CLAU Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 no ok ale sobie przeciez nie ubzduralem ktos tez tak ma ,wiec szukam na roznych forach tematach no ale zaden informatyk tez nie wie:( mysle ze to niektory system gryzie sie bo na starszych mi dziala wszystko <_< Mi marvel nie wyskakiwal zarowno na XP Pro SP2 PL jak i teraz, na angielskim Win2003 z ktorego wrzucilem screeny. Jesli masz czas i mozliwosci, np drugi dysk, na ktorym mozesz posprawdzac to sproboj zainstalowac po formacie windowsa, a pozniej paczke sterownikow nie z plyty a najnowsze wersje sciagniete z netu i zobacz czy dalej jest ten marvel. Ja najpierw instalowalem systemy na biosie 1.3 pozniej zaktualizowalem do tego co mam teraz. Dziwne w sumie, ze Tobie instaluje sie marvel a mi nie, jestem ciekawy z czego to wynika. Na pocieszenie powiem Ci, ze majac dysk IDE i nagrywarke SATA oraz nagrywarke IDE to mam problem z bootowalnymi plytami. Hirens boot cd, Acronic, Utlimate Boot CD nie dzialaja, uruchamiaja sie z bledami, a na innych kompach smigaja bez najmniejszego problemu. Nie moge zrobic sobie obrazu dysku za pomoca tych plyt bo albo wyskakuja bledy przy uruchamianiu programow (Hirens) albo program (Acronis) w ogole nie widzi dysku twardego. Mam teraz Active Boot Disk (CD) i jest to jedyna plyta ktora dziala mi bez problemu. Z czego to wynika, nie wiem. Przestawianie opcji w biosie nic mi nie dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Hirens Boot CD wersja USB śmiga u mnie ładnie http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Mi marvel nie wyskakiwal zarowno na XP Pro SP2 PL jak i teraz, na angielskim Win2003 z ktorego wrzucilem screeny. Jesli masz czas i mozliwosci, np drugi dysk, na ktorym mozesz posprawdzac to sproboj zainstalowac po formacie windowsa, a pozniej paczke sterownikow nie z plyty a najnowsze wersje sciagniete z netu i zobacz czy dalej jest ten marvel. Ja najpierw instalowalem systemy na biosie 1.3 pozniej zaktualizowalem do tego co mam teraz. Dziwne w sumie, ze Tobie instaluje sie marvel a mi nie, jestem ciekawy z czego to wynika. Na pocieszenie powiem Ci, ze majac dysk IDE i nagrywarke SATA oraz nagrywarke IDE to mam problem z bootowalnymi plytami. Hirens boot cd, Acronic, Utlimate Boot CD nie dzialaja, uruchamiaja sie z bledami, a na innych kompach smigaja bez najmniejszego problemu. Nie moge zrobic sobie obrazu dysku za pomoca tych plyt bo albo wyskakuja bledy przy uruchamianiu programow (Hirens) albo program (Acronis) w ogole nie widzi dysku twardego. Mam teraz Active Boot Disk (CD) i jest to jedyna plyta ktora dziala mi bez problemu. Z czego to wynika, nie wiem. Przestawianie opcji w biosie mi marvel tylko nie wyskakuje na starym windowsie XP pro z 2002 i wmp9 jednak schody juz sie zaczynaja od nowszego windowsa znaczy tez 2002 rok tyle ze z wygladem Visty i wmp11 o raz inne nowe <_< zmiana nagrywarek innych firm tez nic nie dala np LG ,asus moze dlatego ze tez na IDE,jednak mam stary dysk 80GB samsunga ATA lecz mobasek ma jedno IDE wejscie ,wiec gdy podlaczylem pod jedena tasme ATA to nawet po roznych ustawieniach zworki,master /slave nic nie dawalo to,dysku wogole nie widzialo dopiero jak dysk jest na sata inny ten co teraz mam a nagrywarka IDe to dziala, <_< jednak gdy odlacze nagrywarke a dysk tamten 80 gb podepne zamiast ja to otczytuje mi go jako dysk przenosny :rolleyes: wiec jesli tego nie rozwiaze sproboje jeszcze przyniesc od kogos nagrywarke na sata(pech ze akurat wszyscy znajomi maja IDE) no bo musze cos wymyslic przeciez nie bede w przyszlosci tkwil na na Tym starym XP pro (zeby z 7 systemow co mam kazdy inny, tylko na jednym nie bylo problemu ehh jak pech to pech) centy.......w On-chip ATA Device w PCI i RAID bylo ustawione na enabled teraz w PCI ustawilem na Disabled a RAID na enabled i to samo :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) A jak ustawisz tak: PCI IDE BusMaster -> Enabled RAID Mode -> IDE to też jest źle ? Edytowane 16 Lipca 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 