Skocz do zawartości
Fredek

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram jeden dziurawy kondom armi chinczyków nie czyni ;) płyta jest bardzo udana ładna i w ogóle ROXUJE RULEZEM jak to ktoś tutaj mowił... po prostu masz kolego niefart.. zamiast naprawiać tą mobo trzeba było ją wymienić... ja nie mam zaufania do polskich serwisó jezeli zwracają stare ale działające tzn ze to sie prawie na pewno znowu zepsuje...zwróć uwagę ze elektronika dzisiejszymi czasy nastawiona jest na raczej pewien okres i wymianę a nie jak kiedys na wieloletnią pracę, nie uważam że to dobrze ale i dizeki temu ceny sa mniejsze... wsród mercedesów też się trafi felerny raz na jakiś czas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strap 400mhz działa mam tak zrobione , ale trochę namęczyłem z ustawieniem ramów (timingi było trzeba recznie robic bo ramki były niestabilne przy 500fsb) z drugiej strony sie opłacało bo nie ma podwójnych botów i mostka wystarcza niższe napięcie, dzieki czemu mam nizsze temperaturki i dyski nie dostaja po [gluteus maximus], rafwlkp nic sie nie martw te durnie w serwisie chca zawsze cos naprawic potraktuj chipset piezoelektykiem z zapalniczki i juz masz nowa płytke, tylko prosze nie wyskakiwac mi tu z tekstami o uczciwosci bo trzymanie płyty w serwisie przez 2 miechy tez jest nieuczciwe w stosunku do klienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja mobo miała taki sam syndrom jak rafwlkp. Okazało się że sekcja zasilania padła, wysłałem i 1,5 tyg. poźniej miałem z powrotem mobo(i tak się przedłużyło bo zapomniałem gwarki podrzucić :P ). Jedyna lipa to że dali mi rev. 1.2 i punkty pomiarowe nie pasują oO(w porównaniu do starej rev.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może trzeba usunąć obie zworki.

edit:

tak wogóle to: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3099338

Dzięki centy! Ale nie sposób przewertować tyle stron... Zaraz usune zworki io sprawdzę czy działa :wink:

EDIT: Faktycznie! Usunąłem obie zworki i hula strap 400MHz!! Przynajmniej na E7200 i biosie 1.A1. Czyli to oznacza że podniesie się maksymalne fsb??

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem/pytanie do użytkowników tej płytki i procka e2xxx: wgrał ktoś z was nowy bios (1.a3)? Przy okazji formatu wgrałem sobie go i zniknął dual-boot, ale teraz non stop świecą mi się cztery czerwone diody- czyli coś z prockiem. Nic nie grzebałem w kompie, a one po prostu się świecą... Wszystko działa dobrze, nie ma bsod, temperatura też ok.

Też tak macie? Może przypadłość nowego biosu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koloyu o becie 1.A1 wiem ale o 1A3 nic nie słyszałem

Download 1.A3:http://www.msi-forum.de/attachment.php?attachmentid=11273von A7360IMS.1A2 auf A7360IMS.1A3Fix some MB will restart abnormal .von A7360IMS.1A1 auf A7360IMS.1A2Fix the screen will be black resume from S3 when wake up LAN .Fix OS will be back automatically when implement S5 after wake up LAN S1.von A7360IMS.190 auf A7360IMS.1A1Fixed E7200 CPU shows incorrect core ratio as 9 values in the posting (it should be showed 9.5 core ratio)

http://www.msi-forum.de/thread.php?threadi...r=0&page=37

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem ze strapem 400:(

bios 1,9 nie dziala strap

bios 1,a1 nie dziala strap:(

moze cos robie zle? ustawialem juz nawet znacznie wieksze napiecia niz potrzebuje na 400:S

nie wiem moze ktos ma jakis pomysl?

Edit: zrobilem:} okazalo sie ze po zmianie strapa procek ustawial sie bardzo wysoko i pamieci nie wyrabialy na dzielniku

Edytowane przez firin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi działa strap 400 tylko mam pytanko. Skoro na strapie 333 szło mi fsb na 500 stabilnie, to na strapie 400 teoretycznie powinno iść o wiele więcej prawda?? Dobrze myślę czy nie. Bo tymczasem na strapie 400 przy fsb 515mhz mam bluescreena jak wchodze na to forum :D dziwne bo gdy nie wchodze do neta to prime95 potrafi chodzić nawet pół godziny i błędów nie pokazuje. A gdy otworzę przeglądarke to BlueScreen. I taki bardziej ogólnikowy tekst na nim jest. Hardware error coś że mam sprawdzić czy nie ma za mało miejsca na dysku i takie bzdety. I teraz nie wiem czy to wina dużego fsb?? <_< Gdy strap jest nawet na 400 to płyte zawsze bedzie coś hamować powyżej 500?? Bo nie kumam :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie - czy Sound Blaster Live! 5.1 SB0100 będzie lepszy niż zintegrowana dźwiękówka pod Logitech X-530? :]

Żeby nie było to mam taką w szafce po prostu ;)

Stary. Ja włączyłem żeby zobaczyć jaki dźwięk daje ta integra. I wnioskuje: Jakość w miare ale bas słaby nawet po różnych zabiegach. Ja mam Augidy SE ze softem który przerabia ją na X-Fi Xtreme audio i jakość jest o niebo lepsza w porównaniu z integrą. Jeżeli ten twój Live! jest 24-bitowy to poczytaj to bracie :wink: : LINK Polecam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój niestety chyba nie jest 24bitowy, o moim wiem tyle:

Sound Blaster Live 5.1 DigitalSB060-SB0100-SB0220-SB0220 OEMNastępna generacja Live-ów: pozwalająca na dekodowanie dźwięku Dolby Digital 5.1 , 6 wyjść analogowych (w porównaniu do wcześniejszych modeli które miały tylko 4).  Możliwe jest oglądanie filmów ze ścieżką dźwiękową DD5.1 z DVD, (niektóre Divx-y też  mają taki dźwięk) Karta wymaga lepszego komputera niż wcześniejsze modele, ponieważ dekodowanie bardziej obciąża procesor, na szczęście tą funkcję można wyłączyć. W standardowych driverach creativa proces tworzenia dźwięku DD5.1 jest programowy i uzyskiwany na poziomie sterowników (informacja na 100% pewna ze strony Cr. Labs.), ale jeżeli ktoś sobie zainstaluje KX-y to dekodowanie już będzie wspomagane przez  DSP karty. W ustawieniach sterowników znajdziemy tak pożyteczną opcję jak Bass Redirect -   przekierowanie basu ze wszystkich kanałów na wyjście subwooferowe, możemy też płynnie (w granicach 20-120 Hz) regulować częstotliwość odcięcia niskich tonów. Kolejny raz zmieniono PCB, konstruktorzy zastosowali inny układ kodeka - AC97 - zamiast 4 kanałowego Sigmatela  - STAC9708 + stereofoniczny przetwornik philipsa UDA na tylne kanały, zestaw gniazd i złączy  na karcie nie uległ zmianie.

Dołączona grafika

Ktoś podpowie czy to będzie lepsze niż zintegrowany realtek? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi z tych którzy miewają BlueScreeny (a pewnie moło takich :D ). Od kiedy ustawiłem strapa na 400MHz to im wyższe fsb mam (przy 515 co chwilę :D) to pojawia mi się taki skunks i to bardzo śmierdzący tym strapem :D :D :D

post-164893-1226525003_thumb.jpg

Już o tym wcześniej wspomniałem przy fsb 515. Ale zupełnie w przypadkowym momencie (tak mi się zdaje że nic szczególnego nie robiłem) przy fsb 424 na strapie 400 oczywiście, pojawił sie znowu. Za każdym razem taki sam komunikat sie pojawia jak na screenie. Nie wiem od czego to. Komp chodzi full stable w prime95 :mur: A ów bluescreeny zaczęły się jeszcze tego samego dnia co przestawiłem na strapa 400 czyli wczoraj. To daje do myślenia... <_<

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postestuj pamięci goldmemory lub memtestem, ptys coś pisał że po ustawieniu tego strapa męczył się się z ramem.

Troche dziwne bo na identycznych ustawieniach ramu na strapie 333 w goldmemory chodził stabilnie :unsure: Tym bardziej że prime nic nie wywala na teście blend... Oki spróbuje jak wróce do chaty bo jestem w szkole :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie zagladalem do tego watku chyba z rok :). Jest jakis bios od 1.7 ktory wnosil znaczaca poprawe wydajnosci, o/c itp ? Jaki bios byscie polecali ?

Witaj :wink: Oczywiście najnowszy :D czy wnosi znaczącą poprawę OC czy wydajności to trudno mi powiedzieć bo od nowości miałem na płycie 1.9. Ale tak czy inaczej warto wgrać 1.A1 (linki kilka stron wcześniej, chyba s.106) i tak ja też zrobiłem bo poprawia niedociągnięcia. W moim przypadku na biosie 1.9 na procku E7200 nie wykrywało mnożnika 9.5x tylko 9x. Polecam bios 1.A1. Warto mieć najnowszy, chociażby dlatego że jak zmienisz procka np. na E8400 z rewizją E0 to 1.7 Ci go nie wykryje. Jest bardzo dobry :wink: no i w 1.7 nie masz strapa 400 :razz:

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi