Kean Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Bios 1.8 official dalej daje [gluteus maximus] z niskim VID E8400... regulacja napięć (ich kolejność ustawienia po sobie) dalej kuleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtremeX Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Hmm http://www.msi-polska.pl/index.php?func=pr...mp;cat2_no=170# Coś chyba trzeba z tym zrobić bo to niepotrzebne wprowadzanie ludzi w błąd... MSI Polska dało dupci :P Zdjęcie produktu może różnić się od faktycznego wyglądu i zamieszczono je tylko w celach poglądowych. :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 a było dobrze,..... dobrze że na globalu jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) dobra panowie, zaczynam miec problemy... od kiedy zmienilem sprzecik na obecny: - nie moge zainstalowac Nero 8 (zaczyna wszystko ladnie, i w momencie gdy powinien kopiowac pliki, stoi... proces zuzywa non-stop 50% procka i nic nie robi) - nie moge odpalic 3d smarka '06 (zainstaluje, odpalam i stoi... 50% procka ciagnie, i do tego wiesze explorera) - nie moge wypalic plytki DVD+R/DL (wczesniej normalnie wypalalem, a teraz tylko pisze, ze wykonanie nagrywania w trybie DAO nie jest mozliwe. obojetnie czym bym nie robil, czy to nero, czy to alcohol...) wszystkie gry chodza normalnie... inne programy tez... ma ktos jakis pomysl? system dopiero co zainstalowany. sprawdzalem przy obecnym OC i bez OC. ta sama reakcja... bios oryginalny 1.4 HELP!!! Edytowane 7 Lutego 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks007 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 dobra panowie, zaczynam miec problemy... od kiedy zmienilem sprzecik na obecny: - nie moge zainstalowac Nero 8 (zaczyna wszystko ladnie, i w momencie gdy powinien kopiowac pliki, stoi... proces zuzywa non-stop 50% procka i nic nie robi) - nie moge odpalic 3d smarka '06 (zainstaluje, odpalam i stoi... 50% procka ciagnie, i do tego wiesze explorera) - nie moge wypalic plytki DVD+R/DL (wczesniej normalnie wypalalem, a teraz tylko pisze, ze wykonanie nagrywania w trybie DAO nie jest mozliwe. obojetnie czym bym nie robil, czy to nero, czy to alcohol...) wszystkie gry chodza normalnie... inne programy tez... ma ktos jakis pomysl? system dopiero co zainstalowany. sprawdzalem przy obecnym OC i bez OC. ta sama reakcja... bios oryginalny 1.4 HELP!!! Do 3DMarków musisz zainstalować patch aby chodziły na 3870. Szukaj na np. Guru3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Do 3DMarków musisz zainstalować patch aby chodziły na 3870. Szukaj na np. Guru3D.ok dzieki za info, poczytam, a jakas propozycja co do reszty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wybielacz Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Jest jakaś możliwość usunięcia dual bootów na tej płycie przy FSB powyżej 370 ? Troche mnie to dręczy :/ Edytowane 7 Lutego 2008 przez wybielacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Jutro zmieniam bios. Jaki obecnie bedzie najlepszy dla E8400? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 nie moge zainstalowac Nero 8 (zaczyna wszystko ladnie, i w momencie gdy powinien kopiowac pliki, stoi... proces zuzywa non-stop 50% procka i nic nie robi) u mnie była podobna sytuacja ale z nero 7 stał z dobre 30min (obciążenie proca 60%) i potem ruszył - czy wypala nie wiem bo jeszcze nic nie wypalałem, napęd mam pod IDE może tu tkwi problem ??? albo w jakichś ustawieniach biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 u mnie była podobna sytuacja ale z nero 7 stał z dobre 30min (obciążenie proca 60%) i potem ruszył - czy wypala nie wiem bo jeszcze nic nie wypalałem, napęd mam pod IDE może tu tkwi problem ??? albo w jakichś ustawieniach biosu.nero 6 i 7 normalnie leca... 8 stala z 15min i sie wqrzylem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 To wgraj Ashampoo czy coś,jeśli to nie stanowi dla Ciebie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Eeee tam tylko komercja i komercja. InfraRecorder jest darmowy, lekki, szybki i nie ustępuje Nero czy Ashampoo. http://infrarecorder.sourceforge.