Fredek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jeszcze przy okazji, czytalem w temacie, ze plytka po wiekszym OC na codzien komus padla. Czy to pojedyncza przygoda, czy ktos tez mial jakies niespodzianki przy powiedzmy 1,5V i wiecej na proca na codzien ? Jak sie wtedy sekcja zasilania trzyma ? Sekcja zasilania na tej płycie ciągnęła przez 2 tyg. 2v na proca więc...jest wytrzymała że tak powiem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 zgadzam sie z Ferdkiem z jednym ale nie 2v ale 2.125 z biosa (wiecej sie nie dało ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 jak by co - najnowsza beta (z faq) rozwiazauej problemy z uruchamianem kompa mialem pare dni problemy z wlaczeniem / restartem - po zmianie grafy na 3850 512mb komp resetowal sie x razy , wyswietlal bledy oc - czasami wystarczylo wejscie do biosu i zapisanie zmian. czasami trwalo to dluuugo. ale jak komp juz sie uruchomil, to dzialal bez problemu. z najnowsza beta nie ma juz tego problemu - odpala odrazu (mozna by to dopisac do faq) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Panowie, o co chodzi z tym "suspend to ram", ze nie dziala ?Chodzi o to że niektórym system się nie chce obudzić a niektórym jak mi prawidłowo uśpić S3 powoduje ze system zrzuca dane do pamięci i wyłącza kompa Po włączeniu w 2s masz pulpit z wszystkimi progsami Zawsze z tego korzystałem restartując tylko przy instalacji nowych sterów Teraz nie mogę i szlag mnie trafia, że wybrałem te płytę :mur: Z poprzednim Asrockiem miałem mniej problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Testus, u mnie na najnowszej becie 1.83 działa usypianie i wzbudzanie bez problemu, właśnie przed chwilka testowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 STR (S3) SUSPEND TO RAM czyli usypianie działało mi na wszystkich biosach i działa teraz. Nie wyobrażam sobie normalnej pracy na komputerze bez tej funkjcj. Zawsze tak wyłaczam komputer a wzbudzam go przez naciśniecie dowolnego przycisku - można tak ustawić! JAKBY PŁYTA NIE DZIAŁAŁA Z STR WYWALIŁ BYM JĄ OD RAZU PRZEZ OKNO. Problem jest inny natomiast. STR działa mi do magistrali ok 378Mhz - powyżej nie chce się już obudzić i pomaga odcięcie zasilania. Walla mam na ok 420 więc nie tu jest problem. Nie testowałem jeszcze bet najnowszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nooo to u mnie jest wałek bo nawet na szynie 333Mhz suspend to ram juz nie działa - dziwna ta płyta (a najlepsze jest to że nie ma alternatywy na co wymienić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 zgadzam sie z Ferdkiem z jednym ale nie 2v ale 2.125 z biosa (wiecej sie nie dało )Brawo! :lol: :lol: Proc sie spalil, bo teoretycznie nie daje sie wiecej jak 1.6V na WC/AC, a sekcja zasilania padła od zbyt duzego obciazenia :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Testus, u mnie na najnowszej becie 1.83 działa usypianie i wzbudzanie bez problemu, właśnie przed chwilka testowałemdzięki za info. Właśnie przerobiłem flasha na bootowalnego i spróbuje updatnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 @Testus u mnie też już działa funkcja S3 ale tylko i wyłącznie na ustawieniach nominalnych po przetaktowaniu jakimkolwiek - nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 @Testus u mnie też już działa funkcja S3 ale tylko i wyłącznie na ustawieniach nominalnych po przetaktowaniu jakimkolwiek - nie działaHmmm ciężka ta płyta. Narazi na default działa :) (beta 1.83) Potestuje usypianie troszkę a później będę kręcił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 u mnie działa na fsb 500, może po prostu za mało kręcicie ;), płyta ma was za lamki i sie buntuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Brawo! :lol: :lol: Proc sie spalil, bo teoretycznie nie daje sie wiecej jak 1.6V na WC/AC, a sekcja zasilania padła od zbyt duzego obciazenia :lol: :lol: teoria teorią tylko ze najpierw padł procek :D pozniej cos sie stało z MSI procek wytrzymuje wiecej niz sie tobie wydaje wyłacza sie przy 105* dopiero :lol2: a sztuka była zimna i to bardzo na AC64 było 84* przy tych 2.15v :lol: przy tym napieciu płytka nawet nie wydawała dzwieków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie kminie juz, to padla w koncu ta MSI, czy nie ? Bo ja choruje na ta plytke od dlugiego czasu, a jak ja juz zachoruje, to koniec, i tak predzej czy pozniej kupie, ale boje sie, bo czytalem tu opinie, ze juz padla pare razy. Mi jeszcze nigdy w zyciu zadna plyta nie padla i chcialbym ten stan rzeczy utrzymac. EVGA narazie smiga bezproblemowo (odpukac). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 DziubekR1 kupuj smiało ale nie dawaj wiecej jak 1.9v na procka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) 1,9V to bym w zyciu nie pojechal :D Pisze do Ptysia, jak ma jeszcze plytke i sie dogadamy, to biore. Edytowane 26 Stycznia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ~1.85v z biosu na biosie 1.3 też dawała rady (czyli było pewnie z 1.9v). Z E6600 4.5Ghz (wiem, proc padaka), także płyta ma ok sekcje zasilania [; Z QX9650 @ 4.2Ghz też sobie radzi bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 @DziubekR1 nie wiem czy można śmiało tą płytę polecić może to wina mojego procka tzn E4500 w poniedziałek - wtorek biorę na testy Asusa P5K-E zobaczymy czy to płytka czy procek stroi fochy hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 @MarKov .... Jak wbijasz na CPU FSB 333 mając zworkę na 266 to zmieniasz też przy okazji napięcie. Dzięki temu wszystko ci działa. Jak wyłaczysz PC i zmienisz zworke na 333 to napięcie na procku wraca na def, dlatego ci komp nie bootuje, bo 333x11 to dla niego trochę za dużo jak na default napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Miał ktoś problem z Patriotami 800 2x1 GB LLK CL4 ? U mnie wcale nie startuja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 @Lanc nawet jak ustawie 1,6v to na 333Mhz i tak nie bootuje poza tym tak jak pisałem komp zachowuje się dziwnie po przetaktowaniu tzn. włącza sie 2 albo 3 razy funkcja S3 nie działa - jak ustawione jest nominalnie to wszystko jest ok dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 @ MarKov nie przestawiaj zworki tylko ustaw te 333 z biosa i daj te 1.6v sprawdz i podziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 A pomyślałeś o tym że...ten procek może nie robić 3,66ghz na 1,6v i dlatego nie startuje?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 wlasnie Ferdek ma racje świetej pamieci moj 2140 ledwo robił 3Ghz przy 1.9v :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 A na nastepny dzien odpłynął mówiąc 'i si ded people..' Miał ktos problemy z tymi pamieciami? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 a sztuka była zimna i to bardzo na AC64 było 84* przy tych 2.15v :lol:Miałeś więcej niz 84* tylko CoreTemp nie zwraca minusowych DTS czyli nie pokaze wiecej niz 85*C :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) @ Spiety na nastepny dzien to nie :D bestia wytrzymała 2 tygodnie przy 2.125v :D sporo wybaczył ale nie przetrwał próby czasu :D @ Damikor wiem ile miałem powyżej 85* na jajkach pokazywało minusowe temp ale temp proca pokazywał normalnie :P Edytowane 26 Stycznia 2008 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 A tak z ciekawosci, to jak sie zjaral, to bylo cos widac ? Jakies przypalenie, czy cos ? Czy bez problemu polecial na gware ? :) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 zadnego problema wygladał jak prosto z pudła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 bios 1.83 jak dla mnie rewelacja, napięcie procka o 0.05v niższe temperatury spadły o dobre 5-6C, orthos juz ponad godzinę stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...