A jak ustawisz tak: PCI IDE BusMaster -> Enabled RAID Mode -> IDE to też jest źle ? tak wlasnie bylo caly czas ustawione,to chyba nic sie nie zmieni tak jak miron72 pisal musowo odinstalowac marvela wgrac recznie stery IDE i dopiero pozniej marvela to by mi wszystko dzialalo,jednak ja mam gorzej poniewaz marvel sie automatycznie zaraz wgrywa po restarcie przed sterami IDE ,a miron72 jakos udalo mu sie go odrzeknąc zeby go zainstalowac jak on bedzie chcial i w jakim czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 To w takim razie musisz atakować mirona żeby ci zdradził jak to zrobić. Albo... zmień nagrywarkę na SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 To w takim razie musisz atakować mirona żeby ci zdradził jak to zrobić. Albo... zmień nagrywarkę na SATA ok jednak najgorzej jak zmiana nagrywarki na sata nic nie da.....odpukac w niemalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Po wgraniu biosu 1.9 zniknął mi mnożnik 9.5 dla E7200 najwyższy mnożnik to 9 , ale niższe połówkowe są(8.5). Czy ktoś też tak ma ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Niestety nie wiem . Uzywam bety bo ta oficjalka coś śmierdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) a miron72 jakos udalo mu sie go odrzeknąc zeby go zainstalowac jak on bedzie chcial i w jakim czasiePogrzebię jutro może(nie miałem kompa na MSI czynnego -zmiana RAMu i grafiki).Ale ja chyba odinstalowałem wszystkie napędy(odinstalowałem zresztą chyba też wszystkie sterowniki Intela z "dodaj usuń") i po restarcie instalowałem bez płytki....Ale problemem jest nieco fakt ,że używam własnej wersji XP(nie pamiętam już co tam wrzucałem za stery).Niemniej spróbuj bez płytki po odinstalowaniu wszystkiego co "nosi dane" :wink: Czyli napędy/dyski.A jutro postaram się dać ustawienia z BIOSu(ale nie w tym rzecz) i screena z menadżera urządzeń.Musze tylko dotrzeć do domu...może się nawet uda jutro :razz: Co do BIOSu new -skutecznie mnie odstraszyliście :rolleyes: .Zresztą -wszystko mi buja cacy.... Edytowane 16 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Pogrzebię jutro może(nie miałem kompa na MSI czynnego -zmiana RAMu i grafiki).Ale ja chyba odinstalowałem wszystkie napędy(odinstalowałem zresztą chyba też wszystkie sterowniki Intela z "dodaj usuń") i po restarcie instalowałem bez płytki....Ale problemem jest nieco fakt ,że używam własnej wersji XP(nie pamiętam już co tam wrzucałem za stery).Niemniej spróbuj bez płytki po odinstalowaniu wszystkiego co "nosi dane" :wink: Czyli napędy/dyski.A jutro postaram się dać ustawienia z BIOSu(ale nie w tym rzecz) i screena z menadżera urządzeń.Musze tylko dotrzeć do domu...może się nawet uda jutro :razz: Co do BIOSu new -skutecznie mnie odstraszyliście :rolleyes: .Zresztą -wszystko mi buja cacy.... ok nagrywarki nie odinstlowywalem wtedy ,a plytki nie bylo a i tak sie marvel automatycznie wgrywal sam,moze to cos da jak odinstaluje nagrywarke ,no ale dysk tez mam odinstalowac?????????? a teraz masz jeszcze marvela i czy nie chodzi troche mulasto dysk bo u mnie tak <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Po wgraniu biosu 1.9 zniknął mi mnożnik 9.5 dla E7200 najwyższy mnożnik to 9 , ale niższe połówkowe są(8.5). Czy ktoś też tak ma ??? Bug w BIOSie. MSI wydało już betę (1.A1), która naprawia ten problem. Login do FTP: jerry(x)user, hasło: msi(x)user [usuń "(x)"]. Na tym FTP'ie pojawiają się jako pierwsze najnowsze bety, ale niestety bez changelog'a. Edytowane 17 Lipca 2008 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 witam czy ktoś juz próbował z tym biosem powyzszym?? jakieś wrażenia?? dlaczego jest tak dziwna nazwa jegoż??? POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Jeśli chodzi o nazwę, to odpowiedź jest prosta - zabrakło im cyferek. :) Kolejność wydawania BIOSów była mniej więcej taka: 1.80 oficjalny, 1.91B, 1.92B, 1.93B, 1.94B, 1.95B, 1.96B, 1.97B, 1.90 oficjalny, no a teraz naturalnie 1.A1B. Innej możliwości za