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 nero 6 i 7 normalnie leca... 8 stala z 15min i sie wqrzylem.. Nero 8 instaluje sie w kilkanascie sekund i wypala plyty bezproblemowo. Mam naped na ide. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) To wgraj Ashampoo czy coś,jeśli to nie stanowi dla Ciebie problemu. skoro 6 i 7 dzialaja, to po co mi ashampoo... i tak nie bede mogl wypalic DL, bo zadnym progriem nie moge. Nero 8 instaluje sie w kilkanascie sekund i wypala plyty bezproblemowo. Mam naped na ide. tez mam ide i nie chce isc... ani NEr0 8 ani plytki DL, pomimo, ze przed zmiana sprzetu nagrywalem normalnie. czy wersja biosu moze miec tutaj znaczenie? Edytowane 8 Lutego 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Głupie pytanie dla posiadaczy E8200. Ile v dać na proca, żeby podkręcić do 3ghz - mowa o E8200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Jakie pytanie taka odpowiedź: Tyle ile potrzeba. Każdy procesor kręci się inaczej i jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) no głupie :-P tego nikt Ci nie powie, bo nie jest wróżką, zobacz sobie na jakich napięciach chodzą te procki w topicu o nich. ale powinien raczej tyle zrobić bez zmiany napięcia. edit: Outlander był szybszy Edytowane 8 Lutego 2008 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Głupie pytanie dla posiadaczy E8200. Ile v dać na proca, żeby podkręcić do 3ghz - mowa o E8200.0.9-1.0v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Sorki ale głupota nie boli ;) Mniejsza z tym, postanowiłem się wziąć za oc i? coś mi nie idzie. Ustawiłem vcore na 1,2 FSB Memory Ratio na 1:1, zmienilem FSB na 430 i komp nie wstał, zworki na płycie nie przestawiłem więc czy to jest przyczyną? Sorki ale jestem laikiem w sprawach OC. EDIT: Napięcie pamięci - 2,0 timingi podstawowe 4-5-5-12 Czyżby pamięci nie puszczały? Edytowane 8 Lutego 2008 przez Bazyl-ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Ustaw timingi 5 5 5 15 i daj 2.2V na ram, jak nie odpali to zwiększaj Vcore. Jaki masz bios? edit: Zworki możesz zostawić na auto, ja po 6400 zostawiłem na 333, zapomniałem o nich. Edytowane 8 Lutego 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Jest jakaś możliwość usunięcia dual bootów na tej płycie przy FSB powyżej 370 ? Troche mnie to dręczy :/ Chyba tylko u ciebie cos takiego sie robi U Mnie Bios 1,3 nie ma czegos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Bios 1.83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Bios 1.83Ustawiałeś jak pisałem wyżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 zmniejszylem FSB do 400 napięcie na proca 1,2 na pamięci 2,1 - timingi 5-5-5-15 i znów nie wstał... był ciągły sygnał ze speakera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 zmniejszylem FSB do 400 napięcie na proca 1,2 na pamięci 2,1 - timingi 5-5-5-15 i znów nie wstał... był ciągły sygnał ze speakera.Sprawdzałeś jak się świecą diody, jakie kolory i w jakiej kolejności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Kurde niestety nie. Przywróciłem ustawienia domyślne i poprzestałem, bo się trochę wystraszyłem tych restartów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Pozbylem sie dwoch problemow... Nero poszlo i 3d smark tez. zostala nagrywarka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wybielacz Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Chyba tylko u ciebie cos takiego sie robi U Mnie Bios 1,3 nie ma czegos takiego. Mam bios 1.8! Czyli co, tylko u mnie występują dual booty przy FSB większym niż 370Mhz ? Miałem FSB ustawione na 400MHz, 375MHz i wtedy mam za każdym razem przy włączaniu PC dual boota! Procek c2d e8200 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Pozbylem sie dwoch problemow... Nero poszlo i 3d smark tez. zostala nagrywarka...Co było problemem nero ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) @-=YoGi=- czy moglbys napisac jak to zrobiles ? Edytowane 8 Lutego 2008 przez piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...