Skocz do zawartości
Fredek

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

nie my tak raczej nie mamy ja napewno nie mam... przeskanuj porządnie kompa w celu wykrycia trojanów adware i innych smieci.... najlepiej pobierz hijackthis zrób skan i log do pliku ... wejdz na stronke www.hijackthis.de wklej tam loga i sobie zobacz co masz w kompie nie tak... to co będzie do bani zafixuj...pozniej ad aware i torjan remover odpal... bo t wyglada podejrzanie... ja mam vistę x32 SP1 i chodzi mi slicznie procek przy odpalonym wmp 11 GG i necie leci lajtowo.... sam zobacz..

Dołączona grafika

Najgorsze jest to ze zrobilem format systemu z skasowaniem wszystkiego co bylo i to samo:(moze w biosie cos sie zaszylo:( a programy wlaczone tylko te ktore widac nizej na foto i takie procesy

jest taki program ESET SynInspector ktory sprawdza program,usluge,proces,a takrze wpisy w rejestrze moze nim cos wskuram <_<

post-157238-1212869515_thumb.jpg

post-157238-1212869664_thumb.jpg

post-157238-1212869834_thumb.jpg

Edytowane przez bushidoblade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest to ze zrobilem format systemu z skasowaniem wszystkiego co bylo i to samo:(moze w biosie cos sie zaszylo:( a programy wlaczone tylko te ktore widac nizej na foto i takie procesy

jest taki program ESET SynInspector ktory sprawdza program,usluge,proces,a takrze wpisy w rejestrze moze nim cos wskuram <_<

zmien wmp na winampa i bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jest jakas rada na DB przy FSB 400 ? Na 375 jeszcze nie ma DB, ale pozniej juz sie zaczyna :( To w sumie nawet nie jest taki "pelny" double boot, ze sie wlacza, wylacza i dopiero wlacza, tylko przy FSB 400 mam cos takiego, nacisne Power, to jest "pykniecie" i komp zaskakuje na doslownie ulamek sekundy i sie wylacza, a dopiero po chwili wlacza normalnie.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zamiast winampa polecę AIMP2.

A najlepiej foobara2000 ;).

Dziubek , każdy tak ma . Powyżej właśnie tej wartosci fsb co powiedzialeś. Nawet po alt + ctrl +del jest takie cos ze komp powinien bez wylaczania sie zresetowac, a sie wylacza ;/.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie.

Być moze moj problem był juz poruszany w tym temacie, ale jest tego tyle, ze naprawde ciezko wszystko przeczytac.

Otóż kilka dni temu zmieniłem platformę na to co w podpisie (kupiłem procka,płytę i ramy).

Juz od samego poczatku podczas instalacji windy mialem dziwne BSODy zwiazane z page foult in non paged arena (czyli zwiazane z pamiecią RAM). Gdy wyjąłem jedną kostkę to spokojnie zainstalowałem system. Potem dodałem z powrotem druga kosc i wszystko bylo ok.....do czasu.

Ogolnie procek poddałem lekkiemu o/c ze wzgledu na boxowe chlodzenie,ale nie w tym tkwi problem.

Komputer co jakis czas w losowych sytuacjach użytkowania wali BSODa (irq not less or equal). Trzeba wtedy wyłączyc kompa na jakies 2 minuty i mozna znowu go użytkować. Brzmi to jakby cos sie przegrzewało, ale zostawiłem na noc odpalonego Orthosa i SuperPI i gdy rano spojrzałem na monitor nic nie wykazało błędu a temp na procku (3.2GHz) była w granicach 65C, a wiec raczej BSODy nie sa wina temperartur.

Jakąś godzine temu dziewczyna lookała stronki www i znowu nagły bsod, a przeciez komp nie był niczym obciążony.

Teraz ustawiłem wszystko na default i zobaczymy jak to bedzie, ale ja w kazdym badz razie podejrzewam ze te BSOFy maja jakis zwiazek z pamieciami.

Ktos tu pisał ze ta plyta nie lubi sie z PATRIOTAMI, ale na biosie w wersji 1.3 a ja od nowosci mam bios 1.8, a wiec nie wiem.

Ktos moze miał podobne akcje jak ja i moze potrafi mi cos doradzic ??

Jak teraz na defaulcie bede miał bsoda to chyba kupuje nowe ramy bo nie wiem.

Czy moze instalacja starszego biosu lub beta biosu moze cos dać ??

Podam ustawienia jakie mam podczas o/c a jakie mam nominalnie :

OC 3.2GHz

cpu voltage 1.200V

ram voltage 2.1/2.2V

NB 1.5V

SB. 1.7V

VTT 1.2V

2.66GHz

cpu 1.150V

Ram 1.8V

NB 1.3V

SB 1.5V

VTT 1.15V

bios plyty 1.8

Bardzo prosze o pomoc bo nie musze tłumaczyc jak irytujace sa takie BSODy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze nie tylko ja mam problemy z ta plyta.

Mam; neo2 fr, E8400, pamieci A-data extreme edition 4-4-4-12 (teoria)

kilka pytan:

1. JAK do ciasnego gwintu zrobic update BIOSu z pod windy xp? owszem live update dziala ale on tylka updateuje do nowych wersji a ja chcialbym jednak zmienic z 1.8 na 1.7

2. plyta ma tendencje do zupelnie niekontrolowanych zwisow, minej wiecej 1 na dzien. 2% obciazenia procka , zwis, 100% obciazenia procka w grach + torrent + crackowane - nie ma zwisow. troche dziwne

3. Dlaczego default-owe napiecie mojego E8400 plyta ustawia jako 2,48V , ja ustawiam w biosie 1,125 a dual core podaje mi 0,90V WTF?

4. niestety chyba mam jakies uszkodzone czujniki temperatury procesora bo na dzien dobry dostaje 55st C. w stresie 70C i alarm.

Mialem pieknego Athlona 64 i plytke gigabyte , niewiele sie pomyle jesli powiem ze zwisila mi sie moze z 5 razy na rok.

prosze o odpowiedzi i pomoc szczegolnie punkty 1, 3

Edytowane przez wonderwall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Dlaczego default-owe napiecie mojego E8400 plyta ustawia jako 2,48V , ja ustawiam w biosie 1,125 a dual core podaje mi 0,90V WTF?

jak to płytka ci tyle ustawia??

czym to mierzyłes?

słyszałes o EIST??

ps. wywal dual core :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka pytan:

1. JAK do ciasnego gwintu zrobic update BIOSu z pod windy xp? owszem live update dziala ale on tylka updateuje do nowych wersji a ja chcialbym jednak zmienic z 1.8 na 1.7

2. plyta ma tendencje do zupelnie niekontrolowanych zwisow, minej wiecej 1 na dzien. 2% obciazenia procka , zwis, 100% obciazenia procka w grach + torrent + crackowane - nie ma zwisow. troche dziwne

4. niestety chyba mam jakies uszkodzone czujniki temperatury procesora bo na dzien dobry dostaje 55st C. w stresie 70C i alarm.

Mialem pieknego Athlona 64 i plytke gigabyte , niewiele sie pomyle jesli powiem ze zwisila mi sie moze z 5 razy na rok.

1. nie mam pojecia. pewnie trzeba z pod dosu. ja tez nie wiem jak z pod windy zupdatowac do 1.94...

2. u mnie to samo

3. u mnie tez kazdy program inaczej podaje napiecia

4. ja mam na default tyle samo co przy o/c na 3.2 wiec pewnie uwalony czujnik

Ja równiez przesiadlem sie z athlona x2 (939) na ktorym mialem bsod moze raz podczas połtorarocznego użytkowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Elviso26

kilka pytan:

kolego zanim zaczniesz jęczeć jak baba to moze pomysl chwilkę...

ad 1 w pierwszym poscie gdzie mamy FAQ jest opis dokładnie jak sfalshować bios spod windowsa za pomocą programu AFUWIN ... to jest banalne i zawsze działa...

ad2. opisz to dokładniej bo nie wiem jak moze miec płyta zwisy... ja znam tylko zwisy programów i systemu operacyjnego... :lol:

ad 3 dlatego ze masz stary bios i twój procek zle jest odczytywany???

ad4. a niby dlaczego tak uważasz??? na dzień dobry pewnie i tak masz bo jest upal to raz pewnie masz zamkniętą budę i kiepską wentylacje... jezeli nie to moze być takze spowodowane starym biosem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A raczej jak płyta myśli ,że przesadziłeś.U mnie bywają triple boots ale poza tym full stable -Orthosy po nocy, Gold Memy ,wieloprzebiegowe marki i gry.Mi osobiście nie przeszkadza....Od listwy odłączam -mam do niej pompki wpięte i inne więc...

Dziwnie to wyglada troche, ale jak daje reboot, to komp sie wylacza, po 2s wlaczaja sie wentylatory i diody na sekunde i gasna, po 1s startuje komp dopiero definitywnie. Czasem sie zdarza (przy 420x8), ze jeszcze jeden taki krotki cykl jest na starcie. Powoli sie do tego przyzwyczajam :)

Jest jeszcze jeden problem. Otoz mam Karakorum i to bydle ma napieciowe sterowanie obrotami. W instrukcji piszze ze to powinno byc obslugiwane dla cpu, ale zero reakcji na jakiekolwiek ustawienia w BIOSie albo dual core center. Lekka kaplica, bo nie chce mi sie recznie wlaczac tego odkurzacza a na stale z nim sie nie da wytrzymac jak pracuje na 100% :(

