maxymili Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ta karta ma kosztowac okolo 440$ , wiec na nasze pewnie z 1400. W sumie nie jest to jakas straszna drozyzna.440$*2,5kurs*1,22vat=1342zł I taka cena będzie po pierwszym ustabilizowaniu się, w koszcie coś na poziomie 2900xt z przed pół roku, w jakości znacznie bliżej najlepszych kart nV i z obsługa dx10.1 = gry z xboxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal15 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 TEST WYDAJNOŚCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Na Egiełdzie przeczytałem że pierwsze sztuki już trafiły do CHIN. Producent HIS, sugerowana cena 551$. Teraz przypuśćmy że w Europie będą jednak sprzedawane w przeliczeniu z tych 440$, co daje 1592zł + bonus dla sprzedawców (ala 8800GT na starcie. Których jednak było mało więc policzmy marżę 2 razy mniejszą) i wyjdzie nam około 1800zł. Jeśli popatrzymy na wyniki Crysisa w porównaniu z 8800 ULTRA na PCONLINE to ta karta nie ma żadnej przyszłości. Wątpię aby dopracowanie sterowników dało jakieś nadzwyczajne efekty. Według mnie nie ma co kombinować i kupić najtańszą sztukę 8800GT + Silencer za 15zł, następnie czekamy do połowy roku i patrzymy kto wypuści najlepszą kartę nowej generacji. Po następnych 2 miesiącach wybieramy zwycięzcę kiedy ceny się ustabilizują. Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Keniger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 @do pana up Cryzis po co porównojesz wzgledem tego możę ma [ciach!]na grafike ale napewno jakośc/wydajnośc przegrywa z gears of war UT3 bioshock tak jak ja bym pwoeidział popatrz na 3dmarka parawie 2x wiecej a w 3d marki nikt nie gra r680 przegrało tylko w cryzisie i lost planet bo to widac ewidentnie ze mieli układy z nvidia zeby na ATI nie chodziło tak dobrze ale postepując tak naginaja prawo w tych grach ss 2 prawie 40 klatek zobacz że to powrót ATI do gry nie mieli pieniedzy na projekty dzieki temu beda miali na r700 hd3xxx pozwoliło sie odbic od dna zauważ że prawdopodobnie nei używali sterów nowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Keniger moim zdaniem to crysisa można o kant [gluteus maximus] potłuc ze względu na kiepski engine(na 8800 ultra w pełnych detalach u kumpla na 1280x1024 i aa x2 spadało do 18 klatek a nie wiem czy nie niżej czasem.Grafika moim zdaniem jest ładna tylko na screenach bo jakoś odpaliłem w tych ultra detalach na viście(żeby nie było że używałem tweaków i zmieniałem config żeby dx10 na xp odpalić)i wcale dużej różnicy nie widziałem pomiędzy tymi ustawieniami a ustawieniami high i nie powaliło mnie to tak jak rok temu gearsy na xboxa np.Poza tym różnice w crysisie wcale nie są takie duże i sterowniki spokojnie te 5 klatek mogą podciągnąć.Pro street widać że niedopracowanie przez stery.Oczywiście wierząc że te wyniki są prawdziwe i wszystkie testy się sprawdzą w oficjalnej wersji.Cena myślę że będzie niecałe 2tys złotych po cłach,marżach,transporcie i innych [ciach!]łach więc całkiem nieźle.Pozostaje tylko czekać.Jabolewski zgadzam się z tobą co do gier na silniku U3.Wyglądają pięknie i na moim radku x1950pro śmigają na full detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Akurat crysis w akcji znacznie lepiej wygląda niż na screenach , a gears of war graficznie jest kupą do kwadratu :lol2: . Jak nie widziałeś wszystkich lokacji w crysisie to sie nie wypowiadaj :wink: Ta karta to nie wypał , jak każda oparta na sli lub crossfire :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Te wyniki są jeszcze nie oficjalne, amd w dniu premiery wyda nowe stery zobaczymy jaka będzie wydajność. Według mnie to HD3870 X2 to jest wypał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Te wyniki są jeszcze nie oficjalne, amd w dniu premiery wyda nowe stery zobaczymy jaka będzie wydajność. Według mnie to HD3870 X2 to jest wypał :D Dla miłośników Hi-Endu tak, dla mnie osobiście - nie, ja zawsze kupuje średnią półkę, jak 90% ludków forumowych. Ale patrząc na wyniki, myślę że AMD walczy i walczy skutecznie. Oby ten trend kiedyś przełozył sie na CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 http://www.fpslabs.com/reviews/video/amd-r...-3870-x2-review http://www.insidehw.com/Reviews/Graphics-c...870X2-1-GB.