kszyh13 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Dlaczego core temp cały czas pokazuję mi temp. rdzeni 39C i drugi 35C ?? Po dwóch godzinach orthosa temp pierwsza podskoczyła do 42C. Procesor E8200 nie podkręcony. Czy te temperatury są w porządku? Odnośnie tego wcześniejszego postu to nawet jak orthos był włączony to miałem 1,99ghz i za nic nie rosło, dodatkowo system na tym nowym biosie chodzi nie stabilnie i za każdym razem gdy uruchomie kompa każe wejść do biosu i coś ustawić ale nie wiem co. Zamiast okienka wczytywania windowsa wyskakuje czarny ekran i prosi, żeby wejść do biosu za pomocą klawisza F1 albo przywrócić optymalne ustawienia za pomocą F2. Co to może być?? Proszę o pomoc!! EDIT: Ten post na 3 stronie nic mi nie mówi... sorry ale nie chcę czegoś uszkodzić. Czy przy zmianie tych timingów mam dać większe napięcie czy coś?? Mnie kiedyś po jakiejś nieudanej zabawie dyskami Bios wywalił, że overlocking is failed. Jak tam wszedłem, to okazało się, że były tam cuda. CPU FSB na 200, a zworkę mam na 333. Pamięć na 1:1. I przede wszystkim napięcia poustawiał na jakieś kilerskie maxima. Więc lepiej tam wejdż i zobacz co się stało. Twój proc ma 8x333 (to E8200?) i sprawdż czy napięcia nie są na czerwono. Jak są, to zjedź do szarego. To, o czym mówię masz w zakładce Cell Menu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Dobra, zaktualizowałem ponownie tego biosa, ustawiłem napięcie i timingi pamięci i teraz już działa poprawnie. Jedynym mankamentem są temperatury jakie pokazuje Core Temp 0.96.1 oraz Everest Ultimate (przypominam - cały czas 39C i 35C) natomiast speedfan pokazuje normalne temp1 25C i temp2 23C co wydaje mi sie najbardziej prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Twoje E8200 ma walniętą diode odczytującą temp dlatego masz takie a nie inne tempy. Jak w stresie ci się temp nie zwiększa to masz prawo do wymiany procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Tutaj link do temp jakie pokazują mi programy w stersie. Czym tu sie sugerować... Jeżeli chodzi o wymianę proca, to pewno bym 2 tyg musiał czekać... i dodatkowo płacić za przesyłkę... Edytowane 2 Lutego 2008 przez Bazyl-ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuchSwiety Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Zmienilem boot sector protection nastepnie zmienialem bios z 1.2 na 1.7 przez AFUWIN. Wylaczylem kompa. Wlaczylem nie wstal. zresetowalem coms > nie wstal. Wyjelem jedna pamiec z duala > Wstal. Takie info dla tych co moga miec ten sam problem :) Obecnie wlozylem spowrotem druga kosc komp chodzi Edytowane 2 Lutego 2008 przez DuchSwiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 MI ostatnio też nie wstał po flashu z 1.4 na 1.6. Tzn wstał ale było ciemno na monitorze po restarcie.Odczekałem chwilę tradycyjnie się przeżegnałem i wyłączyłem go z prądu.Np i zadziałał i jest ok-pierwszy raz takie coś miałem. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Też dzisiaj tak miałem... Mam głupie pytanie, do którego wejścia wpiąć jack'a od wieży, żeby był jak najlepszy dźwięk?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Witam. Jestem nowym uzytkownikiem forum i chcialbym wiedziec czym sie rozni rev 1.1 od rev 2.0? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Z tego co mi wiadomo istnieje tylko rewizja 1.1 :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Tutaj link do temp jakie pokazują mi programy w stersie.speedfanem akurat najmniej bym sie przejmował. Sciagnij sobie Coretemp 0.96 włącz orthosa - priorytet 9, small ftt a nie blend wtedy go wygrzejesz troche :D Bedziesz mial realne temperatury no chyba ze dioda jest uszkodzona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark18 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Aha dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 widywało mi się że kiedyś w opisie na stronie nr 1 była instrukcja kolejności instalowania sterowników, gdzie się podziała? czy majaczę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Wy tu sobie gadugadu a jest już beta 1.84 -klik- Ja jeszcze nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Niestety, ale srednio trafilem. Ta MSI od Ptysia niby DB praktycznie nie ma (jedynie przy zmianie dzielnika pamieci), ale znowu ma cos innego, skwiercza jej cewy przy obciazeniu i to dosyc zauwazalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Trza było brać nówke albo z pewnego źródła :wink: PEACE BTW. testował ktoś bete 1.84 już?