Tak z ciekawosci robilem wczoraj test w 3dm06 i w sumie wyniki wyszly lepsze mniej niz procetowa roznica w zegarze wzgledem amd. Zasadniczo jakos jednak zaczynam zalowac przejscia z amd na e2180. Sens chyba bedzie na czyms lepszym od tego proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze jeden problem. Otoz mam Karakorum i to bydle ma napieciowe sterowanie obrotami. W instrukcji piszze ze to powinno byc obslugiwane dla cpu, ale zero reakcji na jakiekolwiek ustawienia w BIOSie albo dual core center. Lekka kaplica, bo nie chce mi sie recznie wlaczac tego odkurzacza a na stale z nim sie nie da wytrzymac jak pracuje na 100% :(

mam również karakorum ale puszczoany na stełe na 5V i inny wentyl mam bo ten od pentagrama mi szumiał. Jak podłączasz wentyl 3pin to regulacja nie działa w gnieździe CPU (czyt. 4pin kontrola PWM) Musisz podłączyć do gniazda nad grafą któregoś (nie pamiętam którego dokładnie; sprawdź) i dasz rade regulować wentylem w troche niższym zakresie niz 100% (min 50%?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

małe pytanko ponieważ jakos nie chce mi sie przeglądac całego tematu od początku moze to i dlatego że mam iPlusa :|

czy Thermalright Ultra-120 eXtreme włazi bezproblemowo na nasza płytke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Elviso26

Tak wejdzie.. sam uzywam... problemem moze być jedynie zbyt wąska obudowa komputera ale ja trzymam zawsze otwartą a w ten upał jeszcze stawiam obok wiatrak 25cm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System Windows Vista x64 Ultimate, sprzęt z podpisu

Przy włączonym GG , FF i WMP mam zużycie pamięci 1,56GB zaś Procesor wykorzystuje około 30% max

No wlasnie u innych tez wszystko smiga jak talala a moze cos pomoc wyjecie bateri mobo i restarcik biosa??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie u innych tez wszystko smiga jak talala a moze cos pomoc wyjecie bateri mobo i restarcik biosa??????

probuj. nie wiem czemu tak sie u ciebie dzieje. ogolnie przyjalbym, ze jakis wir albo cos. walnij jeszcze raz formata :D tak dla sprawdzenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probuj. nie wiem czemu tak sie u ciebie dzieje. ogolnie przyjalbym, ze jakis wir albo cos. walnij jeszcze raz formata :D tak dla sprawdzenia :P

Formacik byl konkretny bo skasowanie wszystkiego bylo ,wyjecie bateri tez nie pomoglo,programy takie jak hijackthis i combofix tez nic nie wykryly dobilo mnie jeszcze to jak bylem u sasiada wgrac mu takiego samego windowsa co ja a on ma semprona socket A zegar 1300mhz i 512 ramu i uniego na wlaczonym windows media plater 11 jeszcze film ogladal jest uzycie proca 30% a umnie przy tym samym na 2x1gb ramu i 2180 niezaleznie od zegara ponad 82 % :sad:

post-157238-1213180914_thumb.jpg

post-157238-1213181015_thumb.jpg

ComboFix.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam problem z uruchamianiem się systemu ze stanu uśpienia. Gdy włączam go to nic sie nie gdzieje wentylator z grafiki chodzi na pełnych obrotach i nie włąncza sie monitor. W biosie mam ustowianą opcje na S3. Może być to spowodowane podkrecaniem? Bo zmieniłem mnożnik na 8 i FSB na 400 żeby pamięci nie podkręcać?

Sprzęt taki jak w podpisie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Mark18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da się tak ustawić dzielnik poniżej 1? Tzn jak mam fsb 500MHz, to chciałbym np. zeby pamiec chodziła na 400MHz, bo jak narazie to widze same dzielniki powyzej 1, a wyglada na to ze moja pamiec to jakas padaka bo nawet na 900MHz nie chce chodzic (chyba ze cos nie tak robie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz bios? któryś bodajże naprawiał ten problem.

Mam najnowszą bete biosu 1.94b ale jak przestwiłem zworke na 333 FSB to tryb uśpienia dobrze chodził a jak podkręciłem proca to już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z mnożnikiem, otóż chciałbym puścić procka 7x500 MHz (standardowy mnożnik to 8), ustawiam w biosie, jest ok, ale Windows i Orthos widzi go jako 4GHz, przy zapuszczeniu Orthosa mam od razu restart. Czyli wychodzi na to, że mnożnik dalej jest 8, a bios dalej swoje czyli 7.

Tak przy okazji, jakie napiecia na mostki dac dla FSB 500 MHz, na razie dalem tyle co w FAQ czyli 1.5v i 1.7v, ale moze do 500 potrzeba wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi