bushidoblade Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Co do mocy pozwole sie wlaczyc w temat mam zasilacz 350W bezmarkowy marki(megabajt)jesli ma faktycznie 250W to jest juz ok :wink: proca narazie na 2.7 ghz kreconego 8600GT 540/400@720/800 a sama plyta jak narazie dla mnie miodzio :) brachol kiedys mial MSI i nie nazekal jak narazie potwierdzam i chwale ja B-) Ciekawe tylko jak wyjdzie socket 1366 czy znowu w mobach MSI zrobili by zworki FSB(lub jak tam bedzie sie zwalo) tam juz moze 333,400,533 jestem za :wink: no i aby znowy bylo swietne wgrywanie biosa z poziomu windows :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witka! Mam pytanie do użytkowników płyty głównej MSI. Mam okazję jją kupić za 210zł . Jak myślicie warto, po testach na forach myślę, że tak . Xibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 nawet sie nie zastanawiaj ;) ja dałem za swoją jakis czas temu 350zł i nie żałuje, a wręcz przeciwnie jestem ta plytą oczarowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 @bushidoblade Problem ze 'slabymi zasilaczami' polega na tym, ze nie ma pewnosci, czy zadzialaja w nich zabezpieczenia przeciw -zwarciowe, -przeciazeniowe itd i o ile w ogole one tam sa. W markowym, porzadnym sprzecie masz pewnosc, ze zasilacz wszystko wezmie na siebie i ze ocali reszte podzespolow, a przy okazji i twoja kieszen przed wydatkami. Druga sprawa, to jakosc zastosowanej elektroniki, ktora tez przeklada sie na jakosc, stabilnosc napiec oraz calkowita moc zasilacza. Podsumowujac, jezeli nie chcesz miec niemilej niespodzianki, to lepiej uzbieraj troche kasy i kup porzadny zasilacz. Osobiscie moge polecic Chieftec'a gps od 400W w zwyz, jest dobry, cichy, dobrze trzyma napiecia i ma bdb cene, za model 450W (najbardziej oplacalny) zaplacisz ok 150zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Podsumowujac, jezeli nie chcesz miec niemilej niespodzianki, to lepiej uzbieraj troche kasy i kup porzadny zasilacz. Osobiscie moge polecic Chieftec'a gps od 400W w zwyz, jest dobry, cichy, dobrze trzyma napiecia i ma bdb cene, za model 450W (najbardziej oplacalny) zaplacisz ok 150zl. Czy ja wiem czy taki cichy...pod obciążeniem raczej nie bardzo ale od czego jest fan swap :wink: wersji 450W sie nie opłaca bo ma tyle samo A na linii +12v co tańsza wersja 400W ;] EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Witka! Mam pytanie do użytkowników płyty głównej MSI. Mam okazję jją kupić za 210zł . Jak myślicie warto, po testach na forach myślę, że tak . Xibi Jak chcialem kupic wlasnie to mobo tez mi w kilku sklepach podawali te plyty za 200 pare zlotych z 3 miesieczna gwarancja dlatego ze byly one z reklamacji po naprawach ale wolalem nie ryzykowac i kupic nowa bo zalezy co sie trafi i obecnie nie nazekam :rolleyes: a tylko 80zl doplacilem do nowki :wink: Sz.limak86 co do zasilki to bym cos juz bral 550-560w myslalem o chieftec gsa 550 lub doplacic te 36zl i chiefteca CFT-bo wolal bym cos z odpinanymi kablami bo na absolutnej ciszy mi az tak nie zalezy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 co do zasilki to bym cos juz bral 550-560w myslalem o chieftec gsa 550 lub doplacic te 36zl i chiefteca CFT-bo wolal bym cos z odpinanymi kablami bo na absolutnej ciszy mi az tak nie zalezy :-P Jezeli chcesz kupic porzadny zasilacz ok 550W, to z czystym sumieniem polecam corsair 650tx (ok 250zl), lub 520hx (odpinane kable, ok 300zl). Widzialem je w akcji (sprzedalem pare sztuk, pare komputerow tez z nimi poszlo) i powiem szczerze, ze wg mnie nie maja zadnej konkurencji przy tej cenie. Nieslyszalne, bdb oploty na kablach oraz wykonanie. Gdybym potrzebowal zasilacza to wzialbym jeden z nich. ...koniec z zasilaczami itd, to temat o plycie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A co z tą plotką o BIOSIe co umożliwia Command Rate 1T? Nieprawda to była? