eKOKOsss Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 to ja z innej beczki jako ze proc padaczkowaty wiec dałem mu wiecej papu 1.7v na procu i wszystkie znaki wskazuja ze sekcja zasilania procka daje rade. a tym co siadła to raczej powiem tak: złośliwosc żeczy martwych :( Ja dawałem swojemu 1.6V i też nie było problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ale o czym tu mowa w ogóle jak chińczyki biją rekordy OC Quadów na tej płytce więc sekcja zasilania daje rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) no spoko, rekordy bić można, ale nie wynika z nich na pewno trwałość podzespołów (rekord pobity płyta na śmietnik po godzinie testów (co w cale nie jest rzadkościa przy extremalnym oc), u mnie płytka pracuje non stop na 500mhz ale tak wyszydzany biostar 965pt dawał radę na większych napięciach a tu kapa, nie twierdze że foxxcon czy abit są lepsze gdyby były nie kupiłbym 2 raz msi, generalnie uważam ten model msi za bardzo dobry w swojej klasie cenowej, ale jeśli padnie mi kolejny egzemplarz w ciągu pół roku, to kiszka, miałem już sporo sprzętu przez kilka lat i jest to pierwsza płyta która padła w mojej karierze, był też epox 8rda+ :) któremu nie wydoliły kondensatory po półtorarocznym katowaniu (spore napięcia, kiepska wentylacja w budzie) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) panowie nie moge za cholery uruchomic mikrofonu. mam nieaktywne wszystkie opcje odnosnie mika. pomocy EDIT : mam , lepiej jest wytłumaczone w starej czesci FAQ`u , pozdro :) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez gulises Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 panowie nie moge za cholery uruchomic mikrofonu. mam nieaktywne wszystkie opcje odnosnie mika. pomocy Osyłam do Faq, ktoś nad nim pracował bys nie musiał zadawać zbędnych pytań Znajdziesz je na 1 stronie tego wątku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 to ja z innej beczki jako ze proc padaczkowaty wiec dałem mu wiecej papu 1.7v na procu i wszystkie znaki wskazuja ze sekcja zasilania procka daje rade. a tym co siadła to raczej powiem tak: złośliwosc żeczy martwych :( Sekcja zasilania daje radę z 1.825v na biosie 1.3. Czyli realnie ponad 1.85v pewnie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam, Zauwazyle ostanio ze moja nowa plyta piszczy smilies/szczerbaty.gif Jest to bardzo wysoki, cichy dzwiek ktory po dluzszym czasie powoduje nerwice gorszą niż po audycji radio mawryja smilies/sad.gif Co to moze byc? Płyta do wymiany?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Masz jakiś wentylpodpięty do np. CPU FAN 1?3? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Masz jakiś wentylpodpięty do np. CPU FAN 1?3? :wink: Tak, takiego jak Ty ;) Proc: Intel Pentium E2160 1.8 GHz @ 3.0 GHz cooled by Zalman STG-1 + Pentagram HP-100 AlCu Lite Mobo: MSI Intel P35 Neo2 -FR Ram: PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB 800MHz CL4 @ CL5 1000MHz Graf: Asus EN8600GT 256MB DDR3 540/1400 @ 650/1700 HDD: Hitachi Deskstar T7K500, 250 GB, 8MB Cache, SATA II, 7200 Rpm, Sound: SB Live! 5.1, Creative SBS 580 5.1 Zasil: Fortron 350W 60THA-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 To odepnij albo wylacz w biosie zmniejszanie obrotow. Eh z tego powodu musialem kupic osobny kontroler obrotow zeby wyciszyc kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 To odepnij albo wylacz w biosie zmniejszanie obrotow. Eh z tego powodu musialem kupic osobny kontroler obrotow zeby wyciszyc kompa... Wyłączone mam: Poza tym to nie wentyle. Odlaczylem doslownie po kolei wszystko. To idzie z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Podepnij pod gniazdo CPU fan nie sys fan 1 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Podepnij pod gniazdo CPU fan nie sys fan 1 :wink: Poprawilem :oops: Ale nie zmienia to faktu ze nadal piszczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Panowie