zonepc Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 na innym forum pojawil sie taki post: " W sieci pojawily sie dosc dziwne wyniki Radeona 2900GT , z ktorych wynikalo ze jest on na poziomie 1950pro/8600GT. Jest to jednak nieprawdą. Napisze, bo moze info sie komus przyda. Mam wyniki testow od naszej ekipy - na core2duo E6550 karta w 3DMarku2006 ma wynik: 8226 pkt. (8800GTS ma 10525 pkt). Szczerze mowiac, wynik dosc dobry, uwzgledniajac cene karty. Osobiscie bylem sceptyczny widzac testy w sieci, jednakze testy byly na stronie powiazanej z nvidia, byly bledne, przy najnowszych sterownikach i biosie mobo (na wszelki byl flash) - wynik jest taki jak wyzej podany. " Moze to kogos zainteresuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) na innym forum pojawil sie taki post: " W sieci pojawily sie dosc dziwne wyniki Radeona 2900GT , z ktorych wynikalo ze jest on na poziomie 1950pro/8600GT. Jest to jednak nieprawdą. Napisze, bo moze info sie komus przyda. Mam wyniki testow od naszej ekipy - na core2duo E6550 karta w 3DMarku2006 ma wynik: 8226 pkt. (8800GTS ma 10525 pkt). Szczerze mowiac, wynik dosc dobry, uwzgledniajac cene karty. Osobiscie bylem sceptyczny widzac testy w sieci, jednakze testy byly na stronie powiazanej z nvidia, byly bledne, przy najnowszych sterownikach i biosie mobo (na wszelki byl flash) - wynik jest taki jak wyzej podany. " Moze to kogos zainteresuje. Mam nadzieje że to prawda bo karta zamówiona. Edytowane 12 Grudnia 2007 przez krystian_gracz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 to podziel sie wrażeniami z użytkowniczka bo strasznie mało testów w sieci a raczej ich brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 co z tego ze ma 8200 w 3dmarku!!!! to tylko syntetyk....w grach niech pokaze co potrafi...a tam będzie cieniutko, zwłaszcza z AA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) No właśnie... Mnie najbardziej ciekawi, czy dużo jest wydajniejsza od 8600GTS, oraz czy dużo traci do 3850. I nie chodzi tutaj o marki, tylko wydajność w grach. Ps. Jak ktoś znajdzie jakiś test w sieci, niech poda link.... Edytowane 26 Listopada 2007 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 No właśnie... Mnie najbardziej ciekawi, czy dużo jest wydajniejsza od 8600GTS, oraz czy dużo traci do 3850. I nie chodzi tutaj o marki, tylko wydajność w grach. Ps. Jak ktoś znajdzie jakiś test w sieci, niech poda link.... http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=148662 3DMark06-14235 dwie karty 1100zł i całkiem przyzwoity wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Testy w grach są w tym artykule, przy okazji jest też 2900GT: http://firingsquad.com/hardware/nvidia_gef...gt_performance/ Przy włączonym AAx4 prezentuje poziom X1950Pro, bez AA powinno być trochę lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...