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A na,którym biosie to miało być? I czy jest możliwość zmiany tego parametru na innych płytach na P35? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Czy w TYM przypadku wina leży po stronie płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A na,którym biosie to miało być? I czy jest możliwość zmiany tego parametru na innych płytach na P35? Nie pamiętam. Ktoś pisał o tym w tym wątku ale widać to chyba była tylko plotka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 A co z tą plotką o BIOSIe co umożliwia Command Rate 1T? Nieprawda to była? :DNo niestety komuś sie pochrzaniły modele płyt :(. Także podejrzewam , że skoro w combo jest T1 to i tu się da to zrobić aczkolwiek w msi mają to w [gluteus maximus] ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 No jednak coś u mnie nie gra...Nie z OC -tutaj jakoś małymi krokami i bez dramatów do przodu.Ale... ....no dysk Panowie :angry: Czytałem FAQ i kombinowałem -no i pupa.Jest powolny ale dziwnie powolny.W grach -jakby go nie było i nie ma jakiś nietypowych zacięć.Ale używam programu Staganos do czyszczenia wolnej powierzchni i usuwania trwalego plików -jest około 4 razy wolniej niż na sprzęcie z sygnatury(tego na sprzedaż).Również defragmentacja -żółwiowo przebiega.przepinałem dysk i nic.Mam Sata 2 wpięty w Marvela obecnie no i jeden IDE na taśmie DVD RW.Co do zworek to.... :wink: Jak powiedział kolega jakiś "czeski błąd".Ok -ale jaki?Na AMD to była burza w porównaniu z tym tutaj :sad: .Nieco już walczę i chyba nie dostrzegam czegoś oczywistego...Nie zarywam nocek o to ale sytuacja jest niesmaczna.Proszę o oświecenie(mam nadzieję ,że coś trudnego i nie zrobię z siebie neo lamy :lol: ). A mobasek ogólnie fajny i też nie wiem co się kryje w menu "power user" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 spróbuj odpiąć dysk na taśmie IDE jeśli masz podłączony może akurat pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 A dlaczego nie w port ICH9 wpięty? Jaki tryb kontrolera masz ustawiony w BIOSie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) spróbuj odpiąć dysk na taśmie IDE jeśli masz podłączony może akurat pomoże.Spróbuję ale....jak pomoże nie wyrzucę go przecież :wink: .Podpiąłem pod marva ,bo to było ostatnie miejsce gdzie nie próbowałem...Bankowo coś prostego przeoczyłem.Zacznę pewnie jak wrócę do domu od resetu BIOSu i działania od podstaw.To w sumie jedyne zastrzeżenie do płyty.Pomijam fakt ,że buja nieco V na procesorze ale to softowe wskazania, którym z założenia nie wierzę, no i nie ma to jakiś konsekwencji w stabilności.Po prostu mniej "schludnie" to wygląda jak na DFi pod AM2.... Jest może jakieś mniej oczywiste ustawienie dotyczące HDD w BIOS?Coś na co trudno trafić?Tydzień mam niecały sprzęt i z czasem lipa więc wdrażanie potrwa.Niemniej nie trafiłem nigdy na coś podobnego(jakieś akcje z PIO to były hehe).Bo niby gra -a nie gra.Nadoję dziś progsów do testowania wydajności HDD itp.Ewidentnie go przymula -znam ten dysk.Zapomniałbym -system chciał nie chciał świeży, bo nie