dostałem informacje że sprawe z biosem mógłby ruszyć pewien pracownik MSI mianowicie Pan Jacek Brol :) Napisałem już do niego oficjalnego maila ;] Zobaczymy co z tego wyjdzie, nie traćmy nadziei :wink: Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Oby z tymi wentylami coś zrobili. Gdzie nie podłącze to podczas obciążenia to irytujące bzyczenie z płyty. Jutro powinienem zmienić wreszcie chłodzenie i zobaczę jak proc będzie się zachowyał jak mu dam więcej papu. Myślę że te 3.3 zrobi bez problemu ,ale pamięci na razie ograniczają Myślę nad wymianą tych pamięci na jakieś lepsze 4x1GB. Te niestety kręcą się średnio. 960 CL5 to IMO dość średni wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Postanowilem zrobic maly test MSI Intel P35 Neo2 -FR. Mianowicie na ustawieniach: FSB 333 * 9 = 3000 MHZ i pamieci 832 Mhz CL 4 - 4 - 4 - 12 - 38 - 4 - 4- 4- 4 Zworka 200 (def) 3DMark 2006 4782 Cpu 2636 Crysis Benchmark (ustawienia High 1024/768 bez AA) Avg 16,10 fps Zworka 266 3DMark 2006 4786 Cpu 2634 Crysis Benchmark (ustawienia High 1024/768 bez AA) Avg 16,12 fps Zworka 333 3DMark 2006 4774 Cpu 2610 Crysis Benchmark (ustawienia High 1024/768 bez AA) Avg 16,21 fps Jak widać nie ma prawie żadnej różnicy!!! A teraz jeszcze lepsza sprawa. Ustawienia: FSB 200*9 = 1800 (def), mem 800 Mhz cl 5 - 5 - 5 - 15 - 38 - 14 - 14 -14 3DMark 2006 4438 Cpu 1601 Crysis Benchmark (ustawienia High 1024/768 bez AA) Avg 16,07 fps I teraz pytanie: WTF?! Procek podkrecony o 80% i wynik w smarku z roznica 300 punktow??? A Crysis?? ŻADNEJ różnicy! Panowie co o tym myślicie? Co zrobilem nie tak? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Po testuj 3d markiem 01,03 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Bo te smarki są bardziej zależne od proca,a nie od karty. Jak napisałem kiedyś w temacie o Crysis porównanie na jedno i dwu rdzeniowych prockach na różnych taktach. Różnice tam też były niewielkie.To samo też tyczy się 3Dmark06. Zrób jeszcze test na HL2 ,a najlepiej to na Counter Strike:Source ,który ma wbudowany benchmark. Tu różnice będą bardzo widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 yeah! odp. od pana Jacka ;] Witam serdecznie, Z przyjemnością zajmę się poniższą sprawą. Proszę jedynie o dokładne opisanie wymienionych zmian. Jeśli jest już gotowa wersja anglojęzyczna to jak najbardziej proszę ją dołączyć. I oczywiście gratuluję FAQ. Jest nam niezmiernie miło, że nasza płyta spotyka się z pozytywnym odbiorem. Ze swojej strony postaram się, aby zadowolenie a jej użytkowania było jeszcze większe. Pozdrawiam, Jacek Brol Technical Marketing Executive Nie jest źle B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 chodzi o ten list ktory "redagowalismy" jakis czas temu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Poniekąd tak, napisałem na nowo do Pana Jacka oco nam chodzi, tzn co chcielibyśmy żeby MSI poprawiło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tu jest wersja anglojęzyczna tego listu napisana przez Tolokan_PL. Post #260. Może ją dołączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dołączyłem :) Czekam teraz na odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregi85 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Chłopaki zmieńcie w FAQu info odnośnie Patriotów 800 LLK, mianowicie: Sprawa z biosem 1.3 wygląda jak wygląda to sie zgadzam, ale...: Od września mam Patrioty LLK 800 2x1gb i smigaja na p35 neo2-fr bez najmniejszego problemu!!! Ale... ...no właśnie jest ale: Kupiłem sobie ostatnio drugi komplecik (chciałem mieć 4x1) no i sie zdziwiłem, miałem wtedy biosa 1.2 (tamte śmigały), włożyłem te nowe do nich no i brak stabilności. No to zmiana biosu - wiec 1.7 beta4 (robiłem to na tych co miałem od dłuższego czasu) no i śmigały tak jak trzeba, więc wyjmuje te stare i wkładam nowe no i nie chciały ruszyć!!! Potem pojedyńczo - jedna chciała druga nie. No to dual na tych nowych - poszly ale windows sie nie ładowal (bluescreen). Testowałem u kumpla i wszystko śmiga. Więc poszedłem z nimi do serwisu, wiadomo zwrotów nie przyjmują (było w karcie gwar.), no to chciałem oddać na gware żeby mi wymienili, koleś je wziął i puścił na 3 kompach testy - i działaja - więc nie przyjmie ich bo są sprawne - logiczne;). Wracam do domu, gdzie w kompie miałem te stare (bezproblemowe na tej mobo) i dołożyłem je do nich, komp odpalił wszystko fajnie windosowy memtes przeszedl bez błędów (memki default 800 cl4-4-4-12-42-12-12-12-12 2.2v tak asekuracyjnie), ale juz w samej Viście problem - wyskakiwały komunikaty że jakiś proces windosowy zrobił błąd, explorer bład itp. Wyjąłem te memki nowe i tylko na starych 2x1 śmigało aż miło. Więc jeszcze raz tamte - blue screen, blue screen, blue screen itd. Nie wiem może Patriot coś zmienił w nich że te teraz produkowane już wogóle sie gryzą z ta mobo. Po prostu nie kupujcie już nigdy Patriotów 800 LLK do tej płyty!!! Komu działają niech sie cieszy!!! Moj komplet ten pierwszy działa super drugi (nowy) już nie!!! Kto ma tak jak ja: Patioty LLK 2x1GB a chciałby mieć 4x1GB niech lepiej kupi GOODRAMY PRO do nich - testowałem - nie ma problemów:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ktoś już o tym pisał. Z tymi Patriotami to wielka loteria. Sprzedaj je ,a najlepiej wszystkie 4 i kup coś lepszego. Sam mam dylemat na jakie 800'stki moje zmienić. Oczywiście będę brał już 4x1GB. Myślę że tyle na jakiś dłuższy czas wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Ja mam tez jaja tylko nie wie czy proc czy plyta:( w zwiazku z czym mam nietypowe pytanie czy jest ktos z Wroclawia kto moglby przyjsc do mnie ze swoim procem najlepiej e2160 ktory napewno robi 3ghz by sprawdzic na takich ustawieniach jak u mnie czy nie wywala (orthos) - oczywiscie odplatnie A wyglada u mnie to tak: 9x200 (1800mhz) v1.3 ramy ustawione na 667mhz 9h orthos stress cpu ok 9h orthos stress ram ok 9x334 (3000mhz) v1.3 ramy ustawione na 667mhz 9h orthos stress cpu ok 25min orthos stress ram error (jednoczesnie 7h goldmemory bez errorow) 8x334 (2672mhz) v1.3 ramy ustawione na 667mhz i 800mhz 9h orthos stress cpu ok 9h orthos stress ram ok jest to tym bardziej dziwne ze na nie podkreconym procku ramy lataja spokojnie 1000mhz a na podkreconym nawet defult nie idzie ale jezli to wina procka to czemu wywal sie w tescie ramu a nie cpu? 3dmarki jak 2001, 2003 i 2006 - przechodzi normalnie jednak ostatni test wskazywalby jednak na proca:( chcociaz proc przechodzi te 7h w orhosie small i to na 3200mhz (v1.4) i oczywiscie wywala sie w tescie ramow Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zmień bios na 1.76b i daj na NB 1,5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Dawalem nawet 1.6 i nic:( a testowalem na biosach 1.1, 1.3 i 1.76 ale chyba nie "B" dopiero jakakolwiek zmiana na + to zmiana napiecia zdaje sie na SB z defutowego 1.5 na 1.7 i wtedy tak przeszlo 9x334 (3000mhz) v1.3 ramy ustawione na 667mhz 9h orthos stress cpu ok 3h orthos stress ram ok ale juz ustawienie ( nawet z SB 1.8 ) 9x334 (3000mhz) v1.3 ramy ustawione na 800mhz 9h orthos stress cpu ok 5-25min orthos stress ram error Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Hmm no dziwna sprawa :huh: A jak podniesiesz lekko V na CPU to ram dalej sie wywala? zobacz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 tez ale jeszcze wrzuce raz najnowszy bios i zobacze teraz idzie np bez bledow: 8x350 (2800mhz) v1.3 ramy ustawione na 840mhz 1h orthos stress cpu ok 1h orthos stress ram ok tak jakby granica bylo to 3ghz a jak pisalem wczesniej proc lata na 3,2ghz - przechodzac orthos small jednka juz large nie:( najlatwiej bylo by wsadzic innego proca tylko nie mam nikogo znajomego z takim:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...