bardzo nie widzę. :) Osobiście tego BIOSu nie próbowałem, gdyż powyższy problem mnie nie dotyczy, ale jest to na pewno BIOS wydany przez MSI. W końcu znalazł się na ich oficjalnym serwerze FTP, na którym wszelkie najnowsze bety pojawiają się jako pierwsze. Poza tym, tutaj potwierdzenie: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=118434.0 . :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 no więc pokusiłem się sprawdzić co to za dziwo... i nie jest dziwo nie zauwazyłem żadnych zmian do tej pory w biose funkcje są identyczne nic nie ubyło i nic nie przybyło z podkreceniem do poprzednich wartosci o resecie CMOS nie ma problemu.. temperatury te same....hmm szkoda że nie ma changelogu zadnego... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Dziwne, żeby dwa dni po wydaniu nowego, oficjalnego BIOSu wypuszczono betę z jakimiś nowymi funkcjami. :) Swoją drogą myślę, że 1.9 to miał być ostatni BIOS wydany przez MSI do tej płyty, dlatego tak długo zwlekali z jego wydaniem, żeby go maksymalnie dopieścić. A tu niespodzianka - dzień po wydaniu userzy wykryli buga. xD Co do changelog'ów to też mi ich brakuje, ale zazwyczaj w przeciągu tygodnia od wydania bety pojawia się on na http://www.msi-forum.de/ w dziale z beta BIOSami. Nie zmienia to faktu, że changelogi te nie uwzględniają wielu zmian, które zostały poczynione... Edytowane 17 Lipca 2008 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Niedawno przestała mi działać sieciówka na płycie (burza), tzn. mimo że jest podłączony kabel sieciowy to sieciówa nie reaguje. Fizycznie w windowsie da się ją włączyć/ wyłączyć/ odinstalować/ zainstalować, ale na tym się kończy jej przydatność. Rozumiem że pozostaje tylko servis, jak długo się czeka? do 3 tyg? Może wgranie na nowo biosu ją naprawi? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 ok nagrywarki nie odinstlowywalem wtedy ,a ...... Tak jest u mnie.Wybacz ,że dopiero dziś ale obecnie komputer to mój najmniej ważny problem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Niedawno przestała mi działać sieciówka na płycie (burza), tzn. mimo że jest podłączony kabel sieciowy to sieciówa nie reaguje. Fizycznie w windowsie da się ją włączyć/ wyłączyć/ odinstalować/ zainstalować, ale na tym się kończy jej przydatność. Rozumiem że pozostaje tylko servis, jak długo się czeka? do 3 tyg? Może wgranie na nowo biosu ją naprawi? :lol: ja bym Tobie proponował realteka sobie jakiegoś kupić za 20 zeta od ręki wsadzic i zaponieć o problemie.. bo sobie poczekasz sporo raczej...ja tak zrobiłem bo mi ta sieciówka muliła kompa a miałem jeszze po strym kompie ades MAC przypisany do karty PCI wiec samo wyszło i nie narzekam... zainwestuj tez w listwe z bezpiecznikiem jakąś to sie naprawde zwraca z czasem i przydaje.. PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Listwa i ups jest, ale co to ma do karty sieciowej? skoro to przeszło od routera. O dziwo router to przeżył - tzn z 4 wyjść tylko jedno przestało działać, ale nie te do którego mój komp był podłączony :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Tak jest u mnie.Wybacz ,że dopiero dziś ale obecnie komputer to mój najmniej ważny problem :wink: no u mnie jest tak samo ale na innym tym starszym systemie, mam juz tego marvela dosc kupie inna nagrywarke i nie bede sie mordowal z tym problemem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafowicz Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Panowie, mam problem z dźwiękiem :( Siedzę mam słuchawki na uszach słucham muzyki a tu nagle dźwięku brak...Wtyczka z gniazda nie wypadła bo sprawdzałem, sterowniki instalowałem od nowa. Co się stało z dźwiękiem ? Płyta główna to oczywiście msi neo2 fr i jade na zintegrowanym dźwięku Edytowane 19 Lipca 2008 przez fafowicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) no u mnie jest tak samo ale na innym tym starszym systemie, mam juz tego marvela dosc kupie inna nagrywarke i nie bede sie mordowal z tym problemem :rolleyes: ja wymieniłem ostatnio nagrywarkę na SATA.. model SAMSUNGA kupiłem w Vobisie za 60 zł... OEM sama nagrywara w torebce bez pierdół... tania i świetna nagrywarka nagrywa bardzo szybko i działa 100 procent idealnie polecam bo jest tania a ma wszystkie nowe technologie np Lightscribe oraz mozna nagrywac płytki z 18x predkoscią nawet jezeli są tylko 8x.. i jest cicha model SH -S203P Edytowane 19 Lipca 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Listwa i ups jest, ale co to ma do karty sieciowej? skoro to przeszło od routera. O dziwo router to przeżył - tzn z 4 wyjść tylko jedno przestało działać, ale nie te do którego mój komp był podłączony :rolleyes: Radzę na następny raz podłączyć router także do listwy, a kabel od neta połączyć z routerem przez filtr antyprzepięciowy, który znajduje się w tych droższych listwach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ja wymieniłem ostatnio nagrywarkę na SATA.. model SAMSUNGA kupiłem w Vobisie za 60 zł... OEM sama nagrywara w torebce bez pierdół... tania i świetna nagrywarka nagrywa bardzo szybko i działa 100 procent idealnie polecam bo jest tania a ma wszystkie nowe technologie np Lightscribe oraz mozna nagrywac płytki z 18x predkoscią nawet jezeli są tylko 8x.. i jest cicha model SH -S203P i chyba cos takiego sobie sprawie mialem jeszcze na oku LG H30N sata lub cos z ASUSA bo mam obecnie NEC 3550A i nie czyta troche porysowanych plyt a wtedy nie doplacilem do LG i troche zaluje bratu wszystko LG czytala H42N ATA . i tez są po 80 zeta okolo :rolleyes: bede tez chcial zmienic obudowe bo mam zamiar kupic karakorum na proca , jednak w moja nie zamknie sie ,mysle nad czyms z oknem, pozniej najwyzej podokupuje sobie jakies wiatraczki 120mm przod i tyl ,moze zimne katody blekit hehe , wyczailem taka Chiefteca za 100zl mysle ze styknie z wielkoscia :wink: Panowie, mam problem z dźwiękiem :( Siedzę mam słuchawki na uszach słucham muzyki a tu nagle dźwięku brak...Wtyczka z gniazda nie wypadła bo sprawdzałem, sterowniki instalowałem od nowa. Co się stało z dźwiękiem ? Płyta główna to oczywiście msi neo2 fr i jade na zintegrowanym dźwięku mi tez siadl ostatnio na jednym systemie dzwiek ,nie wiem co sie satlo wgralem odnowa stery raltek i nima nie mam pojecia co jest a niechce mi sie cudowac bo jade na innym systemie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_sc Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) kupiłem ostatnio 2X2GB Apogee cl5 1066 i nie mogę wyjść poza 800 mhz :( mam E4500 który spokojnie chodzi na 3400 a pamięci mnie blokują, obecnie jest ustawione 3200 przy FSB 400, macie jakaś rade, dzielnik 1/1? Edytowane 19 Lipca 2008 przez karol_sc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 kupiłem ostatnio 2X2GB Apogee cl5 1066 i nie mogę wyjść wyjść poza 800 mhz :( mam E4500 który spokojnie chodzi na 3400 a pamięci mnie blokują, obecnie jest ustawione 3200 przy FSB 400, macie jakaś rade, dzielnik 1/1?timingi ustawione ręcznie? Na jakim napięciu maja te 1066MHz a na jakim masz je puszczaone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_sc Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 standardowo jest 1,9V, próbowałem już dochodzić z napięciem do 2,2V i nic, timingi ręczne na auto po puszczeniu orthosa moment wywala błąd, narazie ustawione 5-5-5-15 52-12-12-12-12, podejrzewam ze problem właśnie leży w tych timingach ale skonczyły mi się koncepcje jakie timingi najlepsze dobrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 a weź spróbuj dać wyższy mnożnik na procka troche niższe FSB i większy dzielnik na ramy, może procek jest blisko walla na tym FSB. Aha, podbijałeś napięcia na mostkach? daj na próbe powiedzmy SB 1,7V i NB 1,45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_sc Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 z mnożnikiem nie jest tak wesoło bo najlepiej pasuje mu 8, po zmianie na inny zaczynają się problemy z prockiem, napięcia na mostkach podnosiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...