sterowniki do grafy, dźwięku itp.

Nie instaluj pierdół takich jak "przepiękne" style do windows, czy upiekszacze bo to nawet najlepsze komputery moze zmulić.

No i potem juz kolejnośc nie jest taka ważna. Ja najpierw instaluje programy do pracy typu Office albo photoshop.

Potem jest czas na programy do muzyki, sciągania plików itp. Ale jak juz napisałem po instalacji sterowników kolejnośc nie jest ważna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte dźwiękową mam zintegrowaną więc to będzie tak : Windows -> stery od płyty głównej -> stery od grafy -> reszta ? (zakładam, że nie potrzebuje żadnych sterów do karty dźwiękowej skoro mam zintegrowaną, więc stery są na płycie od płyty głównej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte dźwiękową mam zintegrowaną więc to będzie tak : Windows -> stery od płyty głównej -> stery od grafy -> reszta ? (zakładam, że nie potrzebuje żadnych sterów do karty dźwiękowej skoro mam zintegrowaną, więc stery są na płycie od płyty głównej).

Tak jak napisałeś - NAJPIERW stery do płyty głównej, potem grafa i cała reszta.

Nie instaluj dwóch antywirusów, kilku aplikacji do robienia tej samej rzeczy (przykład z autopsji - mam stary skaner od Geniusa i zawsze razem ze sterami instalowałem jakiegos Presto!Page Manager, od kiedy mam drukarkę HP, razem z nią instaluję program m.in. do skanowania. Tym sposobem Win uruchamia mi się dużo szybciej, gdyż ten presto bardzo mulił system). Potem po zainstalowaniu wszystkich aplikacji -

start -> uruchom -> msconfig
i tam wyłączasz niepotrzebne rzeczy. To chyba tyle.

Pozdrawiam

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi