Pinki Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Mozna spokojnie podlaczyc wiecej niz 1 ;) Ja mam 2x120mm pod SYS Fan 1 i 4x80mm 2500rpm + 1x92mm 3000rpm pod SYS Fan 4 i wszystko dziala. Szukalem kiedys i dopuszczalne obciazenia sa duze wyzsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BDDuch Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ok. Dzięki za info. Mam zamiar zastosować LC/WC i akurat potrzebuje podpiąć 5 wentyli a te gniazda idealnie będą właśnie współpracować z speed fan`em. Wentyle standardowo puszczone na 40 % a pod obciążeniem na 100%. Szkoda, że nie ma jakiegoś oprogramowania które by sobie poradziło z płynną regulacją obrotów przez płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Wszystko działa nic sie nie spaliło!Zgodze sie. Napisalem tylko, ze sie nie zaleca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Hm, ja już od około roku mam podpięte 3 wentylatory 12 cm pod sys fan 4, ustawione na 40 % w speed fan, gdy temp któregoś z podzespołów wzrośnie na określoną wartość speed fan przyspiesza obroty do 100%, np gdy temp systemu przekroczy 50 *C lub temp dysku przekroczy 38 *C lub temp grafiki przekroczy 60 *C wentylatory załączają sie na 100 %, gdy temp wszystkich spadnie poniżej ustawionej wartości znowu schodzi na 40 %, i nic sie nie dzieje. Zazwyczaj gdy gram to sie wentyle zalaczaja na 100%.Jak to ustawiłes w speedfanie żeby sam regulował zależnie od temperatury? Bo spodobało mi sie :D tylko lepiej by było z 40% do 60% w moim przypadku bo na 100% nie potrzebuje i wyją... Zgodze sie. Napisalem tylko, ze sie nie zaleca :PNo i chłopak mógł sie wystraszyć :P Edytowane 8 Grudnia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 No i chłopak mógł sie wystraszyć :PDla niektorych lepiej zeby sie wystraszyli :P juz nie takie manewry byly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 To jak wy tam to podpinacie? Sztukujecie 3 wentylatory do jednej wtyczki i wtyczka do płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 To jak wy tam to podpinacie? Sztukujecie 3 wentylatory do jednej wtyczki i wtyczka do płyty? tez tak mozna, ale po to raczej wymyslono np. cos TAKIEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 -=YoGi=- dzięki. Właśnie sobie takie 2 zamówiłem. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zależność między ustawieniami speedfana a predkoscia wentylatorów. U mnie speed 3 odpowiada gniazdku sys fan 4. Ustawiasz jak chcesz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Dzieki Lowermann. Tylko nie wiem dlaczego mi beepa w głośniku. Jak wyłacze bipanie to i wentylator nie przyspiesza sam... Jeszcze potem popracuje nad ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMaS022 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Mam problem z pamięciami wgrałem system win 7 64 bit i wykrywa mi 2gb zamiast 4 gb w czum tkwi problem pamięci OCZ XTC Platinum Rev.2 OCZ2P800R21G BIOS Version V1.11B1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Beta bios 1C2 -klik- (rapid) Jakie zmiany ni panimaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 (edytowane) pewnie fix dla RAIDOWCÓW dodany ;) RAID'a nie mam więc nie wiem, wgrałem dla sportu heh ;) lol edit: mogliby wprowadzić jakąś konkretną zmiane np. żeby można było zrobić undervoltage procka ;) Edytowane 23 Grudnia 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek12 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Może wypowie sie ktoś kto ma raida na tym biosie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Changelog: Fix RAID function can't work Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek12 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Dzięki, działa poprawnie. Żadnych zmian oprócz ilości urządzeń bootowalnych - 8 sztuk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Dzięki, działa poprawnie. Żadnych zmian oprócz ilości urządzeń bootowalnych - 8 sztuk :) hmm u mnie są tylko 3 ;) jak zawsze zresztą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek12 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Mam czytnik USB i wskazuje na wszystkie możliwe dyski ;) na poprzednim biosie miałem tylko pięć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Może ktoś pomoże :( NEO2FIR i zewnętrzny dysk eSata / Firefwire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 ktoś tutaj wcześniej pytał, czy aby na pewno na najnowszym biosie beta działa RAID.... DZIAŁA ;) jest ok jakby co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Odnośnie problemów z zewnętrznym dyskiem: Niestety zmiana na tryb AHCI, zmiana BIOSu na betę oraz sprawdzenie obudowy zewnętrznej na innym dysku nie pomogły - dalej te same efekty. Zastanawiam się, czy to kwestia systemu operacyjnego czy to płyta ma kopnięte kontrolery eSata / Firewire :/ Pozdr. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez eKOKOsss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 eKoKOsss: jaki masz system? Czy na tej płycie przy mocnym procesorze Q9550 potrafi wykorzystywać pełnej możliwości nowej grafiki R HD5870?, bo niedługo przymierzam zakupki gdzieś w lutym lub marcu. Stara grafika mam to trzyletni HD3850 (narazie większość gier ledwo chodzi przy 1680x1050 ale daje rade :>). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Odnośnie problemów z zewnętrznym dyskiem: Niestety zmiana na tryb AHCI, zmiana BIOSu na betę oraz sprawdzenie obudowy zewnętrznej na innym dysku nie pomogły - dalej te same efekty. Zastanawiam się, czy to kwestia systemu operacyjnego czy to płyta ma kopnięte kontrolery eSata / Firewire :/ Pozdr. Zainstaluj system od nowa, z wlaczonym trybem ahci w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Wyszły finalne wersje biosów 1B i 1C. Linki są do serwerów msi, także nikt nie powinien mieć problemów z pobraniem. bios 1.B -klik- - Add buzzer beep warning message with VGA unplugged bios 1.C -klik- - Fixed system report incorrect memory size when install 4G memory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Hej wam... ;) wymieniłem dzisiaj biosik na powyżej zapodaną oficjalkę 1C, tylko co mnie zastanawia, teraz mi CPU-Z pokazuje, że mam płytę MSI p35 PLATINUM i bios v1.12 datowany na 30.12.2009r. czy to aby normalne?? czy po prostu ten biosik PLATINUM jest kompatybilny całkowicie z MSI Neo2 FR ?? przejrzałem go dokładnie i nie zauważyłem żadnych zmian w stosunku do poprzedniej bety.... tak czy siak działa bardzo dobrze wszystko z RAID 0 , więc zainteresowani mogą smiało instalować, bez obaw, jak przy poprzedniej becie przed fixem ;) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Chyba machnę zaraz 1C. Mamy chyba zaklejoną nazwę platinum na naszej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 u mnie też pokazuje PLATINUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Homer zaśpiewaj lepiej... SPIDER PIG SPIDER PIG ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Też wgrałem 1.C i również zaczęła się przedstawiać jako Platinum. Z dobrych wieści że mi się mnożnik 12.5 dla e5200 odblokował bez EISTa (wcześniej tylko z EIST był dostępny chociaż inne połówkowe poniżej 12 były dostępne nawet bez EISTa). Ze złych wciąż z EIST w stresie min vcore to 1.25V a bez EIST mogę zejść do 1.1375V, które z EIST jest dostępne jedynie w idle. No trudno aż tak bardzo na EIST mi nie zależy. Chociaż szkoda. Gdyby w stresie było 1.1375V a w idle niżej byłoby fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduty Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Panowie potrzebuje info jak wgrać bios do msi p35 neo2 fir płyta kolegi? Robię pena botowalnego i wpisuję : Afud408 A7345IMS.190 i enter. a jak sie robi by zapisać stary bios na pena w razie czego? A ha i jak wgrać bios 1A, co to za parametr A? Edytowane 15 Stycznia 2010 przez superduty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...