Skocz do zawartości
zonepc

Radeon 2900gt - 8000 W 3dmarku2006

Rekomendowane odpowiedzi

na innym forum pojawil sie taki post:

"

W sieci pojawily sie dosc dziwne wyniki Radeona 2900GT , z ktorych wynikalo ze jest on na poziomie 1950pro/8600GT. Jest to jednak nieprawdą. Napisze, bo moze info sie komus przyda. Mam wyniki testow od naszej ekipy - na core2duo E6550 karta w 3DMarku2006 ma wynik: 8226 pkt. (8800GTS ma 10525 pkt).

Szczerze mowiac, wynik dosc dobry, uwzgledniajac cene karty.

Osobiscie bylem sceptyczny widzac testy w sieci, jednakze testy byly na stronie powiazanej z nvidia, byly bledne, przy najnowszych sterownikach i biosie mobo (na wszelki byl flash) - wynik jest taki jak wyzej podany.

"

Moze to kogos zainteresuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na innym forum pojawil sie taki post:

"

W sieci pojawily sie dosc dziwne wyniki Radeona 2900GT , z ktorych wynikalo ze jest on na poziomie 1950pro/8600GT. Jest to jednak nieprawdą. Napisze, bo moze info sie komus przyda. Mam wyniki testow od naszej ekipy - na core2duo E6550 karta w 3DMarku2006 ma wynik: 8226 pkt. (8800GTS ma 10525 pkt).

Szczerze mowiac, wynik dosc dobry, uwzgledniajac cene karty.

Osobiscie bylem sceptyczny widzac testy w sieci, jednakze testy byly na stronie powiazanej z nvidia, byly bledne, przy najnowszych sterownikach i biosie mobo (na wszelki byl flash) - wynik jest taki jak wyzej podany.

"

Moze to kogos zainteresuje.

Mam nadzieje że to prawda bo karta zamówiona. Edytowane przez krystian_gracz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie... Mnie najbardziej ciekawi, czy dużo jest wydajniejsza od 8600GTS, oraz czy dużo traci do 3850. I nie chodzi tutaj o marki, tylko wydajność w grach.

Ps. Jak ktoś znajdzie jakiś test w sieci, niech poda link....

Edytowane przez wysio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie... Mnie najbardziej ciekawi, czy dużo jest wydajniejsza od 8600GTS, oraz czy dużo traci do 3850. I nie chodzi tutaj o marki, tylko wydajność w grach.

Ps. Jak ktoś znajdzie jakiś test w sieci, niech poda link....

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=148662

3DMark06-14235 dwie karty 1100zł i całkiem przyzwoity wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi