Zweglacz Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Przestawiłem timingi tak jak radziłeś centy ale dalej nie ruszy na tym 10x350 to nie wina procka raczej jak pisałem wcześniej po założeniu starych kości 2x512 667mhz bez ruszania woltażu procesora i pamięci, bez zmiany timingów i dzielnika bez problemu poszedł na 10x300 żeby uzyskać taki poziom na tych 2x1gb 800mhz musiałem podnieść do 2.0 napięcie i zmienić dzielnik na 1:1 także dzięki wszystkim za pomoc a przede wszytki tobie centy ale mi nie pozostaje nic innego jak kupić nowe memki :) BTW. w everescie temperatury płyty głównej jest 33*C ale który to mostek to nie wiem. Edytowane 21 Listopada 2008 przez Zweglacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zmieniłem strapa na 333Mhz jak poleciliście (zworki w dół), i o ile komputer jest stabilniejszy, i przyjmuje 1.4V na procu to jest dobrze :) Niepokoi mnie jedynie to że startuje za drugim razem. Tak samo jeżeli chodzi o reset - wyłącza się i włącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Przestawiłem timingi tak jak radziłeś centy ale dalej nie ruszy na tym 10x350 to nie wina procka raczej jak pisałem wcześniej po założeniu starych kości 2x512 667mhz bez ruszania woltażu procesora i pamięci, bez zmiany timingów i dzielnika bez problemu poszedł na 10x300 żeby uzyskać taki poziom na tych 2x1gb 800mhz musiałem podnieść do 2.0 napięcie i zmienić dzielnik na 1:1 także dzięki wszystkim za pomoc a przede wszytki tobie centy ale mi nie pozostaje nic innego jak kupić nowe memki :) BTW. w everescie temperatury płyty głównej jest 33*C ale który to mostek to nie wiem. Ten czujnik jest gdzieś przy mostku, odczytu z samego NB na tym mobo nie ma. Co do ramu, podnosiłeś V na NB, kontroler pamięci jest jak wiesz w chipsecie, może trochę to pomoże. Ale te kingstony to chyba niezła lipa. radziuinblack radzę się przyzwyczaić albo powalczyć o strapa 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Nie no, mi to tam nie przeszkadza, chciałem się dowiedzieć czy wszystko jest wporządku tylko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Nie no, mi to tam nie przeszkadza, chciałem się dowiedzieć czy wszystko jest wporządku tylko :)Nie masz sie czym przejmować. Wszystko pod kontrolą P35 :wink: To sie nazywa dual boot i te chipsety tak mają. To w końcu dał ten strap Twój wymarzony efekt czyli przekroczenie fsb 390MHz? :P Edytowane 21 Listopada 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Taak, działa, jednak pozostaje mi dopasowanie napięcia, ale wątpie że coś zrobię więcej. Raz że mam już napięcie 1.4V, dwa że boxowe chłodzenie, trzy że na procu 66-68°C :/ Chociaż jak na 1.6Ghz E2140 to muszę powiedzieć że ładny mi się trafił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Taak, działa, jednak pozostaje mi dopasowanie napięcia, ale wątpie że coś zrobię więcej. Raz że mam już napięcie 1.4V, dwa że boxowe chłodzenie, trzy że na procu 66-68°C :/ Chociaż jak na 1.6Ghz E2140 to muszę powiedzieć że ładny mi się trafił :) Ciesze sie że mogłem pomóc :D a no ładny sie trafił to fakt :P jak by nie patrzyć to o 100% został przetaktowany :rolleyes: radziuinblack radzę się przyzwyczaić albo powalczyć o strapa 400Nie wiem czy zauważyłeś ale na serii E2xxx i E4xxx strap 400 nie działa B-) Edytowane 21 Listopada 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Faktycznie, nie spojrzałem nawet co ma radziuinblack . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 ile na max i full stable wykreciliscie pamieci na tej plycie? mowiac full stable mam na mysli 2 petle memtesta;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) a ja mam dziwny problem.. zapakowalem do mojego MSI Q9550, wchodze do Cell Menu i pierwsze co mi sie rzucilo w oczy, to brak mnoznika 8,5 :/ (bios najnowszy tzn 1.A) natomiast jesli wlacze EIST to wtedy defaultowo jest ustawioany mnoznik 8,5 ale cos sie dzieje z zakresem Voltazu (w tej chwili juz nie pamietam, ale moge wybrac chyba od 1.25V wzwyz) jesli pozostane przy wylaczonym EIST, maxymalnie moge dojsc do ~3,5GHz (8x 437MHz) i dalej juz nie wstaje plyta, atomiast przy wlaczonym udaje mi sie dojsc wyzej ale juz Windows nie wstaje do konca (jakby niedovoltowany byl lub przevoltowany) wszystko na strapie 400.. jakies sugestie?? edit: problem mnoznika zniknal po wgraniu biosu 1.A1 (a wiec starszego) z zakresem Volatazu sie nic nie zmienilo - zapomnialme dodac ze zakres sie zmeinia dopiero po restarcie (po zatwierdzeniu zmian) Edytowane 22 Listopada 2008 przez fernandez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) a ja mam dziwny problem.. zapakowalem do mojego MSI Q9550, wchodze do Cell Menu i pierwsze co mi sie rzucilo w oczy, to brak mnoznika 8,5 :/ (bios najnowszy tzn 1.A) natomiast jesli wlacze EIST to wtedy defaultowo jest ustawioany mnoznik 8,5 ale cos sie dzieje z zakresem Voltazu (w tej chwili juz nie pamietam, ale moge wybrac chyba od 1.25V wzwyz) jesli pozostane przy wylaczonym EIST, maxymalnie moge dojsc do ~3,5GHz (8x 437MHz) i dalej juz nie wstaje plyta, atomiast przy wlaczonym udaje mi sie dojsc wyzej ale juz Windows nie wstaje do konca (jakby niedovoltowany byl lub przevoltowany) wszystko na strapie 400.. jakies sugestie?? edit: problem mnoznika zniknal po wgraniu biosu 1.A1 (a wiec starszego) z zakresem Volatazu sie nic nie zmienilo - zapomnialme dodac ze zakres sie zmeinia dopiero po restarcie (po zatwierdzeniu zmian) Ja tak też miałem z moim E7200 na biosie 1.9 że przy wyłączonym EIST nie mogłem dać 9.5x tylko 9x a przy właczonym EIST było automatycznie 9,5x. Po aktualizacji do 1.A1 jest ok. A ze sprawą voltarzu procka miałem tak samo na starym 1.9 ale na obecnym 1.A1 jest gitowo. Nie wiem o co biega z tym. Widać że na różne procki różne biosy są najlepsze... :mur: ile na max i full stable wykreciliscie pamieci na tej plycie? mowiac full stable mam na mysli 2 petle memtesta;] Przecież różne pamięci sie róznie kręcą <_< A szczególnie posiadacze pamięci 800MHz mogą zapomnieć o wysokich MHz (rzędu 1200MHz). Mi szkoda prądu i czasu na długotrwałe testowanie pamięci :P. Moje Corsairy wytrzymały w goldmemory w trybie Thorough ponad półtorej godzny na 1060MHz bodajże 5-5-5-15-48-8-8-8-8 przy 2.2v i tak cykają mi na codzień B-) :D Edytowane 22 Listopada 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 @DejwiT chodz mi o to ze poprostu plyta po 1200 na pamieciach zaczyna mi swirowac:( cos tak jakbym przekroczyl 400 bez strapa na 400 wylacza sie zamiast resetowac i wlacza takie glupoty;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) generlanie o dziwo lepiej "panuje" nad ta plyta na tym biosie 1.A1 - nie wime co wprowadzili za zmiany do oficjalnej wersji, ze jest taka kaszana :/ a jesli chodzi o Q9550 to wydaje mi sie ze mam walla po prostu, wstaje ale chce duzo papu w postaci V, a powyzej 1,38V juz go nie bede katowal.. no coz nie jest to E0, tylko C1 - jak dotad stabilnie jest na ~3,7GHz (8.5x436MHz), pozostawilem na noc na liczeniu na BOINC i bylo OK :) moze pozniej pokusze sie o jakies max o/c na pare benchmarkow.. edit: jest kolejna rzecz, o ktorej zapomanialem napisac - po ustawieniu FSB np na 444MHz, w CPU-Z jak i w Everescie mam 428 :? czyli to co pisalem wyzej ze mam 3,7 to tak naprawde mam cos okolo 3,6GHz :? czyli zanizane jest FSB, ciekawe... Edytowane 23 Listopada 2008 przez fernandez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Chciałem jeszcze dokręcić mojego proca, żeby chociaż te 3.2Ghz wyciągnąć. Napięcie ustawiłem na 1.4V, i tyle rzeczywiście widzi w CPU-Z. Po włączeniu Orhtosa, napięcie spada do 1.376, i się wywala poprostu. To normalne żeby się tak obniżało? Jak temu zapobiedz jeśli się da? Bios 1.6 jakby co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Chciałem jeszcze dokręcić mojego proca, żeby chociaż te 3.2Ghz wyciągnąć. Napięcie ustawiłem na 1.4V, i tyle rzeczywiście widzi w CPU-Z. Po włączeniu Orhtosa, napięcie spada do 1.376, i się wywala poprostu. To normalne żeby się tak obniżało? Jak temu zapobiedz jeśli się da? Bios 1.6 jakby co. to v-drop. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=165481 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zaraz po zlozeniu kompa wgralem najnowszy bios ze str msi tw (ver 1.10 z 2008-11-10) i nagle nie daje sie ustawic defaultowego mnoznika mjego procka (x12,5), max to 12. Ktos wie czemu? /nie jest dla mnie mega problemem bo zwiekszylem taktowanie i zmniejszylem mnoznik, ale i tak jestem zdziwniony. Dodam ze na oryginalnym biosie jaki mialem wgrany (nie wiem jaka wersja) wszystko bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zaraz po zlozeniu kompa wgralem najnowszy bios ze str msi tw (ver 1.10 z 2008-11-10) i nagle nie daje sie ustawic defaultowego mnoznika mjego procka (x12,5), max to 12. Ktos wie czemu? /nie jest dla mnie mega problemem bo zwiekszylem taktowanie i zmniejszylem mnoznik, ale i tak jestem zdziwniony. Dodam ze na oryginalnym biosie jaki mialem wgrany (nie wiem jaka wersja) wszystko bylo ok. było napisane troche wyżej inni tez mieli takie problemy. Na biosie oficjalnym 1.9 też tak było z tego co mi się obiło o oczy w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 wgraj bios nieoficjalny: 1.A1-1.A3 inaczej nic z tym nie zrobisz - chyba ze wlaczysz EIST (wtedy sam sie ustawi na ten najwyzszy mnoznik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Aha, rozumiem. Na czym to polega to mniej więcej rozumiem, posmarować ołówiem i zmierzyć miernikiem. Czyli zatem: 1. Przyłożyć miernik do końcówek tego "prostokąta" i smarować ołówkiem aż nie spadnie do wartości 1580? 2. Jakiś konkretny ołówek? 3. Na jaką skale ustawić miernik? 4. Co zrobić jak spadnie za dużo? (lub też poprostu cofnąć operacje) Jak się uda, to rozumiem wypadałoby nawet opuścić napięcie do powiedzmy 1.375 ta? A, no i gdzie tego szukać na płycie, bo nie mogę znaleźć :) /// Tak, jestem zielony w tym wypadku. Edytowane 23 Listopada 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Aha, rozumiem. Na czym to polega to mniej więcej rozumiem, posmarować ołówiem i zmierzyć miernikiem. Czyli zatem: 1. Przyłożyć miernik do końcówek tego "prostokąta" i smarować ołówkiem aż nie spadnie do wartości 1580? 2. Jakiś konkretny ołówek? 3. Na jaką skale ustawić miernik? 4. Co zrobić jak spadnie za dużo? (lub też poprostu cofnąć operacje) Jak się uda, to rozumiem wypadałoby nawet opuścić napięcie do powiedzmy 1.375 ta? Sam tego nie robiłem znalazłem przy pomocy googli. Żeby później na mnie nie było. Myślę że na tamtym forum ludzie wiedzą o co chodzi :) Ad1. Malujesz zdmuciach!esz opiłki mierzysz Ad2. B4-B6 ja do pencil moda na mojej 73GT używałem 4B szło jak bajka Ad3. Pomiar oporu 2000 a jeśli braknie skali to 20k Ad4. Spirytus na wacik i ścieramy. Po operacji teoretycznie napięcie w stresie będzie bliższe temu w luzie niż przed modem. Powodzenia i napisz jak to Ci poszło (jeśli zrobisz) :) A, no i gdzie tego szukać na płycie, bo nie mogę znaleźć icon_smile3.gifnie jestem pewien bo nie mam zdjęcia dokladnego a looknąc na płyte możliwości nie mam http://lh6.ggpht.com/_tvRHOFbKQ7k/R9OyuxZz...pc/DSC00831.JPG To nie jest przypadkiem na prawo od socketu koło pierwszego banku pamięci? Zobacz w tym miejscu. Zrób zdjęcie dokłade albo porównaj czy układ wszystkiego jest DOKŁADNIE taki sam jak na zdjęciu z modem. Edytowane 23 Listopada 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 wgraj bios nieoficjalny: 1.A1-1.A3 inaczej nic z tym nie zrobisz - chyba ze wlaczysz EIST (wtedy sam sie ustawi na ten najwyzszy mnoznik) przepraszam bardzo czy ja cos przespałem?? jaki bios 1.A3 ??? bardzo proszę o info... PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) przepraszam bardzo czy ja cos przespałem?? jaki bios 1.A3 ??? bardzo proszę o info...Właśnie! :D Chłopaki. Ja jeszcze mam pytanko odnośnie EISTa. Jakoś ostatnio zapragnąłem go sobie włączyć by mieć cool w idle. Strap 400 i nie zmieniane w biosie, proc E7200, Vcore w biosie na 1.375v co sie przekłada na ~1.34v w stresie przy 3,8GHz. OK. Idle - mnożnik 6x 2,4GHz i 1,28v - 1,29v :blink: Przecież jak proc chodzi na 2,53 i ma 1,15v to dlaczego EIST przy 2,4GHz mu daje aż 1,28v?? Idzie jakoś mu "ustawić" ile bym sobie życzył voltów w idle na mnożniku 6x? Np. te 1,15v albo niżej? Może ja też coś przegapiłem w tej kwestii, czegoś nie wiem? :P Edytowane 24 Listopada 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 wgraj bios nieoficjalny: 1.A1-1.A3 inaczej nic z tym nie zrobisz - chyba ze wlaczysz EIST (wtedy sam sie ustawi na ten najwyzszy mnoznik) A skad go moge sciagnac? (zebym nie musial sie na niemieckim zadnym dorum rejestrowac) I czemu nie jest aktualizowana 1-sza str tego tematu (chocby z linkami do biosow)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 pewnie autor się przejęzyczył.. ;) ale jezeli nie to swoją drogą fajnie bło by by ktos zaktualizował poczatek wątku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 A skad go moge sciagnac? (zebym nie musial sie na niemieckim zadnym dorum rejestrowac)Temat ma już 112 stron i byś mógł sie domyślić że ktoś już wołał nowy bios więc poszukać nie zaszkodzi :wink: proszę KLIK PS. A mi ktoś odpowie na pytanko 3 posty wyżej?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 domyslam sie, ze chodzi o roznice pomiedzy napieciami LOW i HIGH.. a wiec jesli bez oc napiecia powinny byc 1.05-1.15 (to dla przykladu, nie pamietam jak jest na prawde) to gdy napiecie jest podniesione do np 1.3 to LOW bedzie pewno 1.2 tak mi sie wydaje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) domyslam sie, ze chodzi o roznice pomiedzy napieciami LOW i HIGH.. a wiec jesli bez oc napiecia powinny byc 1.05-1.15 (to dla przykladu, nie pamietam jak jest na prawde) to gdy napiecie jest podniesione do np 1.3 to LOW bedzie pewno 1.2 tak mi sie wydaje.. No bez oc procek ma 1.15v high a low ma ok 1.08v (u siebie nie sprawdzałem) więc róznica naprawdę mała. Więc po oc gdy mam 1,35v to low jest 1,28v i to jest faktycznie proporcja idealnie ta sama. Chodziło mi o to czy można jakoś ingerować w to i zasugerować ile ma dawać na low. Coś mi się wydaje że EIST to jest takie PSEUDO Cool'N'Quiet od AMD. Na AMD jakoś lubiłem mieć właczone bo było wszystko idealnie zgrane i przy obojętnie jakim oc nawet mocnym wszystko było zawsze stabilne tak umiał dobierać voltarz prockowi. X2 miał bez oc 1,35v high i 1,15v low, po oc 1,45v i 1,25v low i była gitarka. Oki to chyba sie nie opłaca EIST używać jak przy 2,4GHz mi serwuje prawie 1,3v :oops: Edytowane 24 Listopada 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 sprobuj RightMark CPU Clock Utility na pewno nie bedzie tak, ze zainstlaujesz i zapominasz, trzeba troche metoda "prob i bledow" sie pobawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 sprobuj RightMark CPU Clock Utility na pewno nie bedzie tak, ze zainstlaujesz i zapominasz, trzeba troche metoda "prob i bledow" sie pobawic Prawda. Próbowałem tego pragramiku na AMD. Ale teraz mi nie działa <_< wyskakuje że nie można załadować jakiegoś tam sterownika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Prawda. Próbowałem tego pragramiku na AMD. Ale teraz mi nie działa <_< wyskakuje że nie można załadować jakiegoś tam sterownika... Czesc, mam do Ciebie prosbe, moglbys napisac jakie masz ustawione napiecia w biosie ? (wszystkie mozliwe). Szczegolnie przy tym 8x500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...