miron72 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Z napięciami na RAM nie szalej zbytnio ,bo to zdaje się referencyjne PCB.... Ja kupiłem niedawno Mushkiny Redline 2x2 1000...też się "cudnie" kręcą czyli niemal wcale :rolleyes: .Przy procu na jakieś 3460(czy jakoś tak obecnie) muszę je stawiać na 960.....Na próbę ustawiałem je z CPU 3303 na 1101(jak poprzednie G.Skille zanim bloczek poszedł dobry na proca -fakt ,że mniejsze moduły ,bo 2x1).Nawet 2.5V nic nie zmienia...Płyta "może" -sprawdzałem ma 3 innych kompletach(innych firm).No cóż -przeliczyłem się kupując "toto" zamiast Vitesty zamierzonej...Bywa :wink: Co ciekawe proc nie chce z nimi wstawać na 3600, a wstawał z poprzednimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_sc Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 płyta dziwnie się zachowuje przy zmianie timingów, rożne konfiguracje powodują rożna stabilność, góry nie ruszam zostało 5-5-5-15 kombinuje z dolnymi i myślę ze w tym tkwi problem, teraz zmieniłem dzielnik i pamięć chodzi na 1000 mhz ale chciałbym podciągnąć jeszcze procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 płyta dziwnie się zachowuje przy zmianie timingów, rożne konfiguracje powodują rożna stabilnośćA co w tym dziwnego ,że tak upierdliwie spytam? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_sc Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 A co w tym dziwnego ,że tak upierdliwie spytam? :rolleyes: widzę ze bez trafienia w odpowiadanie timingi nie ma u mnie szans na żadne podniesienie procka, szukam odpowiedniego ustawienia, złotego środka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 timingi ustawione ręcznie? Na jakim napięciu maja te 1066MHz a na jakim masz je puszczaone? hejka dokłądnie ten sam procek i mobo moze to coś pomoże... zworka na 266MHZ dla STRAP koniecznie... na 200 lipa z ramem przy wysokim FSB a na 333 nie pójdzie za chiny bbo musial by mieć 3.6Ghz od startu na zworce 266 ram skaluje sie wzwyz tak do około 430 fsb pozniej spada wydajnosc...im wieksze fsb ogólnie do tych 430 tym lepiej wiec lepiej mnoznik w dól na 8 mnożnik x8 FSB 425Mhz ram (ja mam Corsair XMS2 DHX cl4 2x1GB) dzielnik 1:1,25 timingi 5 5 4 13 26 5 5 5 5 po kolei napiecie na ram 2.3v napiecie na procek 1.525v NB 1.5v VTT FSB o dwa oczka w górę od standardowego SB 1.7 spread spectrum disabled... DOT i EIST wyłaczone of kors... i hula slicznie i stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) spread spectrum disabled... DOT i EIST wyłaczone of kors... Muszę przyznać ,że u mnie akurat EIST kompletnie nie ma wpływu na OC.....co cieszy mnie niezmiernie.Na AM2 kręconym nie dane było mi nacieszyć się jego odpowiednikiem -C&C :wink: .Czy z EIST czy bez dokładnie to samo "można".Reszta czyli DOT i...SS(o rany :blink: ) oczywiście wyłączone. EDIT -po co podnosiłeś VTT FSB?Coś się działo? Edytowane 19 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ram na tych ustawieniach nie był stabilny po podniesieniu VTT jest stabilny... dziwne ale testowałem baaardzo długo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 siemano :wink: ma moze ktos pentagrama karakorum ta nowsza wersje i czy wejdzie do naszego mobaska bez wyginania chlodzenia mobo i czy nie ma problemow z montazem????? oraz jak chce podkrecic fsb powyzej 350 to lepiej to robic jak zworka jest na 266 czy na 333 bo to na codzien ma byc???? za odp jak zawsze z gory dzieki :rolleyes: ----------------------- cpu-2180@3.2ghz...box mobo-msi-neo2-fr-(bios1.9) gpu-galaxy8600gt 256mb ram-2x1gb godram 800cl5@1050mhz hdd-320gb samsung 16m sata dvd-nec 3550A lcd-19belinea psu-560W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 siemano :wink: ma moze ktos pentagrama karakorum ta nowsza