wstawał po AMD więc uśpiłem dziada :wink: Edytowane 23 Maja 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 miron72 to "power user"to sa zapamietane ustawienia prawdopodownie z cpu@ bo pojawilo mi sie to jak wgralem center dual core i cos tam wciskalem w tym programie i mialem rozne wersje automatycznego podkrecenia proca tyle ze pozniej nie moglem ustawic jak bylo wiec wykasowalem tego programosa a w biosie juz tak po nim zostal slad :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Nie używam programów do OC pod XP.W BIOS wciśnij w Cell Menu klawisz F4.Pojawia się nowe podmenu "power user" i doprawdy ćwieka mi zabiło....Ale jakoś nie czuje potrzeby grzebania w nim...na razie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 (edytowane) Ej a ma ktos w zestawie z nasza plytka MSI ram 2x1GB 800+2x2GB 800 wszystkie dwustronne pamiatki i jak by to dzialalo??wszystko by smigalo bezproblemowo??? Edytowane 23 Maja 2008 przez bushidoblade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 U mnie smiga 2x1GB 1066MHz + 1x2GB 800MHz ( wszystkie dwustronne ) i chodzi bardzo OK to i dodatkowe 2GB nie powinny sprawic problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Problem z DualCoreCenter. Zaistalowalem swiezy system i przu odpalaniu DCC, wystepuje taki komunikat. "nie znaleziono punktu wejścia procedury GetVGAPower w biblotece VGADLL.dll" Co z tym zrobic? Lubie ten programik DualCoreCenter i chcialbym aby chodzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Problem z DualCoreCenter. Zaistalowalem swiezy system i przu odpalaniu DCC, wystepuje taki komunikat. "nie znaleziono punktu wejścia procedury GetVGAPower w biblotece VGADLL.dll" Co z tym zrobic? Lubie ten programik DualCoreCenter i chcialbym aby chodzil. .NET Framework 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Mam system zintegrwanym .NET F2.0, doinstalowalem jeszcze raz, potym jak w google bylo o tym wspomniane i niestety nie pomaga :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) U mnie z dyskiem wyjaśnione...Dziwne nieco -zworki musiałem przestawić ,bo coś nie kumała płyta "kabel selekt"(albo ja nie kumałem hihi).Ale ważne ,że jest ok -Sata2 siedzi w ICH9 i włączyłem AHCI(a niech ma :wink: ).Zaiwania jak należy...Pamięci mnie nieco zdziwiły -poszły na 1068 gładko 5-5-5-14-36-8-8-8 i jeszcze je pościskam ale jak CPU zwoduję(ma chodzić 3.4 na około 1.50-1.52 V by BIOS).Zdziwienie moje będzie zrozumiałe jak dodam ,że choć to niby G.Skille ale NQ więc chyba najniższa półka no i o ile dobrze spojrzałem to Elpida tam siedzi...I tak były drogie :razz: Dla Vista(mam dwa systemy) włączyłem EISTa i w sumie nie robi kuku ,a spodziewałem się po doświadczeniach z oszczędzaniem prądu na AMD po OC :rolleyes: Około 2 tygodnie mam mobaska i muszę powiedzieć, że MSI trzyma fason.Lubiłem ich mobaski kiedyś i ten póki co potwierdza moje odczucia.A miałem dylemat nielichy ,bo szykowałem się na następnego ulubieńca -DFI i model Blood Iron.Zdecydowały względy...moralne(wiem -powinny techniczne).Bieda aż piszczy na DFI z chłodzeniem i wyposażeniem.Wygląda nieco jak ECS na socket A :razz: .No i plomba na chłodzeniu mostka?!Na sprzęcie dla ocerów?Ktoś chyba na futrynę tam wpadł...Co za zgredy chytre... Mam pewne niejasności z SPDIF -gdzieś wyczytałem ,że mogę pod to podpiąć kabel optyczny(?).Ktoś coś kombinował?Nie miałem dotąd potrzeby zagłębiania się w SPDIF, a optyk zdałby się do podpięcia radio z autka -ma nagrywanie na