rebul4 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) dziala wam internet na tej zintegrowanej sieciówce .. ja mam siec przydzielone ip ale neta niema wogule jak ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac to prosze o pomoc Edytowane 18 Grudnia 2007 przez rebul4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 ja ma korzystam z neta przez zintegrowana sieciówkę i żadnych problemów nie doświadczyłem, net podzielony przez router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Mi działa. Ściągnij sterowniki może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 dziala wam internet na tej zintegrowanej sieciówce .. ja mam siec przydzielone ip ale neta niema wogule jak ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac to prosze o pomoc a nie bylo przypadkiem tak ze dzialales wczesniej na innej sieciowce ? przesiadles sie na MSI i neta nie ma ? ;) jak tak to przez inny MAC karty sieciowej. Da sie to latwo "przeskoczyc" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ktoś tam pisał o cienkim piszczeniu, to jest ta... hmmm chyba cewka. Trzeba je zalać np. woskiem. Czasami tak bywa, to może się pojawić np. po pewnym czasie. Musisz ją namierzyć słuchem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 dziala wam internet na tej zintegrowanej sieciówce .. ja mam siec przydzielone ip ale neta niema wogule jak ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac to prosze o pomoc Ustaw takiego MAC'a jakiego mialeś w poprzedniej sieciówce i po problemie. MAC'a zmieniasz w ustawieniach sterownika sieciówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 dzisia komp wyladowal u mnie na parapecie (tj - bez obudowy :P ) i zauwazylem , ze przy starcie / resecie tez mi cos piszczy... w sumie trwa to kilka sek, pozniej dzwiek milknie. ps. net przez integrata dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 moze mi ktos powiedziec dlaczego na egieldzie w tescie patrzac na porownanie foxconn i msi, pierwsza ma 1.2v a druga 1.4v? roznych prockow uzyli czy co? kurde dwa tygodnie mam dylemat co brac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregi85 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Po co zmieniać MACa, pozatym nie w każdej sieciówce sie da. Daj START -> uruchom -> wpisz: cmd -> ipconfig /all -> no i tam bedzie pisac adres fizyczny -> przepisz na kartke i zadzwon do firmy dostarczajacej Ci neta i powiedz zeby zmienili i podaj im nowy MAC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebul4 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) problem rozwiazany podpierdzielilem koledze maca zamienilem i mam neta :P wszystko ok poprostu sie cos pochrzanilo przy przypisywaniu maca adminiwi bo mam w pokoju 4 kompy i na jednym jeszcze jest maszyna wirtualna tak wiec sie niedziwie ze sie dupnol ....ehh a ja głupi calutki dzien szukalem w necie czemu ip przydzielone siec dziala a neta nima :/ jutro po resecie serwa wroce do swojego starego maca Edytowane 18 Grudnia 2007 przez rebul4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldor Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 dzisia komp wyladowal u mnie na parapecie (tj - bez obudowy ) i zauwazylem , ze przy starcie / resecie tez mi cos piszczy... w sumie trwa to kilka sek, pozniej dzwiek milknie.Mam tak samo... poki BIOS to pisk, potem cisza... myslalem, ze cewka, ale prawda jest inna. Wiatrak. Mam 2x 120mm i jeden z nich piszczy przy starcie. Po odpieciu od plyty - cisza. Gdzies w jakims biosie bylo napisane, ze zostalo usuniete. W jakims beta biosie... ale nie pamietam w ktorym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 szczerze - nie chce mi sie szukac czy to wiatrak czy cos innego. u mnie ten pisk trwa tylko chwile i tylko przy starcie kompa. wazne ze mobo jest stabilna i wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Pytanie do tych co oddawali swoje płyty na gwarancję. Ile czekaliście na płytę?? Po jutrze mija 3 tydzień, a sklep internetowy w którym kupiłem sprzęt milczy. 2 dni temu napisałem do nich maila z prośbą o wyjaśnienie-cisza... 3 tygodnie reszta sprzętu leży nieużywana i zaczyna mnie denerwować taki stan rzeczy. To prawda, że po 3 tygodniach można prosić o wydanie nowego sprzętu? W szczegółach gwarancji nic nie jest napisane, nawet czas naprawy. Wtopiłem z tą płytą- 2 dni działała i serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 To i tak niezle mi po zakupie plyta w ogole nie odpalila ;). Czekalem rowno 2tyg. - dostalem nowa plyte. Nie pisz maili tylko dzwon!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 ja sie nie martwię, kupiłem nową, mam nadzieje że wydoli do czasu, jak stara nie przyjdzie z serwisu, czyli najprawdopodobniej kolejna nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) MSI P35 Neo2-FR / Platinium pencil vdroop mod http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=165481 @Fredek dodaj to do FAQ :P A ja dodam od siebie, że bios 1.76 fajnie napięcie zaniża... W biosie mam ustawione 1.4375v, a realnie jest 1.34v. Co dziwne w stresie skacze na 1.36v. Z tego co mi się wydawało, to napięcie powinno lecieć w dół... Sprawdzane na C2Q. Czytać posty niżej. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Mam problem z programem DualCoreCenter. Otóż gdy chcę go włączyć to wyskakuje mi błąd: Uruchamianie jako administrator nic nie pomaga :( . Wiecie w czym problem? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Ja dzisiaj mierzylem miernikiem napiecie przy 1.45v ustawionym w biosie i zobaczylem......1.266V. Po obciazeniu napiecie zamiast spasc wzroslo do 1.280V Czy taka roznica jest mozliwa, czy raczej moj miernik jest do wyrzucenia? Bios A7345IMS.P09 Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Taipan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Czyli jak widać nie tylko u mnie napięcie rośnie o te 0.02 w stresie :lol: No faaajna płytka :D A u mnie miernik na 100% sprawny, z dobrą baterią. Pozatym drugi miernik pokazywał identycznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Swoją drogą to, też mierzyłem napięciu w pkt które są podane w FAQ i głupoty mi pokazywało m.in na procku 1,29v-1,56v, gdy w biosie było ustawione 1,27v, na pamięciach podobnie bios 2,1v miernik sztywno 2,3v. Miernik raczej dobry bo na liniach 12v, 5v jest tak jak powinno być ;). Coś chyba te pkt do pomiaru, źle wskazane. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Lanc zbyt ogolnie :P Tutaj direct link ;] http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=165481 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 @carek Pkt są dobre. U mnie memki idealnie tak jak w biosie ustawione. Natomiast na poprzednim biosie (1.3) miałem dobre napięcia CPU. Tzn bios 1.35, miernik 1.37. A tu takie kwiatki :lol: @Scythe My mistake :P Już poprawiłem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Przy odpaleniu daję napięcie ~2,3v(bios 2,1v), bawiłem się DCC zmieniając napięcie na rożne wartości i wtedy różnica zaczęła wynosić "tylko" ~0,14v. Na memkach zawsze przy przyłożeniu miernika podaję on podobne wartości, zaś na cpu to po prostu jaja raz tak jak w poprzednim poście, wcześniej 9,6v, później 2,1v teraz 0,6v- co to ma być ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Panowie, na dobrym zakresie miernika mierzycie to napięcie? Nie mierzcie przypadkiem napięć typu 1,5V na zakresie 20V tylko 2V Memki to już raczej ciężko zmierzyć na niskim zakresie, wiec tam będzie błąd spory. Jak mierzycie na zakresie 20V to się nie dziwie że taki wyniki wychodzą - są prawidłowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Hej, jak mam bios 1.6 i np. ustawione deafultowe napięcia, to muszę wszystkie podnieść o te 0.5 V, żeby były realnie deafultowe... trochę denne. Wiem, że na procku tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Panowie, na dobrym zakresie miernika mierzycie to napięcie? Nie mierzcie przypadkiem napięć typu 1,5V na zakresie 20V tylko 2V Memki to już raczej ciężko zmierzyć na niskim zakresie, wiec tam będzie błąd spory. Jak mierzycie na zakresie 20V to się nie dziwie że taki wyniki wychodzą - są prawidłowe :) :mur: :mur: :mur: Blame on me... :oops: No więc na zakresie 2V... W biosie 1.4375v. Miernik: IDLE: 1.388v Orthos x2: 1.365v No to trzeba robić vdroop moda [; Bo sie proc wysypuje raz po godzinie, a raz po minucie :wink: EDIT: Bios: 1.55v Miernik: IDLE: 1.50v Orthoss x2: 1.485v Bios w wersji 1.76 Beta. Edytowane 20 Grudnia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Mam problem. Od 2 dni jestem posiadaczem NEO2 FR i procka e2140. Wszyscy zachecali mnie od kupna tego sprzetu ze wzgledu na wysokie OC. Zainstalowałem system, sterowniki, wgrałem na płyte bios 1.6 i zacząłem bawic sie w OC. Pierwsze co wzrocilo moja uwage byly napiecia. Na procku najnizsze napiecie jakie mozna bylo ustawic bylo 1.325v (a powinien miec przeciez standardowo 1.2v). Przelozylem zworke na 333 - proc nie wystartowal. Zeby dzialalo stabilnie na fsb 333 musialem przestawic napiecie na 1.45v (sprawdzialem programem super prime 2004 - test na procesor w stresie). Jednak 2664mhz przy napieciu w biosie 1.45v nie jest dobrym osiagnieciem - co wiecej - powiem, ze dla mnie to jest padaka. Moze powinienem sprobowac wyzej FSB na wyzszym napieciu? Tylko, ze nie chialbym, zeby cos sie stalo. Czy tak kiepskie OC moze byc spowodowane tym, ze zasilanie procesora od zasilacza idzie wejsciem 4pinowym, a nie 8? PS. Temp. normalna - 27oC Temp. w stresie - ~55oC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXtremeX Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) Pytanie do tych co oddawali swoje płyty na gwarancję. Ile czekaliście na płytę?? 1. raz - 2 tygodnie -> naprawiona 2. raz - półtora tygodnia -> nowa Z tego co mi mówili w moim komputerowym to po 2 tygodniach można wystąpić o nowy egzemplarz. Edytowane 20 Grudnia 2007 przez eXtremeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4the0 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 mógłby mi ktoś powiedzieć jakie napięcie mam sobie ustawić na ramach (kingston 2x1GB 800MHZ Cl4 timingi 4-4-4-12-38-12-12-12-12) mam teraz 1,9V czy to za mało za dużo, mam płyte msi neo2 fir i proca E6750??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wróżek tu nie znajdziesz.... trudno pojechać napięciem w dół i sprawdzić czy nadal są stabilne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...