wersje i czy wejdzie do naszego mobaska bez wyginania chlodzenia mobo i czy nie ma problemow z montazem????? oraz jak chce podkrecic fsb powyzej 350 to lepiej to robic jak zworka jest na 266 czy na 333 bo to na codzien ma byc???? za odp jak zawsze z gory dzieki :rolleyes: ----------------------- cpu-2180@3.2ghz...box mobo-msi-neo2-fr-(bios1.9) gpu-galaxy8600gt 256mb ram-2x1gb godram 800cl5@1050mhz hdd-320gb samsung 16m sata dvd-nec 3550A lcd-19belinea psu-560W Masz na mysli tego mniejszego karakorum? Skoro ten duży wchodzi to mały też powinien. Zworka na 333 tylko sprawdź czy Ci wstanie na najwyższym mnożniku procek tak zeby wejść do biosa na def napięciu bo jak nie to przy każdorazowym resecie biosu bedziesz musiał sie bawić ze zworkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Właśnie zamówiłem xonara dx pod pci-e x1, da się ją wrzucić do drugiego slotu pci-e x16? Z tego co gdzieś czytałem na ten temat to da się. Chce ją wrzucić do pci-e x16 bo x1 jest za blisko gtsa - tzn wejdzie, ale wiadomo grafa gorąca, więc lepiej zachować większy odstęp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Właśnie zamówiłem xonara dx pod pci-e x1, da się ją wrzucić do drugiego slotu pci-e x16? Z tego co gdzieś czytałem na ten temat to da się. Chce ją wrzucić do pci-e x16 bo x1 jest za blisko gtsa - tzn wejdzie, ale wiadomo grafa gorąca, więc lepiej zachować większy odstęp. Uzyj piły i młotka jak jeden kolega tutaj na forum...dopasowuje kazdy port do złacza...NP AGP ci dopasuje do PCIE :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 tam też byłeś taki mądry?. . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 grzebie i grzebie ale cos znalezc nie moge... Czy zmiesci sie TRUE w pionie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Właśnie zamówiłem xonara dx pod pci-e x1, da się ją wrzucić do drugiego slotu pci-e x16? Z tego co gdzieś czytałem na ten temat to da się. Chce ją wrzucić do pci-e x16 bo x1 jest za blisko gtsa - tzn wejdzie, ale wiadomo grafa gorąca, więc lepiej zachować większy odstęp.Niema wyboru, musi pasować. Kolejne stopnie ekspresa są zgodne w dół, jeśli nie tzn że płyta nie trzyma standardu i nadaje się do [gluteus maximus], ew. reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie rozumiem za bardzo tych zworek. Tzn jak mam E8400 czyli 333*9, to zworkę mam dać na 266? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie rozumiem za bardzo tych zworek. Tzn jak mam E8400 czyli 333*9, to zworkę mam dać na 266?jak masz 9*333 to czemu ma byc 9*266? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 jak masz 9*333 to czemu ma byc 9*266? Czyli mam zostawić na AUTO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 nie człowieku.. jakbys przeczytał ten wątek to bys juz wiedział... jak masz procesor z magistralą 333Mhz to zworka na 333 to chyba logiczne?? POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 nie człowieku.. jakbys przeczytał ten wątek to bys juz wiedział... jak masz procesor z magistralą 333Mhz to zworka na 333 to chyba logiczne?? POZDRO Nie no przepraszam, czytałem to, ale trochę się pogubiłem. Myślałem, że jak mam np 333 to mam dać 266, żeby chipset się nie podkręcał czy coś. W każdym razie dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Spokojnie Panowie, jak ustawisz zworki na auto to i tak płyta wstanie na 333 (procki serii 8xxx i reszta z FSB 1333). Edytowane 24 Lipca 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) ale my bardzo spokojni "jestemy" przecie... a propos ustawienieauto nie spowolni ramu przy OC mimo ze domyslnie wstanie na 333mhz??? Edytowane 24 Lipca 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 ale my bardzo spokojni "jestemy" przecie... a propos ustawienieauto nie spowolni ramu przy OC mimo ze domyslnie wstanie na 333mhz???czytales chociaz pierwszy post? ja rozumiem ze mozesz byc nowy, ale to nie oznacza ze kazdy wylozy ci wszystko na tacy. Troche wlasnego wkladu i dowiedz sie wszystkiego, bo wszystko bylo juz opisywane. Strip na 333 jest najlepszy do krecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Yogi toteż moje pytanie było retoryczne skierowane raczej do kolegi powyższego i ja wcale nie jestem nowy forum i wątek z tą płytą znam od dawna... POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 ... a propos ustawienieauto nie spowolni ramu przy OC mimo ze domyslnie wstanie na 333mhz???Teoretycznie nie powinno, ale nie wiem czy to ktoś sprawdzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Mam pytanie, bo ja mam z tym nadal problem :S Działa wam mikrofon? Bo ja musze do niego krzyczeć żeby się cokolwiek nagrało, żadne kombinacje w tym panelu od MSI, jak i w Windowsie nic nie zmieniają. (W tym podgłaśnianie) Nie działa teraz także panel przedni :S Ktoś wie w czym tkwi problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Mam pytanie, bo ja mam z tym nadal problem :S Działa wam mikrofon? Bo ja musze do niego krzyczeć żeby się cokolwiek nagrało, żadne kombinacje w tym panelu od MSI, jak i w Windowsie nic nie zmieniają. (W tym podgłaśnianie) Nie działa teraz także panel przedni :S Ktoś wie w czym tkwi problem? wylacz wszystkie wejscia w ustawieniach glosnosci :D to pomaga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) strzalka :wink: a ja wam troche zmienie temata i zapytam czy bios 1.9b to juz ostatni od MSI czy jeszcze bedzie jakas dwulitrowka 2.0 ,mam 1.9 ale cos niepewnie sie na nim czuje hehe :rolleyes: jakies bledy z pamiecia sa a jak wgram 1.8 jest ok ...i od razu pisze ze tylko pytam,wiec wrazie czego poprawic mnie <_< -------------------- cpu-2180@ 3.2ghz box (1.35V) gpu-galaxy 8600gt 256 mobo-msi neo2-fr ram-2x1gb goodram 800mhz cl5 @1050 hdd-320 samsung 16m sata,80gb samsung 8m ATA dvd-nec 3550a psu-560W Edytowane 27 Lipca 2008 przez bushidoblade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 strzalka :wink: a ja wam troche zmienie temata i zapytam czy bios 1.9b to juz ostatni od MSI czy jeszcze bedzie jakas dwulitrowka 2.0 ,mam 1.9 ale cos niepewnie sie na nim czuje hehe :rolleyes: jakies bledy z pamiecia sa a jak wgram 1.8 jest ok ...i od razu pisze ze tylko pytam,wiec wrazie czego poprawic mnie <_<wyszla nowa beta przecie :P strone albo dwie byl link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks007 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Mam pytanie, bo ja mam z tym nadal problem :S Działa wam mikrofon? Bo ja musze do niego krzyczeć żeby się cokolwiek nagrało, żadne kombinacje w tym panelu od MSI, jak i w Windowsie nic nie zmieniają. (W tym podgłaśnianie) Nie działa teraz także panel przedni :S Ktoś wie w czym tkwi problem? W Menedżer Realtek HD Audio (ikonka na pasku zadań) w zakładce Mikser (przesuwaj < lub >) przy Rear Pink In i Front Pink In (gniazda mikrofonu) są takie małe dwie kropeczki obok symbolu głośniczka na dole suwaka. Kliknij na te dwie kropeczki i zaznacz V przy AGC to podbija mikrofon. Symbol głośniczka przy Rear Pink In i Front Pink In najlepiej wyciszyć X na symbolu aby nie słyszeć siebie. Na dole przy Realtek audio input wszystko może być wyciszone X na głośniczku tylko głośność mikrofonu nie wyłączona. Głośność ustawiasz tą "gałką" z lewej. Pobaw się i na pewno podbijesz mikrofon. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Czy to możliwe że w biosie mam ustawione 1.2v na procek a miernik podaje mi 1.11v ? to dość spora różnica ... z góry dzięki za re :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...