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 ja mam bete 1.84, działa wszystko bezproblemowo, aczkolwiek żadnych nowych funkcji sie nie dopatrzyłem, DziubekR1 na mojej msi też cewki skwierczą pod obciążeniem, nie mocno ale je słychać, ale porównaniu do 8800gt to nic, jak odpalę grę to słyszę z końca pokoju jak syczy, w pogoni za taniochą coraz gorsze podzespoły montują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Z tego co mi wiadomo istnieje tylko rewizja 1.1 unsure.gif Nie tylko ja mam rev. 1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Z tego co mi wiadomo istnieje tylko rewizja 1.1 :unsure:Właśnie, ja też mam rev.1.2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A no racja :) To jest zdaje się rewizja gdzie dokładają tą przedłużkę do gniazda EPS 8 pin ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Ja też mam tą przedłużkę, czyli ma rex. 1.2? Ale nie o tym chciałem, na razie zworka poszła na fsb 333, procek E2160 (wersja z małym wentylkiem) leci na 3GHz na def napięciu. W biosie (v. 1.3) to jest 1.275V, w CPU-Z 1.313V, nie wiem czemu bardziej ufać. Temp na rdzeniach to 56 na ninji. Ponoć core temp 0.96 pokazuje z 15 stopni więcej, ale nie wierzę żeby było 70 stopni, skoro radiator ledwo ciepły jest. I pytanko. Mam kabelek do panelu przedniego audio. Jest tak jak by rozgałęziony na 2 końcówki - AC'97 i HD'coś tam. Którą podłączam? Pytam bo kiedyś przez złe podłączenie zepsułem sobie dźwiękówkę na asrocku ;). I czy ten EIST może działać na OC'niętej maszynie? Edytowane 3 Lutego 2008 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 I czy ten EIST może działać na OC'niętej maszynie? Jasne ze moze :) ale to zalezy jak krecisz procka ja np ustawilem go na 340x10(mnoznik nie ruszany) i w Idle mnoznik spada do 6 i proc chodzi na 2GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A no racja :) To jest zdaje się rewizja gdzie dokładają tą przedłużkę do gniazda EPS 8 pin ;]ja mam 1.1 i przedluzka tez mnie poczestowali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A no racja :) To jest zdaje się rewizja gdzie dokładają tą przedłużkę do gniazda EPS 8 pin ;]U mnie także na rev1.1 jest przedłużka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 hmm ciekawie :) w takim razie co zmienili w rev 1.2?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 U mnie 1.1 i bez przedłużki, muszę przyznać, że bardzo by się przydała, bo przez 10min się męczyłem żeby wtyczkę wyciągnąć z tych rurek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 czy Thermaltake BigWater SE wejdzie na Neo2-fir? moze ktos mial do czynienia z podobnym dylematem. D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Blok bezproblemowo wejdzie na mobasa (jest zapinka na s775), czy zmieścisz resztę to już od Twojej obudowy zależy... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 hmm ciekawie w takim razie co zmienili w rev 1.2?? Dodali triple booty hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Co myslicie o temperaturze na chipsecie 50 stopni? Moj komp zalicza co godzine zwieche, co moge zrobic i co moglo sie stac? Jeszcze nie slyszalem zeby cos takiego Wam sie dzialo.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 crash zero czym wogole sprawdzasz temp chipsetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...