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 No pierwsze testy nieciekawie wygladaja dla 3870x2 :/ W Crysisie wolniej niz na 8800GTs :/ AMD podalo ze przeciagnie premierw az do ukazania nowych catalystow tyle ze w najlepszym wypadku w takim Crysisie i tak nie dogonia 8800GTS :/ smutne tymbardziej ze cena ma byc zaporowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Cena wyzsza niz premierowa za 2900 xt, 8800 gts 640 i nizsza od premierowych cen gtx czy ultry to ma byc zaporowa ? No i sorry , ale czego spodziewaliscie sie po crysisie gdzie CF ledwo dziala bo tworcy gry dali ciala z wsparciem multi-gpu ? Tam gdzie SLI i CF dobrze dzialaja tam wyniki sa na poziomie, tam gdzie obsluga SLI/CF kuleje jest umiarkowanie - proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ossur Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Najbardziej narzekają ludziki co mają karty NV... dziwne nieprawdaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 No i sorry , ale czego spodziewaliscie sie po crysisie gdzie CF ledwo dziala bo tworcy gry dali ciala z wsparciem multi-gpu ?? SLI w Crysis bardzo dobrze dziala i dzialalo. jeszcze przed wydaniem patcha Tam gdzie SLI i CF dobrze dzialaja tam wyniki sa na poziomie, tam gdzie obsluga SLI/CF kuleje jest umiarkowanie - proste.mylisz sie. SLI moze dzialac, CF juz niekoniecznie, tak samo wzrost framerate moze byc rozny dla danego tytulu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 SLI w Crysis bardzo dobrze dziala i dzialalo. jeszcze przed wydaniem patcha Co tzn ze dobrze działa? W jakiej rozdzielczosci i z jakimi detalami i ile klatek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Co tzn ze dobrze działa? W jakiej rozdzielczosci i z jakimi detalami i ile klatek?Działa tzn. że jest wyraźna różnica w wydajności pomiędzy pojedyncza kartą, a dwiema w SLI. Co do ilości klatek wszystko jest w topicu o Crysis, albo szukaj na google testów pełno. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Co to za dzialanie :) Bez dopalaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 TEST WYDAJNOŚCIATI@AMD przechwyciło na chwilę prowadzenie, fajnie :D dawno go nie miało B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzygit Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) witam Msi cena w eu i inne firmy Msi review pozdrawiam Darek Edytowane 27 Stycznia 2008 przez dzygit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Cena PL... http://www.abcdata.pl/produkt.asp?pid=C6501386 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 W końcu za 'jakość' się płaci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hmm wyszlo troche wiecej niz zapowiadane 2x 3870 ;) Szkoda , ze w tescie nie ma porownania z 3870 w CF. Dobra wracam do kombinowania nad 2x2900 pro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Hmm wyszlo troche wiecej niz zapowiadane 2x 3870 ;) poczekaj pare tygodni, cena spadnie o pareset zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== Niezla recenzja na hardocp tu juz nie jest tak zle. A na anandzie jeszcze lepiej ;) http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3209&p=3 Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 nastepny produkt dla zagorzalych fanow marki ;) no to amd robi sie prawie, ze "elitarne" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 ATI@AMD przechwyciło na chwilę prowadzenie, fajnie :D dawno go nie miało B-) Dość dyskusyjne to prowadzenie waść :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Dość dyskusyjne to prowadzenie waść :mur:odpusc ;) pacjent z takim EKG dlugo i tak nie pociagnie cala architektura 6x0 jest "srednia", tak wiec czy polacza tego 2, 4 czy 8 ukladow efekt zawsze bedzie mizerny, delikatnie ujmujac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Moze i architektura srednia , ale ja tam z mojego 2900pro kupionego za 520 zeta jestem w pelni zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 widzialem tescik na driverheaven... karta mocna ale ma zarąbiste dropy minimalnych fps, gorsze niż 3870...szkoda ogółem z testów wynikają 2 rzeczy 1. Karta mocna, przeważnie gniecie nv do ultry włącznie- zależy od testu 2. Min FPS z róznych powodów jest mniejszy niż na singlach3870/nv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jest mniejszy z powodu obciążenia procesora przez CF. A karta jest generalnie no... lipna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Karty są już za ok 1.5k,ale chyba tylko do smarków............ ,póki co się nadaja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...