MD ,a zmieniarka CD...zeszła była :sad: Edytowane 25 Maja 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 bielas22 mi w grze splinter cell pojawia sie niebieski ekran smierci i restartuje sie komp ale tylko w tej w innych nie ostatnio wlaczal mi sie na nowo komp jak go normalnie wylaczylem i pojawilo sie cos napisane na czerwono o pamieci ram ele to chyba dlatego jest jak sie szybko wylacza z listwy kompa zamiast normalnie :wink: ale teraz juz spoko start :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Kto mi to wyjaśni?Konkretnie kwestię jednoznaczności 4ki i 8ki w sensie matematycznym :wink: .Nie to żebym miał problem z wtykami ale zaciekawił mnie "plakat" dołączony do płyty :razz: Ech ten Daleki Wschód... A może czwórka po kantońsku to ósemka :rolleyes: Edytowane 27 Maja 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Kto mi to wyjaśni?Konkretnie kwestię jednoznaczności 4ki i 8ki w sensie matematycznym :wink: .Nie to żebym miał problem z wtykami ale zaciekawił mnie "plakat" dołączony do płyty :razz: Ech ten Daleki Wschód... A może czwórka po kantońsku to ósemka :rolleyes: jak nie masz 8 to podlaczasz 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Przecież napisałem ,że nie mam problemu z podłączaniem :blink: Zresztą jadę już dość mocno z V dla CPU ,a to nieco późno na rozterki wtyczkowe :wink: .Zwróć uwagę na fotkę -skoro w dwóch językach jest napisana 8ka to kiego w innych 4ka :razz: ?To przecież niby ten sam tekst ale w kliku innych językach.A coś nie wygląda aby w każdym było napisane to samo.Więc o szto im chodzi....?Taka ciekawostka w sumie dla śmiechu :wink: EDIT -Wam też płyta pokazuje dziwactwa w BIOS co do napięć na liniach?O ile 12ka udaje ,że się stara to 5ka.... :lol2: ...7V około pokazuje.Miernikiem zweryfikowałem sprawę i jest ok.Potwierdza się kolejny raz -czujniki to chyba dla ozdoby głównie są na płytach.Jak nie zmierzysz to marzysz :wink: Edytowane 27 Maja 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) Witka! Dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy Msi P35 Neo2-fr :rolleyes: Sam osobiście do firmy MSI jakoś byłem uprzedzony :oops: , ale już wiem, że to dobry produkt. Na początku jak wyjąłem z pudełka zaciekawiło mnie chłodzenie, fajnie wygląda ^^, ale postanowiłem ściągnąć i przesmarować lepszą pastą, pod ręką miałem OCZulta 5+ zabieg przeszedł bezproblemowo. Zworki przed złożeniem ustawione na 333fsb i jedziemy :) Wersja bios 1.6B2 nie wiem czy dobra, ale na chwile obecną działa dobrze. Z nudów bios zmieniony na 1.9B4 Procka E2140 na wcześniejszej płycie ASUSA P5N-E maltretowałem na co dzień 3,2 Ghz 8 * 400FSB, a na nowej MSI postanowiłem maltretować wyżej przy tym samym napięciu co wcześniej :) 1.45V na 3,3Ghz 8*413fsb i bez problemu działa. Na asusie jak puszczałem np 5 x 3dsmarków05 pod rząd to się wywalał, to samo w orthosie. A tu śmiga :lol2: W nocy liczba świecących diod robi małą dyskotekę. Bez katody mam oświetlenie w oknie :) Jutro powalczę z timingami pamięci. na chwile obecną kingmaxy lecą na 1066 5-5-5-10, ale powinien coś więcej wycisnąć. Xibi :lol2: Edytowane 31 Maja 2008 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Jak to jest z vtt na naszej plycie? Coraz czesciej sie mowi o zwiekszaniu vtt CPU dla C2D 45nm i nie tylko, niby poprawia to znacznie OC. Na naszej plycie jest vtt FSB, dziala tak samo czy to w ogole co innego i nie mozemy ustawic vtt CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...